Idool-bedenker versus X Factor

donderdag 24 november 2005

Simon Fuller die het tv-format van 'Idool' bedacht, eist 150 miljoen euro van Simon Cowell die 'X Factor' bedacht. Fuller verdenkt Cowell er van plagiaat te hebben gepleegd. Cowell zat in de jury van verschillende talentjachten zoals 'American Idol' en 'Pop Idol' voor hij het televisie format van 'X Factor heeft gedacht.

M


aar er worden nog meer mensen voor de rechter gedaagd. namelijk de productieploeg van X Factor want daar zouden een aantal medewerkers ook aan 'Idool hebben meegewerkt en dat zouden ze niet mogen volgens hun contract . Dat zou instaan dat ze niet mogen meewerken aan een soortgelijk programma. De reactie van de bedenker van X Factor op deze zaak is : "gewoonweg belachelijk".

Bron : VRTnieuws.net

DOSSIER: X Factor

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Drie jonge gasten, Jozef, Lars en Philip, houden van wijn en vrouwen. Het eerste proeven ze met plezier, maar het tweede hebben ze nog nooit mogen smaken. Daar gaan ze iets aan doen. Onder het mom van een wijntour reizen de drie naar Spanje om daar eindelijk ontmaagd te worden. En niets zal hen tegenhouden. Zeker niet het feit dat de eerste blind is, de tweede in een rolstoel zit en de derde volledig verlamd is.

'Hasta La Vista', film uit 2011 met Tom Audenaert, Gilles De Schryver en Robrecht Vanden Thoren, om 21.05 uur op En.

Dossiers