Amerika wil eigen versie 'Eurovisiesongfestival'

zaterdag 11 februari 2006

De Amerikaanse zender NBC is druk bezig met het ontwikkelen van een Amerikaanse versie van het in Europa zeer populaire 'Eurovisiesongfestival'. NBC wil met deze show het succes van 'Idols' van concurrent 'FOX' counteren.

Al e

nkele jaren is 'Idols' het absolute kijkcijferkanon in Amerika. Dat succes is een doorn in het oog van concurrent NBC dat daarom een eigen wedstrijd in het leven roept. Iedere Amerikaanse staat zal vertegenwoordigd worden in een grote finale waarbij het publiek de winnaar mag aanduiden.

De producer van de show beschouwt het 'Eurovisiesongfestival' als de grootvader van alle talentenjachten en bekroont het tot de 'Superbowl of singing'.
Bron: BBC

DOSSIER: Eurosong 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Geleidelijk aan gunnen de geÔnterneerden ons een blik in hun leven, in hun hoofd en in hun ziel. Stap voor stap begrijpen we als kijker beter wat dat eigenlijk betekent, 'ontoerekeningsvatbaar'. Marjolein vertrouwt Herman Brusselmans toe dat ze haar euthanasieaanvraag voor ondraaglijk psychisch lijden heeft ingediend. Iqbal probeert samen met Mauro Pawlowski zijn paniekaanvallen te overwinnen, de psychosegevoelige Ludovicq botst op geheel eigen wijze op z'n grenzen en Jan is zenuwachtig voor de premiŤre van de animatiefilm 'Frezals World', die hij samen met Jonas Geirnaert creŽerde.

'Ontoerekeningsvatbaar', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers