Amazon Prime Video komt met 'Andy Murray: Resurfacing'

vrijdag 8 november 2019
Foto: © Amazon Prime Video/BOBBERY AMSTERDAM 2019

Tennis legende Andy Murray vertelt over zijn buitengewone weg naar herstel in de nieuwe exclusieve documentaire van Amazon Prime Video.

'Andy Murray: Resurfacing' geeft een kijkje in het leven van de Grand Slam winnende tennis kampioen en dit terwijl hij bezig is met zijn grootste comeback ooit!


De documentaire wordt exclusief op Amazon Prime Video gelanceerd op vrijdag 29 november, wereldwijd in meer dan 200 landen.

Amazon Prime Video heeft vandaag een nieuwe documentaire aangekondigd 'Andy Murray: Resurfacing'. Een ongekend verslag van de moeizame revalidatie van de tenniskampioen in zijn eigen woorden. De documentaire zal exclusief te zien zijn op Amazon Prime Video. Andy wordt gevolgd tijdens zijn chirurgische theaters tot de meest intieme ruimtes gedeeld met familie en teamleden. De lange documentaire is exclusief beschikbaar op Prime Video op vrijdag 29 november in meer dan 200 landen wereldwijd.

Toen Andy Murray in 2017 op de tennisbaan stapte om Wimbledon te spelen, was hij de nummer één van de wereld, vechtend om zijn Wimbledon-titel te verdedigen. In de daaropvolgende periode van twee jaar, waar hij een chronische heupblessure heeft opgelopen, is hij flink gedaald op de ranglijst. Hij heeft meerdere operaties ondergaan in de hoop fit genoeg te zijn om opnieuw op het wereldtoneel te concurreren. In een tijd dat de media hem zou afschrijven en zijn toegewijde fanbase met ingehouden adem wachtte op nieuws over zijn herstel, besloot de voormalige nummer een van de wereld zijn verhaal exclusief in deze filmische documentaire te vertellen.

'Andy Murray: Resurfacing' was aanvankelijk bedoeld als een eenvoudige comeback uit het operatie verhaal, maar is sindsdien een persoonlijk verhaal van twee jaar geworden over een man die de nederlaag niet wilde accepteren. Tijdens deze periode werd Andy bijna elke dag gevolgd. Dit geeft de kijkers een uniek inzicht in de complexe fysieke, mentale en emotionele uitdagingen die hij op zijn ultieme reis tegenkwam. Hij wilde hetgeen oplossen, wat niet op te lossen was.

Slopende medische interventies, herstelprogramma’s en zijn uiteindelijke terugkeer in 2019. 'Andy Murray: Resurfacing' is een openhartig, persoonlijk portret van deze gerespecteerde sportman op zijn kwetsbaarst en dit alles terwijl hij probeert de pijn van de blessure te overwinnen en zijn professionele sportcarrière te doen herleven. Naast de hoop en ambities voor de toekomst, biedt de film diepte-interviews met zijn familie, teamleden en rivalen, waaronder Federer, Nadal en Djokovic.

'Ik wist dat ik me op een kritiek punt in mijn carrière bevond. Soms voelde het alsof ik mensen in de steek liet door niet op het veld te kunnen treden. Ik wilde hen inzicht geven in wat ik doormaakte. Ik wilde de ups en downs van professionele sport laten zien', zei Andy Murray. 'De film neemt je mee op een reis door de diepste en meest moeilijkste periode uit mijn leven, zowel fysiek als mentaal. Hopelijk zal het kijkers inspireren dat met de juiste mindset en werkethiek alles mogelijk is.'

'Deze onthullende documentaire neemt kijkers mee op een emotionele reis, ze krijgen een kijkje in de kracht en vastberadenheid van een echte kampioen terwijl Andy zich een weg baant naar het hoogste niveau van de sport na een bijna carrière-eindigde blessure', zegt Martin Backlund, Head of Content voor Amazon Prime Video, UK. 'De documentaire draagt bij aan de geweldige verzameling live sport en achter de schermen sport documentaires die alleen beschikbaar zijn op Prime Video. Denk bijvoorbeeld aan recente favorieten als All Or Nothing: Manchester City, Inside Borussia Dortmund en El Corazón de Sergio Ramos.'

'Andy Murray: Resurfacing' is geproduceerd en geregisseerd door Olivia Cappuccini. Geproduceerd door John Battsek, Passion Pictures ('Hillsborough', 'Listen to me Marlon' en Oscar-winnende feature documentaire 'Searching For Sugar Man' en 'One Day in September'), in samenwerking met Pitch Productions en Scenes of Reason.

De documentaire sluit zich aan bij de groeiende line-up van sportdocumentaires van Prime Video, inclusief de Amazon Original sportdocu-serie 'All or Nothing: Manchester City', 'All or Nothing: New Zealand All Blacks', en de 'All or Nothing'-seizoenen met American Football teams, zowel als 'Take Us Home: Leeds United', 'Make Us Dream Inside Borussia Dortmund' en 'El Corazón de Sergio Ramos'.

Persbericht BOBBERY AMSTERDAM
https://www.primevideo.com/

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Lerares Claire is al een tijdje single en helpt met plezier drie vriendinnen met het organiseren van hun huwelijk, die alle drie in dezelfde maand plaatsvinden. Ze heeft het dan ook erg druk en geeft bovendien een zomerstage op Blue Island. Het is dan dat ze Tom leert kennen, de kapitein die haar en de leerlingen naar het eiland moet brengen met zijn boot.

'Sailing Into Love', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers