We zijn trots op je, Tom!

zaterdag 29 mei 2010

De Vlaamse inzending voor het Eurovisiesongfestival in Oslo heeft het bijzonder goed gedaan. Tom Dice haalde met zijn liedje 'Me and My Guitar' de zesde plaats. Daarmee scoorde de Eekloonaar het beste van alle Vlaamse deelnemers ooit op het Europese liedjesfestijn.

Duitsland won met Lena voor de tweede keer in de geschiedenis het songfestival. Maar voor Vlaanderen is dat bijzaak. Tom Dice heeft een prachtprestatie neergezet. Vlaanderen, en heel België bij uitbreiding, is trots op Tom Dice. De jonge kerel, zonder preselecties verkozen door de VRT, heeft bewezen dat een goed en eenvoudig lied kan scoren, zonder veel franjes.


Vermoedelijk zal het volgende festival plaats vinden in Berlijn, maar daarover is nog geen beslissing gevallen.

Later meer....


Lees ook:
TOM DICE DOOR NAAR FINALE SONGFESTIVAL!
Oslo 2010: vtm fier op ex-'X Factor' laureaat Tom Dice

DOSSIER: Songfestival 2010 in Oslo

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Gezin' (foto: Eén - © VRT 2019)

Pleegzoon Jawad gaat in Willebroek naar een nieuwe school. Hij is zenuwachtig, want hij kent nog niemand in zijn klas. In Beringen zijn de inschrijvingen voor het eerste kleuterklasje gestart. Jonathan en Shareen hopen op een school vlak bij huis. En bij de familie van Steven en Isabelle nemen de twee oudste dochters enkele beslissingen tegen de goeie raad van hun ouders in.

'Het Gezin', om 20.40 uur op En.

Dossiers