Wat brengt het voorjaar van En ons?

vrijdag 13 december 2019

Na het succes van de soap 'Dertigers' vorig jaar, zendt En komend voorjaar drie keer per week de Vlaamse remake van 'First Dates' uit, en wel in volle primetime. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Traditiegetrouw start het nieuwe voorjaar ook deze keer al in januari, in tegenstelling tot de concurrerende zenders. Het schema tussen 18u15 en 21u, het zogenaamde 'betonblok', blijft ongewijzigd, maar daarna programmeert Eén vooral nieuwe seizoenen van succesreeksen zoals 'Dertigers' en 'Vandaag', de laatavondshow van Danira Boukhriss Terkessidis. Een opvallende nieuwkomer is de Vlaamse versie van het Britse datingprogramma 'First Dates', dat Eén in twee keer uitzendt. Voor de zomer kunnen we de singles voor de eerste keer volgen, in het najaar krijgen we het vervolg.

Wat ook opvalt, is de comeback van '1 jaar gratis' op zaterdagavond, deze keer met Thomas Vanderveken in plaats van Herman Van Molle. Voor de rest blijft het format ongewijzigd: zestien kandidaten spelen voor het jaarloon van de grootste verdiener onder hen.

Andere blikvangers zijn 'De Stig' over de revalidatie van wielrenner Stig Broeckx, 'Ten Oorlog: de bevrijding van Vlaanderen' met Arnout Hauben, en natuurlijk is ook het Eurovisiesongfestival zoals steeds weer te volgen op Eén. Het voorjaar loopt traditioneel half juni op zijn einde; dan start immers het EK voetbal.

Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste blikvangers per dag.

Maandag
- Het vervolg van de succesvolle humaninterestreeks 'Politie 24/7'
- Het derde seizoen van 'Down the Road'

Dinsdag
- De terugkeer van de tragikomische reeks 'Zie mij graag', de derde jaargang al
- Een nieuw seizoen van 'De Columbus' met Wim Lybaert

Woensdag
- 'Op Eén', waarin Kobe Ilsen ons land vergelijkt met andere landen
- Op nieuwjaarsdag zendt Eén de derde film van 'F.C. De Kampioenen' uit

Donderdag
- 'Vandaag over een jaar', met Cath Luyten
- Later dit voorjaar pakt Eén uit met een nieuw seizoen van 'Is er een dokter in de zaal?'

Vrijdag
- Traditioneel de avond van VTM. Op Eén kunnen we terecht voor buitenlandse, meestal   Britse, krimireeksen.

Zaterdag
- Naast de traditionele heruitzendingen van 'F.C. De Kampioenen' hoopt Eén vooral dat '1 jaar gratis' opnieuw een succes wordt.

Zondag
- Op 5 januari zendt Eén de finale van 'De twaalf' uit, de week daarna pakt de zender meteen uit met een tweede seizoen van 'Over Water'
- 'Kamp Waes' blijft te zien in het nieuwe jaar, later dit voorjaar mogen we een nieuw seizoen van 'Twee tot de zesde macht' verwelkomen

Ook over de andere zenders zijn er al plannen bekend. Het valt op dat VIER op zekerheid speelt met vooral bekende formats als 'De mol', 'Expeditie Robinson', 'Topdokters' en natuurlijk 'Gert Late Night'. Er is ook een nieuwkomer op VIER, namelijk het sketchprogramma 'De influencers'. VTM gaat dan weer voor een balans van oude en nieuwe programma's. Zo verwelkomen we 'Blind getrouwd''Liefde voor muziek', 'The Voice Kids' en 'Dat belooft voor later' opnieuw, maar maken we ook kennis met 'Beat VTM' en 'Mijn keuken mijn restaurant'. Daarnaast zendt VTM ook de oefenmatchen van de Rode Duivels uit.

Bron: Het Laatste Nieuws


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Pilote Emma Henderson krijgt te maken met technische problemen, zware turbulentie n een medisch noodgeval. Piloot Brij Kotecha staat voor een moeilijke keuze, want stevige wolken belemmeren het zicht voor de landing.

'Easyjet: Inside The Cockpit', om 22.10 uur op VIER.

Dossiers