VTM en En doen samen verslaggeving 21 juli

zaterdag 13 juli 2013

Zondag 21 juli wordt een historische dag. Er is niet alleen de troonsafstand van koning Albert II, maar Belgi krijgt meteen ook een nieuwe koning: Filip I. En om deze gebeurtenis optimaal in beeld te brengen voor heel Vlaanderen gaan de nieuwsredacties van En en VTM samenwerken.

Eén en VTM slaan de handen in mekaar om de historische 21 juli volgende week optimaal in beeld te brengen. Eén en VTM gaan gezamenlijk verslag uitbrengen van de troonsafstand van Albert II en de troonsbestijging van koning Filip. Voor VTM zal Dany Verstraeten als ankerman fungeren. Wie volgende zondag voor Eén de honneurs waarneemt, is nog niet bekend.


De nieuwsdiensten van Eén en VTM sloegen al twee keer eerder de handen in mekaar. Een eerste keer was dat bij de verslaggeving rond de inhuldiging van koning Albert II, 20 jaar geleden. Ook vorig jaar bij de herdenking van de slachtoffers van de busramp in Sierre was dat het geval.

Zoals het er nu naar uitziet voor volgende zondag start Eén met een extra Journaal om 9.00 uur en gaat live door tot 14.00 uur. Daarna is er de documentaire 'Filip van België, een prins op zoek naar zichzelf'. Van 16.00 tot 19.00 uur is de nieuwsredactie dan weer live aanwezig bij de gebeurtenissen in Brussel. VTM gaat live van 10.00 tot 14.35 uur.


Lees ook:
Kijkcijfers: Ruim 3 miljoen Vlamingen volgden nieuwsuitzendingen Albert II

DOSSIER: Troonsafstand Koning Albert II

volledig dossier
vrtjournaal

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'GR5' (foto: Eén - © VRT 2020)

De groep is uit elkaar gevallen nu Asim is opgedoken. Wanneer in Spa overnacht wordt bij de neef van Piet, wordt duidelijk dat Lisa's verblijf daar tijdens haar tocht traumatisch verliep. Zo leert een Duitse hiker kennen en vraagt hem om hen te vergezellen tot in Luxemburg. Dat steekt bij Michiel. En dan duikt een concreet spoor van Lisa op.

'GR5', om 20.40 uur op En.

Dossiers