VRT-personeel trekt in stoet naar Vlaams Parlement

zondag 27 september 2015

Een deel van het VRT-personeel trekt maandag rond 12.00 uur in stoet naar het Vlaams Parlement. Minister-president Geert Bourgeois (NV-A) zal daar om 14.00 uur zijn Septemberverklaring voorlezen.

De optocht gaat uit van een breder initiatief 'Hart boven Hard', naar aanleiding van die Septemberverklaring.


De actie richt zich specifiek tegen de besparingen van de Vlaamse regering voor de openbare omroep. Het personeel zou zelf vragende partij geweest zijn om in groep naar het Vlaams parlement te trekken. Zo zegt ACOD-vakbondssecretaris van de VRT Luk Vandenhoeck.

Tegen 2020 moet de openbare omroep jaarlijks zo'n 25 miljoen euro besparen. Daarom zal VRT het aanbod bijsturen, niet kerntaken (security en catering) uitbesteden en met een snoeischaar door de kernopdrachten gaan. Ook zullen er zo'n 286 voltijdse jobs worden geschrapt. Voor wie maandag naar VRT programma's wil kijken: geen nood. De programmatie van alle VRT- kanalen zal gewoon doorlopen gedurende de actie.

Bron: nieuwsblad.be


Lees ook:
Raad van Bestuur en directie zijn het eens over Transformatieplan VRT

DOSSIER: Besparingen bij de VRT: omroep in crisis

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Balthazar wordt opgeroepen naar de plaats van een zwaar verkeersongeluk, waarbij verscheidene slachtoffers vielen. Hij ontdekt dat een van hen, een jonge vrouw getooid in een prinsessenkleed, al dood was voor het ongeval. Wanneer Balthazar en Hlne vermoeden dat er nog een andere vrouw bij haar in de wagen zat en dat zij waarschijnlijk in groot gevaar verkeert, starten ze een race tegen de tijd om haar terug te vinden voor het te laat is.

'Balthazar', om 23.45 uur op En.

Dossiers