Voormalig VRT-filmkenner Roel Van Bambost naar EXQI

woensdag 2 september 2009

Roel Van Bambost, tot voor kort filmrecensent bij de VRT, gaat aan de slag bij het Vlaamse cultuurkanaal EXQI Culture. Van Bambost (66) vierde pas vorige week zijn afscheid van de Reyerslaan. Eigenlijk is hij al enkele jaren met pensioen, maar omdat de VRT geen geschikte opvolger kon vinden, bleef Van Bambost aan de slag.

R


oel Van Bambost gaat iedere woensdag een filmrubriek presenteren op het nieuwe cultuurjournaal dat binnenkort start op EXQI Culture. Ook bij de VRT had Van Bambost een filmpraatje op woensdag. Vorige week nam de grijze filmcriticus afscheid van de openbare omroep om van zijn pensioen te gaan genieten. Dat plan wordt nu weer even op de lange baan gezchoven. Meer details over het cultuurjournaal dat EXQI gaat maken, zijn nog niet bekend.

Bron: standaard.be

DOSSIER: EXQI Plus: de nieuwe zender van Alfacam

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Lerares Claire is al een tijdje single en helpt met plezier drie vriendinnen met het organiseren van hun huwelijk, die alle drie in dezelfde maand plaatsvinden. Ze heeft het dan ook erg druk en geeft bovendien een zomerstage op Blue Island. Het is dan dat ze Tom leert kennen, de kapitein die haar en de leerlingen naar het eiland moet brengen met zijn boot.

'Sailing Into Love', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers