VIER met nieuwe programma's naar 2013

dinsdag 18 december 2012

VIER ziet jr graag', en dat zullen de Vlaamse tv-kijkers in 2013 geweten én gezien hebben. Steven Van Herreweghe brengt dit voorjaar vanaf maandag 28 januari elke vooravond het nieuwe dagelijkse spelprogramma 'Rasters'. Twee kandidaten spelen dit digitale gezelschapsspel op een tablet en nemen het tegen elkaar op in een reeks visuele spelletjes in een rastervorm. Uiteraard vallen er heel wat prijzen te winnen.

'Rasters' wordt op VIER voorafgegaan door vertrouwde sitcoms als 'The Simpsons' en 'Two and a half Men' en van maandag tot donderdag meteen gevolgd door een nieuw, maar vertrouwd seizoen van 'Komen Eten' met de commentaarstem Iwein Segers.

Met Man en Macht
Vanaf 28 januari brengt VIER elke maandagavond in primetime 'Met Man en Macht', een tragikomische reeks van Tom Lenaerts en Tom Van Dyck over ambitie en gemeentepolitiek.

In de Vlaamse gemeente Ransegem zwaait burgemeester Gaston Van Opstal al zeventien jaar de plak. Hij bestuurt zijn gemeente als een perfecte burgervader. Maar dan slaat het noodlot toe. Zes maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen wordt Ransegem wakker geschud uit zijn rustige vastheid en worden de inwoners meegesleurd in het politieke leven. De gemeentepolitiek groeit van een sluimerende vanzelfsprekendheid uit tot een meedogenloze verkiezingsstrijd. Keuzes moeten worden gemaakt tussen gezin of carrière, tussen eigenbelang of gemeentebelang. Want wat gebeurt er als mensen hun ambitie groter is dan hun verstand?

Scenario en regie van Tom Lenaerts en Tom Van Dyck.

Met Josse De Pauw, Jan Decleir, Lucas Van den Eynde, Peter Van den Begin, Koen De Graeve, Goele Derick, Stijn Van Opstal, Sara De Roo, Natali Broods, Els Laenen, Sven De Ridder, Damiaan De Schrijver, Steve Geerts, Viviane De Muynck, Alice Reijs en Tom Van Dyck.

Is't Nog Ver?
Woensdag- en zondagavond blijven dit voorjaar de vaste VIER-afspraken voor de buitenlandse topseries 'Castle' en 'The Mentalist', maar ook voor de nieuwe topreeksen 'Elementary - Sherlock Holmes' in een nieuw jasje – en 'The Following', een thrillerserie met Kevin Bacon in de hoofdrol. Op dinsdagavond verkennen Otto-Jan Ham, Elise Crombez en Jelle De Beule in het reportagemagazine 'Is’ 't nog ver?' de verste uithoeken van de wondere wereld van het reizen. In een sfeer van kameraadschap en met een rugzak vol grappige humor maken ze hun eigenzinnige selectie uit het eindeloze toeristische aanbod. Het resultaat is een onvoorspelbare en bijwijlen absurdistische tocht langs platgetreden paden en onontgonnen gebieden.

Scheire en de Schepping
Wat hebben Erik Van Looy , Els Pynoo, Bart Cannaerts, Wouter Deprez, Nico Sturm, Philippe Geubels, Wim Helsen, Karen Damen, Mark Uytterhoeven en Dirk Draulans met elkaar gemeen? Simpel, gastheer Lieven Scheire confronteert hen weldra op donderdagavond met de verborgen dimensies van de Schepping in een nieuw seizoen van 'Scheire en De Schepping'.

De Schepper schiep Lieven Scheire naar zijn evenbeeld. En Scheire, hij schiep lustig voort met opmerkelijke verhalen, kleurrijke wetenswaardigheden en vreemde voorwerpen. Met de hulp van vier panelleden gaat hij op zoek naar de minder bekende, vaak grappige dimensies van onze wondere wereld. Het panel wordt in zijn hogere missie bijgestaan door de mysterieuze Googleman. Vanuit de onderbuik van het internet galmt zijn alwetende stem. Er komt ook elke week een professor langs, een schepper die naam en faam vergaarde met een unieke uitvinding of ontdekking. Hij is de Vorst der Vorsers. En Stijn Cole, Lievens eenmanshuisorkest, zingt, speelt piano en beatboxt om de Schepping te voltooien.

Vrijdag- en zaterdagavond zijn VIER-filmavonden, met blockbusters als 'Inception', 'Clash of the Titans', 'Little Fockers', 'The Other Guys', 'Faster', 'Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides'.

De Slimste Gemeente
Tom Lenaerts verhuist 'De Kruitfabriek' dit voorjaar van de vooravond naar de laatavond met elke dag sterke centrale gasten over actuele onderwerpen en afwisselend bijgestaan door Gilles De Coster, Sofie Lemaire, Christophe Deborsu en Lieven Scheire.

Ook dagelijks en nieuw in de laatavond is 'De Slimste Gemeente', een nieuwe quiz waarin 81 quizduo’s, aangevoerd door hun burgemeester, tien weken lang de plaats van 'De Kruitfabriek' innemen om te strijden voor de titel ‘'De Slimste Gemeente’'. Michiel Devlieger stelt de vragen, Sven de Leijer bezoekt alle 81 deelnemende gemeenten. Grote steden als Brussel, Antwerpen en Gent, maar ook “kleintjes” als Kluisbergen, Lierde, Meeuwen-Gruitrode of Boutersem.

Vincent Van Quickenborne, Wouter Beke, Renaat Landuyt en Bart De Wever zijn enkele van de vele ‘nieuwe’ burgemeesters die hun gemeente naar de overwinning moeten leiden, maar ook oude getrouwen als Louis Tobback, Daniël Termont, Bart Somers en Leopold Lippens komen hun ploeg aanvoeren. Allemaal met hetzelfde doel: bewijzen dat hun geliefde gemeente ook 'De Slimste Gemeente is'.

'De Slimste Gemeente' loopt van maandag tot donderdag op VIER. De drie winnaars van maandag, dinsdag en woensdag spelen op donderdag een weekfinale. Alle winnaars van donderdag gaan naar de finaleweek.

Spelen met uw leven
Vier improvisatie-acteurs gaan aan de haal met anekdotes uit het leven van een bekende gast, terwijl die er zit op te kijken. Mark Uytterhoeven is de gastheer en probeert alles in goede banen te leiden.

Hallelujaaah! 100 dingen doen voor je sterft, is een gloednieuw programma waarin de Antwerpse beste vrienden David Dermez en Nico Sturm hun wildste dromen waarmaken. Samen reizen David en Nico de wereld rond om hun grootste en kleinste wensen in vervulling te laten gaan en dat staat garant voor een meeslepende aaneenschakeling van ontroerende, grappige, enge, verbazende en mooie ervaringen.

'Man Bijt Hond'
Ook in 2013 blijft 'Man Bijt Hond' op VIER trouw aan zichzelf: soms eigenzinnig, soms speels, soms weemoedig, soms ironisch en soms ontroerend.

Los Easy Riders
Een fascinerende roadmovie door de mooiste landschappen van Zuid-Amerika, meer dan 7.500 overweldigende kilometers lang. Een adembenemende zwerftocht langs kusten en canyons, doorheen zoutvlaktes en woestijnen, en in het hooggebergte van de Andes. Een 75 dagen durende gedurfde motorexpeditie door weer en wind, met startplaats Bogota (Colombia) en aankomst in Sucre (Bolivië). Deze achtdelige documentairereeks is het reisverslag van het traject dat Arnoud Raskin terugbrengt naar de plaatsen en de mensen die hij vijftien jaar geleden in z’n dagboek beschreef. Dag na dag registreren de twee boezemvrienden Arnoud Raskin en Paul Van Rooy hun avontuurlijke bikersleven, gedreven door hun zelfgeschreven reisgids, en ze filmen daarbij de onverwachte ontmoetingen van elke dag. En ondertussen stichten ze ook nog eens hun eigen motorclub: 'Los Easy Riders'.

Culinaire Speurneuzen 2
De zoektocht naar de allerbeste producten verkent nieuwe grenzen. In een nieuw seizoen van 'Culinaire Speurneuzen' nemen ‘de neuzen’ ons mee op hun bijzondere tocht door binnen –en buitenland. Samen met hen ontdekken we de mooiste wijngaarden, kelders vol kaas, waanzinnige vroegmarkten maar vooral fantastisch gepassioneerde foodies en chefs.VIER

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'BV Darts' (VTM 2)

Bekende Vlamingen scherpen de pijlen en gaan de strijd met elkaar aan. Wie gooit zonder verpinken een 'one hundred and eighty' en kroont zich in de finale tot BV-darter van het land? Francesco Planckaert, Maksim Stojanac, Tourist LeMC en Hans van Alphen vechten het uit in een bloedstollende en verrassende finale-aflevering van 'BV Darts'.

'BV Darts', om 20.40 uur op VTM 2.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 02:10
  Herhaling late Journaal
  09:00
  Herfstbeelden
 • 00:15
  Canvaslus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 21:00
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:00
  Geen Uitzending
  06:35
  Super Monsters
 • 03:40
  Geen uitzending
  07:15
  A Place In The Sun: Winter Sun
 • 01:20
  Onderbreking
  11:35
  Sturm der Liebe
 • 02:10
  Geen Uitzending
  12:30
  The Mexican
 • 20:05
  VTMKIDS nachtloop 2022
  05:40
  Sammy & Co
 • 00:30
  Geen uitzending
  06:00
  Joe
 • 04:00
  Midmid mondial
  04:50
  Geen uitzending
 • 02:45
  Geen uitzending
  08:05
  Full House
 • 03:40
  LOOP Play6
  06:00
  NRJ Get Up
 • 01:15
  Geen uitzending
  05:00
  Geen uitzending - Play7
 • 04:15
  Panklaar
  04:35
  Het perfecte feestmenu
 • 20:55
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 04:31
  Leefveranda op maat
  04:40
  Tooldokter
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 04:30
  Premier League World
  05:21
  Onderbreking
 • 04:25
  Broadchurch
  05:10
  Rosemary and Thyme
 • 04:05
  Millionaire Matchmaker
  04:45
  Family Guy
 • 02:56
  NOS Journaal (laat)
  05:55
  Nederland in beweging
 • 00:55
  Nieuwsuur
  06:10
  Tijd voor MAX
 • 03:42
  TekstTV
  05:32
  Timmy Time