'Tytgat Chocolat' krijgt eigen Italiaanse remake

vrijdag 13 december 2019
Foto: Eén - © VRT/De Mensen 2019

De En-fictiereeks 'Tytgat Chocolat' krijgt ruim 2 jaar na de uitzendingen een remake in Itali. Het verhaal van de serie wordt gebruikt voor 'Ognuno Perfetto', wat 'Iedereen is Perfect' betekent.

De eerste aflevering van de serie start volgende maandag op RAI 1.


'Tytgat Chocolat' is een romantische roadmovie over een groep collega-inpakers in een chocoladefabriek. De hoofdrollen worden gespeeld door acteurs met een mentale beperking. 'We zijn superblij dat de reeks een nieuw leven krijgt in Italië', zegt Pieter Van Huyck, hoofd Fictie van productiehuis De Mensen. 'We hebben destijds enorm moeten knokken om dit project tot een goed einde te brengen.' Volgens hem geloofde niet iedereen dat het programma een succes kon worden. 'Het was inderdaad moeilijk om de hoofdrollen te laten spelen door een gezelschap van acteurs met een beperking. Maar het resultaat was een schot in de roos.'

De originele reeks is duidelijk een succes. Het programma won in 2017 de Prix Europa voor beste Europese ficiteprogramma en is via Netflix in verschillende landen te zien. Italië koos om een eigen versie van de serie te maken. Via productiehuis Fiction Viola Film werd in het hele land naar de juiste cast gezocht.

De kans bestaat dat er ook een Engelse versie komt. Via Channel 4 wordt momenteel gewerkt aan een adaptatie van de reeks. 'We zijn voorzichtig optimistisch dat het ook daar zal lukken', aldus Pieter Van Huyck.

Bron: Het Laatste Nieuws

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Jaak Van Assche als Fernand in 'F.C. De Kampioenen'

Carmen en Xavier zijn zondag vijfentwintig jaar getrouwd. Carmen verwacht dan ook iets heel speciaals. Xavier is dat echter vergeten en is te veel in paniek om nog iets te verzinnen. Carmen denkt echter dat Xavier komedie speelt en bereidt zich dan ook voor op de verrassing van haar leven. Boma wordt ereburger, maar dit mag nog niet geweten zijn. Hij verneemt van Bieke dat de ereburger een ballonvlucht aangeboden krijgt. Het probleem is dat hij ongelooflijk veel last van hoogtevrees heeft. Boma wil zich echter niet laten kennen.

'F.C. De Kampioenen', om 20.10 uur op En.

Dossiers