TV-Visie interview : Robin (X Factor)

zaterdag 8 oktober 2005

Een tijdje geleden was RadioVisie-redacteur Bart te gast tijdens de voorstelling van de X Factor kandidaten. En van hen was de West-Vlaamse rocker Robin. Met zijn look doet hij wat denken aan Idool Peter Evrard. De man is intussen prima gestart, want dankzij een overtuigende versie van 'Summer of 69' zit hij nu reeds in de tweede live-show van dit populaire VTM-programma.


ONG>. Ben je de rocker in het X Factor gezelschap?
Dat is een uitspraak die ik op het forum van X Factor al heb gelezen. Maar met het rockrepertoire alleen zal ik er in X Factor niet komen. Pop, r&b en Nederlandstalige muziek moeten ook tot mijn mogelijkheden behoren.

. Waar moeten we je situeren in het muziekwereldje?
Tussen het pop- & rockwereldje. Toch commercieel maar dan toch ergens met een randje eraan. Bon Jovi heeft dat ook. Zijn nummers zijn zeer commercieel, maar je hoort er toch de stevigere gitaren in.

. Wil je in deze wedstrijd bewijzen dat je meer kan?
Ik zou dat toch graag willen laten zien. Maar dan wel in samenspraak met mijn coaches of een nummer me al dan niet ligt. Ik ga geen nummers proberen die echt niet haalbaar zijn.

. Wat zijn jouw ambities tijdens X Factor?
Ik ben al heel gelukkig dat ik zo ver ben geraakt. Toen ik aan de Soundmixshow deelnam, was ik al heel blij dat ik in de eerste aflevering zat. Maar op het moment dat je naar de halve finale mag, groeien ook je ambities. Ergens zijn de Soundmixshow en X Factor wel vergelijkbaar. Hoe verder ik in dit verhaal kom, hoe groter mijn ambities worden.

. Geen angst dat men je gaat vergelijken met Peter Evrard?
Vergelijkingen worden er altijd gemaakt. Mensen leren je alleen kennen van die enkele flarden die je in de uitzending te zien krijgt. Maar er is een degelijk verschil tussen Peter en mezelf. Peter is namelijk Peter en Robin is Robin. Peter doet het in zijn stijl zeer goed. Voor mij is het nog maar pas het prille begin. Tijdens X Factor hoop ik gewoon de juiste personen te leren kennen. Mensen, die me in een goede richting kunnen helpen. Dan pas heb ik een goed begin van mijn carrire.

. Je zit in de groep van Kris Wauters. Wat heb je bijgeleerd?
Stembeheersing. Tijdens de intensieve coaching heeft mijn stem een totaal andere kleur gekregen. Vroeger was ik gewend om bij een rockgroep te zingen. En een rockzanger zet meestal wat kracht op zijn stem. Nu is mijn stem toch al wat veranderd. Jean heeft al eerder gezegd in deze wedstrijd dat je voor jezelf de lat niet te hoog mag leggen. Maar anderzijds heeft een muzikant altijd de neiging om dit voor zichzelf wel te doen.

. Wat na X Factor?
Ergens hoop ik toch wel om in een goed circuit te geraken. Ik hoop dat dankzij X Factor ik voor mezelf mijn 'ware' ding kan leren ontdekken. En dat ik de kans krijg om van mijn hobby mijn beroep te maken.

DOSSIER: X Factor

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Over Water' fictie op En

John zijn handeltje op de terreinen van De Beco draait volop en hij verdient bakken geld. Alles loopt volgens plan, tot Ella een afschrift van de bank vindt en John confronteert met zijn leugens: hij had haar beloofd nooit nog crimineel werk te doen. Barry beslist om te werken met John, wat John vleugels geeft. Zeker omdat hij intussen ontdekt wat de zwakke plek van De Pelsmaecker is. Barry is intussen met andere dingen bezig: Julie Beckers.

'Over Water', om 20.50 uur op En.

Dossiers