TV-kijken en bingewatchen in tijden van corona bij alle zenders van DPG Media én VTM GO

vrijdag 13 maart 2020

De afgekondigde regeringsmaatregelen om het coronavirus zo goed mogelijk in te dijken, zorgen ervoor dat iedereen in Vlaanderen best zoveel mogelijk binnen blijft. VTM, VTM GO en de andere tv-zenders van DPG Media proberen er mee voor te zorgen om de komende tijd zo aangenaam mogelijk te maken.

Door bijvoorbeeld samen thuis te cocoonen en een aantal programma’s te ontdekken of om een aantal klassiekers nog eens terug te zien. 


Vanaf nu brengt VTM NIEUWS buiten de reguliere nieuwsuitzendingen en eventuele speciale updates, elke avond na de tweede prime rond 22.30 uur standaard een VTM NIEUWS Update om de situatie op de voet te volgen. Dit tot wanneer het nuttig en nodig is.

Een overzicht van wat je de komende tijd kan kijken:

VTM
- VTM zet sowieso in op een sterke dagprogrammering doorheen de week waarin de kijker een aantal klassiekers als 'Familie', 'Wittekerke' en 'Aspe' nog eens terug kan zien.
- Nu zaterdag 14/03 zijn er de films 'Avengers: Infinity War', 'American Made' en 'Bad Boys' en 'is er Een Frisse Start met vtwonen', kwestie van inspiratie op te doen over hoe je het thuis nòg gezelliger kan maken in deze quarantainetijden.
- Op zondag 15/03 is er een stevige portie entertainment met o.a. een herhaling van 'The Voice Kids' en een emotionele aflevering van 'Blind Getrouwd'.
- Er is elke weekdag een dubbele portie 'Loïc', zowel om 12.40 als 18.00. Er moet immers toch gekookt worden met al dat gerantsoeneerd voedsel. Aansluitend nemen de agenten van 'De Buurtpolitie' het over.

Highlights in de prime programmering:

- 'Familie' dat elke weekdag om 20.00 uur van start gaat
- Op maandag 16/03 is het tijd voor de finale van 'BEAT VTM'. Freek Braeckman neemt het op tegen onbekende Vlaming Sam in de discipline 'derny'. Wie wint 'BEAT VTM': team Vlaanderen of team VTM? Aansluitend op de finale is er 'De MUG'.
- Op dinsdag 17/03 is het laatste duo van de eerste groep aan zet in 'Mijn Keuken Mijn Restaurant' en 'Onderzoeksrechters'.
- Op woensdag 18/03 'The Best of Holland’s Got Talent' en 'Beste Kijkers'.
- Op donderdag 19/03 'Mijn Keuken Mijn Restaurant' tovert het eerste duo van de tweede groep een menu op tafel, gevolgd door 'Alloo in de Nacht'.
- Op vrijdag 20/03 de tweede knock-outs van 'The Voice Kids' en de dramaserie '9-1-1'

VTM KIDS
- Bij VTM KIDS kunnen de kleinsten terecht voor de avonturen van 'Maya de Bij', 'Brandweerman Sam', 'Thomas de Trein', 'Wakandy', 'Hallo K3' en 'K3 Roller Disco'.

Doorheen de week heeft ook VTM een mooi kidsaanbod voor de kinderen die noodgedwongen thuis moeten blijven van school met in het ochtendblok o.a. 'Kabouter Plop', 'Pokémon', 'Baba Yega Ontdekt' en de 'Helden van De Buurtpolitie Extra'.

VTM GO op elk moment van de dag
Op zoek naar een superspannende serie om volledig in te verdrinken? Die ene reeks om nog eens te herontdekken? Of gewoon een leuke, spannende film? Er is voor ieder wat wils op het gratis online videoplatform VTM GO. En dat op elk moment van de dag.

Aan Vlaamse telenovelles geen gebrek. Wie zich in een bad van nostalgie wil dompelen, kan bingewatchen met 'Sara', 'Ella', 'LouisLouise' en 'David'.

Wie nog meer wil weten over de deelnemers van 'Blind Getrouwd' kan de online talkshow 'Blind Getrouwd Naspel' zien, voor interessante babbels met de deelnemers, ex-deelnemers en de experten, gestroomlijnd door Sean Dhondt en Bab Buelens. Nu zondag 15/03 zijn Lothar, Sonny en experte Sarah Hertens te gast.

Spanning, science fiction, humor of actie. Walter Presents biedt exclusief de beste internationale topreeksen aan zoals het Spaanse 'Locked Up', het Spaanse 'Lifeline' en het Braziliaanse 'Merciless'.

Een ‘trip down memory lane’ is er dan weer met klassiekers als 'Magnum', 'Allo Allo', 'The Nanny', 'Married With Children' en 'The A-team'.

Ook de kleinste kijkertjes kunnen terecht op VTM GO en genieten van een heleboel leuke programma’s zoals 'De Avonturen van de Gelaarsde kat', 'K3 Roller Disco' en 'Een Snufje Magie'. Wie de muzikale toer op wil, kan de TikTok-missies van de zusjes Nour & Fatma volgen.

Q2
Elke dag comedyreeksen in de vooravond: 'Marlon', 'My Wife and Kids', 'According to Jim', 'How I Met Your Mother', 'Life in Pieces', 'Modern Family', 'The Big Bang Theory'.

Omdat er geen Champions League-match is, brengt Q2 op woensdag 18 maart de film 'Catch Me If You Can' van Steven Spielberg met Leonardo Dicaprio en Tom Hanks.

Elke avond films, van thrillers tot drama’s. Er zijn ook tv-premières van 'Baby Driver' (14/03) en 'Rough Night' (21/03).

Elke week een nieuwe aflevering van 'America’s Got Talent: The Champions'.

Elke maandag een aflevering van het tweede seizoen van 'Orange is the New Black'.

Vitaya zet in op een brede waaier aan genres. Een overzicht met enkele voorbeelden:
Reality: 'Keeping Up With The Kardashians', 'Hotter Than My Daughter NL', 'Project Runway', 'Finest Interiors', 'Rich House Poor House', 'Seven Year Switch', 'Bizarre Eters', 'Dinner Date', 'Ik Vertrek' en 'One Born Every Minute'.

Fictie: 'Sturm Der Liebe', 'Home and Away' en 'McLeod’s Daughters'

Vlaams: 'Een Frisse Start met vtwonen'

Films: romantiek en drama, met zaterdag 14 maart o.a. 'Meisjes', de Vlaamse tragikomedie met Barbara Sarafian, Lea Couzin en Marilou Mermans.

CAZ zorgt voor een mix van reeksen en films met onder andere:

Iconische klassiekers: 'The A-Team' en 'Magnum'

Dramaseries: 'Vikings', 'Bates Motel', 'Chicago Fire' en 'The Last Kingdom'

Misdaad: 'The Assassination of Gianne Versace: American Crime Story'

Komische reeksen: 'Married With Children' en 'The Graham Norton Show'

Science fiction: 'Falling Water'

Actie: 'Relic Hunter'

Films als 'Gothika', 'The Truman Show', 'Hannibal', 'Psycho' en 'Wild Things: Foursome'

CAZ 2: een serie of twee, drie...
Op de nieuwe seriezender CAZ 2 kunnen kijkers terecht voor de beste Vlaamse en internationale reeksen, vaak met meerdere afleveringen na elkaar:

Misdaadreeksen à volonté met o.a. het Amerikaanse 'Snowfall', de Spaanse reeks 'Fugitives' en 'Vanished by the Lake'

Science fictionfans komen aan hun trekken met 'Blood Drive'

Komische internationale reeksen als 'The Nanny' en 'Girlfriend's Guide To Divorce'

Vlaamse reeksen: 'Connie & Clyde' en 'Vossenstreken'

#samentegencorona
Met #samentegencorona willen de mediamerken van DPG Media mensen die in quarantaine zitten, steunen en helpen. Iedereen die ideeën heeft om de medemens te helpen, kan die delen op sociale media met de hashtag #samentegencorona.

Persbericht DPG Media
https://vtm.be/

DOSSIER: Coronacrisis op Vlaamse radio & tv

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Zorgen voor Mama' - Kristl Verbeke

Kristel maakt kennis met de 43-jarige Marleen uit Hamme, uitgerekend de plek waar Kristel als tiener zelf opgroeide in armoede. Marleen en haar man Sven zijn beiden al jaren werkloos en straathoekwerker Joost hoopt daar verandering in te kunnen brengen. In Ravels ontmoet Kristel de 25-jarige Ellen, een alleenstaande mama met twee kinderen. Ellen staat er alleen voor in de opvoeding en kan op niemand anders rekenen dan zichzelf. Ze werkt als poetsvrouw en 60 euro per week is alles wat er overblijft om van te leven. Sociaal werker Claudia schiet te hulp.

'Zorgen Voor Mama', om 20.35 uur op Eén.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 23:25
  Journaallus
  09:00
  Lentebeelden
 • 23:25
  I Love You, Now Die
  00:40
  Canvaslus
 • 21:00
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 23:50
  Private Practice
  00:50
  Qmusic
 • 23:40
  Blijven Slapen
  00:10
  US Kitchen Nightmares
 • 23:25
  Orange is the New Black
  00:40
  Vikings
 • 23:25
  The Gifted
  00:20
  The Chi
 • 20:10
  TV krant VTMKIDS
  05:50
  Thomas de Trein
 • 23:15
  Bompa
  00:15
  Wat Nu Weer?
 • 23:40
  Komen eten
  00:30
  Geen uitzending
 • 23:40
  Designated Survivor
  00:40
  MasterChef USA
 • 23:45
  WWE: Smackdown
  00:35
  Criminal Minds: Beyond Borders
 • 23:50
  Properthy Brothers
  04:50
  Geen uitzending
 • 23:55
  Het Weekmenu - reeks 2
  00:40
  10 jaar njam!, 10 vragen voor...
 • 20:30
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 00:00
  Je eigen groendak leggen
  00:15
  Diy on wheels
 • 00:00
  Institutionele Zaken - De Koepelzaal
  14:00
  De Koepelzaal - Live
 • 23:55
  Op1
  00:55
  NOS Journaal
 • 00:00
  Andries
  00:25
  De Nachtzoen
 • 23:50
  De Vooravond
  00:50
  Kamp Waes