Topcast voor nieuwe Vlaamse fictiereeks 'Een Goed Jaar'

maandag 7 oktober 2019

Boris Van Severen ('Studio Tarara', 'Salamander'), Jurgen Delnaet ('Amigo's', 'Cordon 2'), Joke Devynck ('Vermist', 'Het Goddelijke Monster'), Frances Lefebure ('Studio Tarara', 'Amigo's) en Krt Rogiers ('Familie', 'Spitsbroers', 'Danni Lowinski') zijn maar een paar van de topnamen in deze spannende en dramatische fictiereeks voor VTM.

Andere namen van de cast worden later bekendgemaakt. Regisseur is Kadir Balci die eerder de speelfilms 'Turquaze' en 'Trouw Met Mij', en de serie 'Amigo's' draaide.


'Een Goed Jaar' werd gecreëerd en geschreven door Jean-Claude van Rijckeghem en Pierre Declercq die samen ook reeds 'Amigo's schreven. Producenten zijn Bruno Wyndaele en Dries Phlypo voor het nieuwe productiehuis Mockingbird.

In 'Een Goed Jaar' stoten twee mannen in de Ardennen per toeval op een kelder met wapens en wijn uit WOII. Ze hebben allebei dringend geld nodig en pretenderen de wijnkelder van Hitler te hebben gevonden. Hun oplichtersverhaal loopt helemaal uit de hand.

'Een Goed Jaar' was in april van dit jaar geselecteerd voor het tweede Cannes Drama Creative Forum, als één van 12 projecten uit 376 inzendingen uit 41 landen. Vakblad Screen International sprak van een 'hot new project' met een originele pitch.

In Nederland wordt de reeks gecoproduceerd door The Film Kitchen en zal ze te zien zijn op Videoland. De reeks kreeg reeds de steun van het Mediafonds van het VAF, De Belgische Tax Shelter ism Belga Productions, de Nederlandse Production Incentive en Wallimage.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Siska Schoeters (foto: TVvisie - © Nico De Freyn 2019)

"Wanneer was u voor het laatst verliefd?", "Heeft de paus altijd gelijk?" of "Moet het celibaat niet afgeschaft worden?". Zes priesters krijgen in een lege televisiestudio anonieme vragen van het publiek voorgeschoteld die ze moeten beantwoorden. Siska Schoeters gaat radio maken bij Radio Maria en meldt zich aan in de gevangenis van Brugge.

'Durf te Vragen', om 20.35 uur op En.

Dossiers