Toots Vanderstukken samen met papa Roel in 'Familie'

zondag 26 mei 2019
Foto: VTM - © DPG Media 2019

Zo vader, zo zoon geldt op maandag 27 mei in 'Familie'. Dan duikt er met Rik, 'Rikske', immers een verrassend nieuw gastpersonage op in de reeks, dat gespeeld wordt door Toots Vanderstukken (8).

Toots treedt zo in de voetsporen van zijn papa Roel en staat voor het eerst samen met hem op de set. Naast Toots maakt ook nieuwkomer Christophe Stienlet zijn opwachting in 'Familie'. Hij speelt Johan, de papa van Rikske en een collega van Robyn (Jits Van Belle).

Met de komst van Johan en Rikske wordt in 'Familie' een nieuwe verhaallijn aangesneden. Johan is een alleenstaande papa die het financieel niet breed heeft en worstelt met de gezondheidsproblemen van zijn zoon. Rikske heeft namelijk de ziekte van Duchenne, een erfelijke ziekte die de spieren aantast en verzwakt. Daardoor is de jongen in een rolstoel beland. Het is Robyn die zich om hun lot bekommert.

'Samen met je zoon op de set, het is toch iets speciaals', vertelt Roel. 'Bij de repetities van onze eerste scène had ik het vooral zelf moeilijk om naar mijn personage Benny te schakelen. Ik betrapte mezelf erop voortdurend Toots in de gaten te houden... dat was dus eerder de trotse papa die naar boven kwam. Hij doet het schitterend, erg plichtbewust en gefocust. Momenten om te koesteren!'

Toots Vanderstukken is met de rol van Rikske aan zijn tweede tv-rol toe, nadat hij eerder dit jaar te zien was in 'De Luizenmoeder'. Hij draaide de afgelopen weken heel wat scènes samen met zijn papa Roel. Het resultaat daarvan is vanaf maandag 27 mei te zien. Dan zien de 'Familie'-kijkers de nieuwe personages voor het eerst opduiken.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kleedkamer' (foto: Canvas - © VRT/Deklat Binnen 2019)

Exact 50 jaar geleden won Eddy Merckx zijn eerste Ronde van Frankrijk. Om dat te vieren, wijdt 'De Kleedkamer' twee afleveringen aan La Grande Boucle. Ruben trekt naar wielerbaan La Cipale, in het bos van Vincennes. Met Jos De Cauwer, Johan Bruyneel, Dirk Demol en Rudy Pevenage buigt Ruben zich over de vraag wat het betekent om de Ronde van Frankrijk te winnen als ploegleider en hoe ver men moet gaan om die overwinning in de wacht te slepen.

'De Kleedkamer', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers