'The Voice van Vlaanderen' schiet uit de startblokken

donderdag 24 november 2011

Zangtalent, daar draait het om. Vanaf 25 november zijn alle oren n ogen elke vrijdag gericht op de stem. In 'The Voice van Vlaanderen' gaan de vier coaches op zoek naar die ene pupil die met zijn of haar stem Vlaanderen kan veroveren. Alex Callier, Natalia, Jasper Steverlinck en Koen Wauters moeten elk een team samenstellen, maar hiervoor de juiste artiesten blind vinden is niet gemakkelijk. De coaches zitten immers met hun rug naar de kandidaten terwijl ze zingen. Dus hoe de artiesten eruit zien, wat ze aanhebben of zelfs hun leeftijd kan de coaches niet benvloeden.

Op de eerste dag van de Blind Auditions loopt het stilaan vol met mensen die één passie delen: zingen. De eerste artieste die zich aanmeldt, is de 27-jarige Lien uit Hulshout (Antwerpen). Haar stem is misschien niet vreemd voor Vlaanderen, ze zong immers het nummer 'The Rain' van Peter Luts in. De coaches tracht ze in te pakken met een nummer van Anouk, 'Nobody's Wife'. Natalia vindt het alvast heel passioneel gezongen. Maar is dit genoeg om door te stoten naar de Battles?

Ex-conservatoriumstudente Joke (22) uit Gent is als tweede aan de beurt. Haar vriendinnen zijn alvast overtuigd van haar speciale stemgeluid. Maar ondanks hun steun is Joke toch bloednerveus. 'Het feit dat ze me niet zien, vind ik een voordeel', vertelt ze net voor haar auditie in de stressgang. 'Als zangeres word je al snel beoordeeld op andere facetten. Het zou eens Natalia, Alex Callier (Hooverphonic), Jasper Steverlinck (Arid) en Koen Wauters als coaches in 'The Voice Van Vlaanderen' (foto: vtm) tof zijn om alleen voor mijn stem erkenning te krijgen'. Ze gaat ervoor met een frêle versie van 'Use Somebody' van Kings of Leon, het nummer dat Ben Saunders, de winnaar van de Nederlandse 'The Voice', tijdens zijn auditie zong.

Het zangtalent van Bert (45) uit Scherpenheuvel (Vlaams-Brabant) is van een heel ander kaliber. Tijdens een repetitie met zijn rockband krijgt Bert onverwacht bezoek van Sean Dhondt die hem de boodschap brengt dat hij geselecteerd is voor de Blind Auditions. 'Ik dacht van: ik ben te oud, ik ben te groot, ik ben te breed of te dik', vertelt Bert aan Sean. 'Maar nu ga ik bewijzen dat de looks niet alles zijn.'

Nadat Bert met de zwoele versie van 'Girl, You'll Be a Woman Soon' van Neil Diamond het publiek én de jury in vervoering probeerde te brengen, is het tijd voor de 41-jarige Maureen uit Brecht. Met het nummer ‘Proud Mary’ van Tina Turner tracht deze souldiva haar zangcarrière nieuw leven in te blazen. In een ver verleden was ze immers achtergrondzangeres van de Belgische groep The Radios. Maar zelfs een ervaren zangeres heeft last van zenuwen. 'Laat er gewoon ééntje omdraaien', vraagt ze net voor ze het podium betreedt.

In tegenstelling tot Maureen, heeft Maxine (18) uit Knokke-Heist helemaal géén podiumervaring. Erger nog, zelfs haar ouders en vriendinnen hebben nog nooit kunnen genieten van haar zangtalent. In 'The Voice van Vlaanderen' wordt Maxine meteen voor de leeuwen gegooid. Toch trekt ze haar stoutste schoenen aan, want het nummer dat ze voor haar auditie heeft gekozen, is zeker niet het makkelijkste: 'Someone Like You' van Adèle.

Het eerste duo van 'The Voice van Vlaanderen' bestaat uit Bart (24) en Willem (28). Wanneer presentatrice An Lemmens de twee voor hun auditie nog even wat vragen stelt, lijken ze nogal verlegen, maar gelukkig is daar niets meer van te bespeuren zodra ze het podium van 'The Voice van Vlaanderen' betreden. Kunnen ze met hun speciale stemmencombinatie en zangstijl met ‘All Shook Up’ van Elvis de coaches bekoren?

Inge uit Schoten vindt dat je ook op je 37ste een heuse zangcarrière mag ambiëren. Met het nummer 'River Deep, Mountain High' wil ze echt knallen. 'Het is een nummer met ballen', vertelt ze. Met een rockversie van deze song wil ze de coaches overtuigen. Zenuwen zijn er in mindere mate, Inge is immers niet aan haar tv-debuut toe. In 1998 was ze te zien in de 'Soundmixshow'. Toen coverde ze 'I Will Come To You' van de jongensgroep Hanson.

De 22-jarige Jolien uit het Limburgse Halen neemt voor haar nummerkeuze een wel heel groot risico. Ze zal 'Mad About You' van Hooverphonic zingen. Daarmee speelt ze recht in de kaarten van coach Alex Callier, of net niet?

Andere kandidaten nemen dan weer geen enkel risico. Aangezien Glenn (21) helemaal vanuit het Limburgse Beverlo moest komen, heeft hij uit angst om te laat te komen in een Glenn in de blind auditions van 'De Voice van Vlaanderen' (foto: vtm - © VMMa)mobilhome overnacht op de parking. 'Als ik hier niet was komen slapen, was ik met stress thuis vertrokken', vertelt Glenn 's ochtends vroeg. 'En dat is zeker niet goed voor mijn stem.' Dat zijn stem goed heeft kunnen rusten, toont hij onder eigen gitaarbegeleiding met 'I Shot the Sheriff' van Bob Marley.

Voor Thea (19) uit Sint-Amands (Antwerpen) is muziek het allerbelangrijkste. 'Ik zing al vanaf ik kon praten', legt ze voor haar auditie uit. Met haar styling en haar nummer - 'Valerie' van Amy Whinehouse – gaat ze voor de retrolook. Stiekem droomt ze ervan om in het team van Natalia te belanden. Maar is een andere coach ook goed?

De Italiaanse belladonna Patricia (31) uit Houthalen-Helchteren (Limburg) heeft net zoals Thea een voorkeur voor Natalia. Een tijdje geleden verrasste Sean Dhondt Patricia op haar werk – de autofabriek Ford-Genk – met een uitnodiging voor de Blind Auditions. Vandaag is het zover: met een resem vriendinnen en familieleden in het kielzog bereidt Patricia zich voor op het moment van de waarheid.

Tot slot dingen vader en zoon Dirk (46) en Thomas (20) uit Schoten (Antwerpen) allebei naar de titel van 'The Voice van Vlaanderen'. De eerste halte is natuurlijk een Blind Audition. Dirk is als eerste aan de beurt. Met een doorleefde rockstem zingt hij de pannen van het dak. Met 26 jaar minder levenservaring betreedt ook zijn zoon, Thomas, het podium. Maar minder ervaring zegt niets in 'The Voice van Vlaanderen'. Enkel de stem telt...

'The Voice van Vlaanderen' is een format van Talpa/John De Mol.

'The Voice van Vlaanderen', vanaf vrijdag 25 november elke week om 21.00 uur op vtm.


DOSSIER: The Voice van Vlaanderen (vtm)

volledig dossier
TVVV

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Ophra Winfrey praat eerst met Meghan, de hertogin van Sussex. Het gesprek bestrijkt een ruime waaier aan onderwerpen: van haar huwelijk en intrede in de koninklijke familie, over het moederschap en haar filantropisch werk, tot hoe ze omgaat met het leven onder intense publieke druk. Later krijgen de twee het gezelschap van prins Harry. Ze hebben het dan over hun verhuizing naar de Verenigde Staten en de hoop en dromen die ze koesteren voor hun groeiende gezin.

'Oprah Winfrey in gesprek met Meghan en Harry', om 21.20 uur op En.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 19:40
  Iedereen beroemd
  20:05
  Het weer (avond)
 • 20:00
  Terzake
  20:35
  De afspraak
 • 20:00
  Geen uitzending
  20:15
  Het journaal met VGT
 • 19:55
  Het weer
  20:05
  Familie
 • 20:00
  US Kitchen Nightmares
  20:55
  SAS: Who Dares Wins Australia
 • 19:50
  S.W.A.T.
  20:40
  War of the worlds
 • 19:45
  Brooklyn Nine-Nine
  20:10
  Flodder
 • 19:55
  Het Middelbaar
  20:05
  Wakandy
 • 19:25
  Sturm der Liebe
  20:15
  America's Funniest Home Video's
 • 19:55
  Dag dokter
  20:35
  Leef!
 • 19:45
  Shopping Queens
  20:35
  Prodigal son
 • 19:40
  Highway Thru Hell Canada
  20:35
  Pawn Stars
 • 19:40
  Het Weekmenu - reeks 2
  20:20
  10 jaar njam!, 10 vragen voor...
 • 20:00
  Z-Nieuws
  20:25
  Herhalingslus
 • 20:00
  In levende lijve
  21:00
  De Vlaamse Top 10
 • 19:59
  Inox trappen
  20:12
  Vocht bestrijden
 • 20:00
  Institutionele Zaken - De Koepelzaal
  12:00
  Algemeen Beleid - De Koepelzaal Live
 • 20:00
  NOS Journaal
  20:35
  Radar
 • 19:55
  Per seconde wijzer
  20:30
  Het zaad van Karbaat
 • 19:25
  First dates
  20:25
  Kamp Waes