Terug bij VTM: 'Aspe'

zondag 27 augustus 2006

Herbert Flack en Francesca Vanthielen keren op 4 september bij VTM terug als hoofdinspecteur Pieter Van In en onderzoeksrechter Hannelore Martens in de tweede jaargang van de kwaliteitsvolle politieserie 'Aspe'. Samen met hun collega's moeten ze het hoofd bieden aan de nieuwe misdaadgolf die Brugge gedurende dertien weken zal teisteren.

I


n het nieuwe seizoen van 'Aspe' heeft Van In zo zijn eigen persoonlijke problemen, waardoor hij zich soms moeilijk op de zaak kan concentreren. Hij heeft Hannelore immers ten huwelijk gevraagd en terwijl zij al volop feestplannen maakt, blijkt één en ander plots niet zo eenvoudig voor de hoofdinspecteur. Maar met de hulp van boezemvriend Guido Versavel (gespeeld door Lucas Van den Eynde) en de occasionele Duvel wordt elk probleem, hoe bizar ook, finaal opgelost.

De dertien afleveringen die samen de tweede jaargang van 'Aspe' worden, zijn geen verfilmingen van de gelijknamige boeken. Een schrijverscollectief aangevoerd door Paul Piedfort (De Hel van Tanger) zorgde voor 13 spannende en ontroerende verhalen, gekruid met de nodige humor en helemaal in de lijn van het werk van Pieter Aspe.

Uiteraard zijn naast de voornoemde drie, ook alle andere geesteskinderen van de gevierde thrillerauteur er weer bij. Ze worden gespeeld door de schare topacteurs die we intussen al kennen van de eerste reeks: Maaike Cafmeyer als Inspecteur Neels, Eric De Backer als Bruynooghe en Michel Van Dousselaere in de rol van Commissaris Dekee.Naast hen brengen regisseurs Frank Van Mechelen en Kurt Vervaeren een al even indrukwekkende cast op het scherm met namen zoals Vic de Wachter, Gilda De Bal, Tom Van Landuyt, Dimitri Leue, Veerle Dobbelaere en vele anderen. En Brugge... oogt mooier en filmischer dan ooit tevoren.

De eerste jaargang van 'Aspe' werd door gemiddeld 1.002.326 Vlamingen gevolgd en had een gemiddeld marktaandeel van 49,2% op VVA 18-54.

Aflevering 1: Het Liefdesnest
Wanneer in een chique maar onbewoonde penthouse aan de Zeebrugse dijk het naakte lijk wordt gevonden van de mooie, jonge Debbie Wostyn, staan hoofdinspecteur Pieter Van In en zijn team voor een raadsel. Debbie was een voorbeeldige studente verpleegster en enig kind uit een zeer godvruchtig gezin.

Al snel blijkt Debbie's levenswandel echter niet zo onbesproken. Het meisje zou dan wel
de rol gaan spelen van de Heilige Maagd in de vermaarde Brugse bloedprocessie, maar was al enkele maanden zwanger van een geheime minnaar. De verdenking valt op de eigenaar van de penthouse, de rijke scheepsreder Armand Desmedt. Wanneer diens echtgenote ook nog zelfmoord pleegt, lijkt de puzzel rond.

Tot blijkt dat Debbie en mevrouw Desmedt er dezelfde minnaar op nahielden: de bij zijn parochianen duidelijk erg geliefde jonge pastoor Raf Bastiaens. Maar Van In heeft zo z'n twijfels of de promiscue pastoor ook een moordenaar is...

Scenario : Jacques Boon
Regie : Frank Van Mechelen
Gastrollen : Hans Wellens (Regisseur Adriaan), Steph Baeyens (Theo Wostyn), Hilde Wils (Gaby), Wim Danckaert (Armand Desmedt),Erik Burke (Raf Bastiaens)

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenzaam' - Anouck (foto: Canvas - © VRT/De chinezen 2019)

Uit recent onderzoek blijkt dat acht op de tien Vlaamse jongeren tussen achttien en vijfentwintig jaar zich regelmatig eenzaam voelen. 'The Connected World' belooft verbinding, maar het tegendeel is waar. Hoe komt het dat zoveel jongeren in onze samenleving zich eenzaam voelen? Wat opvalt bij deze jonge generatie is dat die eenzaamheid heel vaak te maken heeft met de zoektocht naar hun identiteit. Wie ben ik en waar is mijn plaats in deze wereld?

'Eenzaam', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers