Terug bij KANAALTWEE : 'Big Brother Vips'

donderdag 21 september 2006

Na twee jaar afwezigheid maakte Big Brother eerder dit jaar een succesvolle comeback in Vlaanderen met een gloednieuw huis, waar geen enkel hoekje enige privacy biedt. Dagelijks stemden gemiddeld 325.000 kijkers af op het reality-programma. De liveuitzendingen konden gemiddeld rekenen op 450.000 kijkers en meer dan 600.000 Vlamingen keken naar de finale. Of hoe de 'zero privacy'- avonturen van onbekende Vlamingen Vlaanderen nog altijd weet te boeien…

V


oor Big Brother VIPS lieten 12 Bekende Vlamingen zich gewillig opsluiten in het bekende huis voor een periode van maximaal 10 dagen. Elke dag werd samengebracht in één aflevering. Welke acteur, zangeres of presentator ontpopt zich tot de 'bemiddelaar', de 'tacticus', de 'huilebalk', de 'ambiancemaker', de 'lefgozer' of de 'bezorgde huisvrouw'? Krijgen we een andere kant te zien wanneer de eer van de overwinning op het spel staat of wanneer iemand een opdracht verknoeit? Wie blijft een gesloten boek en wie praat honderduit over zichzelf? In oktober worden deze vragen wekelijks beantwoord in 'Big Brother VIPS'.

Het format
Big Brother VIPS blijft in alle aspecten trouw aan het Big Brother-format : 'zero privacy' en 'back-to-basics' staan centraal. Het grote verschil is dat deze keer een groep Bekende Vlamingen tien dagen lang de wetten van Big Brother ondergaat. Maar ook al gaat het nu om bekende bewoners, toch is het zeker niet de bedoeling de leefregels aan te passen omdat het hier om BV's gaat.

In Big Brother VIPS krijgt de Big Boss een nog grotere rol toebedeeld : enkel Big Boss bepaalt wie van de genomineerden moet vertrekken. Dit is strategisch interessant, maar brengt vaak een emotioneel harde keuze met zich mee. Om te bepalen wie Big Boss wordt, is er dagelijks een opdracht in de voormiddag.

De opdrachten
In elke aflevering, die in realiteit overeenstemt met één dag, zijn er twee opdrachten: Opdracht Big Boss: In de voormiddag wordt via een opdracht bepaald wie Big Boss wordt. Dit zijn korte opdrachten rond durf, behendigheid, e.a. Opdracht voor huishoudbudget: Slagen de bewoners in deze opdracht dan kunnen 's avonds boodschappen besteld worden voor de volgende dag. Slagen ze niet, dan moeten ze de volgende dag leven op een noodrantsoen.

Big Boss
De winnaar van de ochtendopdracht wordt Big Boss. Hij of zij geniet van een aantal privileges.
Big Boss : 

  • mag als enige gebruik maken van de loft met alle luxe-voorzieningen.
  • beschikt in de loft altijd over voldoende voedsel en drank.
  • mag één bekende medebewoner uitkiezen om de loft mee te delen.
  • is vrijgesteld van de opdracht voor het huishoudbudget.
  • beheert het huishoudbudget.
  • bepaalt wie van de genomineerden naar huis moet.

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Harlee houdt een grafrede op de begrafenis van Nava. Wozniak krijgt van de dokter te horen dat hij dringend een operatie moet ondergaan om de kogel in zijn rug te verwijderen. Gina doet Kristina een schokkende onthulling over Harlee. Wozniak gaat de confrontatie aan met Loman.

'Shades Of Blue', om 22.50 uur bij VTM.

Dossiers