Tania Kloek is de nieuwkomer in 'Steracteur Sterartiest'

vrijdag 26 december 2008

Elke week halen Katja en Thomas een nieuwe aspirant-sterartiest in huis. Vrijdag 2 januari maakt actrice Tania Kloek haar debuut in 'Steracteur Sterartiest'. Zij vervangt Peter Van de Velde of Deborah Ostrega die op Tweede Kerstdag op de pijnbank belandden.

T


ania was te zien in succesreeksen als 'Dief', 'Dennis' en 'Team Spirit' en meer recent in de Ketnet-jongerenserie 'Spring'. Haar laatste grote televisierol was die van Tina Demeester in 'Flikken'.

Tania Kloek: 'Ik kan niet goed zingen. Ik kan alleen goed doen alsof!'
Als kind zag Tania een grote toekomst voor zich als gevangenisdirecteur, maar met een stiefvader als acteur ging ze al snel een andere richting uit. Begin jaren '90 leerde Vlaanderen haar kennen als 'Manou' in Familie.

In elke andere rol die ze daarna speelde, gaf ze zich helemaal. 'Dief', 'Dennis', 'Team Spirit', het is maar een greep uit haar rijke palmares. Verder vertolkte ze gastrollen in reeksen als 'FC De Kampioenen', 'De Kotmadam' en 'Aspe'.

Tania's laatste wapenfeit op de televisie dateert van 'Flikken', waarin ze harde tante Tina Demeester speelde. Tania – zelf moeder van drie – werkt ook heel graag voor kinderen. Ze had een vaste rol in de Ketnet-reeks 'Spring' en in 'De Grote Boze Wolf Show'. In Antwerpen werkt ze al geruime tijd voor poppentheater Froefroe.

Muzikaal verleden
Samen met een allegaartje aan bekende zingende collega-acteurs deed Tania vijf jaar lang zeedijken en pleinen volstromen met de 'VTM-Soapband'. Zich geven voor een groot publiek vormt voor Tania dus geen probleem.

Goed doel: De Klaproos
Tania zingt voor De Klaproos, een organisatie waar ze zich in het verleden ook al voor inzette. De Klaproos biedt mensen met een mentale en/of motorische handicap onderdak, zowel voor korte periodes als permanent.

De begeleiders van De Klaproos organiseren heel wat activiteiten voor hun bewoners. Zo gaan ze bijvoorbeeld geregeld op fietsuitstap. Dat is helaas niet eenvoudig, want daarvoor zijn speciaal uitgeruste fietsen nodig: vierwielers of rolstoelfietsen. Die kosten heel wat geld en daarom hoopt Tania vurig dat ze 25.000 euro in de wacht kan slepen voor De Klaproos.

DOSSIER: Steracteur Sterartiest 2008

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers