Studio 100 onderzoekt mogelijkheid instap nieuwe aandeelhouders

zaterdag 9 november 2019

In het licht van haar succesvolle internationale expansiestrategie onderzoekt Studio 100 momenteel de mogelijkheid om haar aandeelhoudersbasis te verbreden en te versterken. Oprichters Gert Verhulst en Hans Bourlon behouden in elk geval een meerderheid van de aandelen.

BNP Paribas Fortis Private Equity, dat in 2006 een derde van de aandelen overnam, zal ook als aandeelhouder aan boord blijven. Deze transactie zal de huidige aandeelhouders bovendien ook toelaten om een deel van de aandeelhouderswaarde die ze doorheen de jaren hebben opgebouwd te verzilveren.


Sinds de oprichting in 1996 kent entertainmentbedrijf Studio 100 een onafgebroken groei. De laatste jaren werd ook internationaal een stevige doorbraak opgetekend. Er wordt overwogen om een ​​minderheidsparticipatie van de huidige aandelen te plaatsen bij institutionele en/of professionele beleggers. De aandeelhouders zijn op zoek naar investeerders die hun visie op het bedrijf delen en bereid zijn de langetermijnstrategie te ondersteunen. Om deze zeer selectieve zoektocht te begeleiden hebben Studio 100 en haar aandeelhouders aan BNP Paribas Fortis gevraagd om hen bij deze oefening bij te staan.

Momenteel is er nog geen definitieve beslissing genomen en zit de oefening is een verkennende fase. De realisatie van deze transactie zal onder meer afhangen van de marktomstandigheden en het vinden van investeerders die met hun toegevoegde waarde deel kunnen uitmaken van het toekomstige groeipad van Studio 100.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Sporza logo

Karl Vannieuwkerke herbeleeft met Peter Vandenbempt en Gert Verheyen legendarische wedstrijden uit de rijke geschiedenis van het EK en het WK voetbal. Gert kiest voor BelgiŽ - BraziliŽ in de 2de ronde van het WK 2002. De match waarin het kleine BelgiŽ het grote BraziliŽ bijna uitschakelde, de match waardoor voetbalminnend BelgiŽ nog altijd de Jamaicaanse scheidsrechter Peter Prendergast vervloekt. Het commentaar is van Frank Raes. Peter keert terug naar de kwartfinale op het EK 2004 tussen Portugal en Engeland. Portugal - in eigen land - gaat op zoek naar het opperste voetbalgeluk. Met commentaar van Filip Joos.

'Sporza Retro', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers