'Strategische partners' van EXQI vallen uit de lucht

vrijdag 2 oktober 2009

De langverwachte persconferentie van de nieuwe zender EXQI deed afgelopen woensdag de wenkbrauwen fronsen van de door EXQI aangekondigde 'strategische partners van EXQI'. Mediabedrijf Concentra haastte zich om te reageren op de aankondiging van de EXQI-topman Fehervari dat Concentra iedere middag een programmablok gaat invullen. Ook bij Corelio benadrukt men dat de samenwerking eerder beperkt is.

Fehe

rvari liet afgelopen woensdag voor het eerst in zijn kaarten kijken. Bij de voorstelling van zijn nieuwe zender EXQI Plus gaf hij voor het eerst enkele concrete voorstellen van samenwerkingen of programma's die normaal gezien vanaf 1 februari 2010 verschijnen op EXQI Plus.

Zo kondigde Fehervari aan dat mediabedrijf Concentra dagelijks het programmablok van 14 tot 17 uur gaat invullen op EXQI Plus. Maar bij Concentra, uitgever van Het Belang van Limburg en De Gazet van Antwerpen, haastte men zich om te reageren op deze onthulling. 'Daarover zijn maanden geleden wel algemene afspraken gemaakt, maar er is absoluut geen concrete invullen van dat project. Het was dus ook niet de bedoeling om er al over te communiceren. We willen eerst de zender van start zien gaan', verklaart Ernest Bujok, directeur audiovisuele media bij Concentra.

Ook bij Corelio, uitgever van De Standaard en Het Nieuwsblad, was men er als de kippen bij om te benadrukken dat de door Fehervari aangekondigde 'exclusieve samenwerking' eerder beperkt is. EXQI zal enkel beelden leveren voor de websites van de kranten.

Maar ook op het gebied van nieuwe programma's is er veel onduidelijkheid. Een nieuwe versie van het bekende 'Spel zonder Grenzen' werd aangekondigd als een samenwerking met een voorlopig onbekende Nederlandse zender. Ook het opstarten van EXQI Mobile is nog lang niet concreet. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Bron: De Standaard


Lees ook:
Aparte CEO voor EXQI-divisie van Alfacam
Dagelijks cultuurjournaal op EXQI Culture vanaf donderdag
EXQI-multimediaplatform uit de startblokken
EXQI Intro vanaf donderdag als opwarmer voor EXQI Plus

DOSSIER: EXQI Plus: de nieuwe zender van Alfacam

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Sporza logo

Karl Vannieuwkerke herbeleeft met Peter Vandenbempt en Gert Verheyen legendarische wedstrijden uit de rijke geschiedenis van het EK en het WK voetbal. Gert kiest voor BelgiŽ - BraziliŽ in de 2de ronde van het WK 2002. De match waarin het kleine BelgiŽ het grote BraziliŽ bijna uitschakelde, de match waardoor voetbalminnend BelgiŽ nog altijd de Jamaicaanse scheidsrechter Peter Prendergast vervloekt. Het commentaar is van Frank Raes. Peter keert terug naar de kwartfinale op het EK 2004 tussen Portugal en Engeland. Portugal - in eigen land - gaat op zoek naar het opperste voetbalgeluk. Met commentaar van Filip Joos.

'Sporza Retro', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers