Stig Broeckx komt naar 'Vive le Vélo'

donderdag 18 juli 2019
Foto: Eén - © VRT 2019

Karl Vannieuwkerke krijgt donderdag in 'Vive le Vélo' bezoek van (ex-)wielrenner Stig Broeckx. Die komt samen met journalist Eric Goens.

Stig Broeckx kwam een aantal jaren terug zwaar ten val tijdens de Baloise Belgium Tour en kwam in een coma terecht. Met een ongeziene wilskracht vocht hij terug. Hij moest alles, van stappen tot praten, opnieuw aanleren. Die strijd kon je al zien in de Eén-reeks 'Bargoens' van Eric Goens. Diezelfde Goens maakt intussen ook de film 'De Stig', over de revalidatie van Broeckx.


Stig Broeckx heeft lange tijd de koers gemeden, maar komt nu toch op bezoek in de Tour. Hij bezoekt de renners tijdens hun opwarming, volgt de wedstrijd vanuit de volgauto en bezoekt ’s avonds het rennershotel. En daarna zit hij dus aan tafel bij Karl Vannieuwkerke in 'Vive le Vélo'.

'Vive le Vélo', donderdag 18 juli om 21.15 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

Montana, 1913. Kolonel William Ludlow verlaat het leger omdat hij de wreedheden tegen de indianen niet langer kan aanzien. Hij vestigt zich in een afgelegen ranch waar hij zijn drie zonen alleen opvoedt, ver weg van het oorlogsgeweld. Alfred, de oudste, is plichtsbewust en gesloten. Samuel, de benjamin en lieveling van de familie, is een geboren idealist. Tristan, de middelste broer, is rebels en net als zijn vader gefascineerd door de indianen. Na zijn studies komt Samuel zijn verloofde Susannah voorstellen. De plotse aanwezigheid van een vrouw zorgt ervoor dat de vier mannen zich uitsloven om haar te leren paardrijden en omgaan met een geweer. Alfred wordt verliefd op Susannah, maar ze lijkt meer oog te hebben voor Tristan, waardoor de band tussen de broers op de helling komt...

'Legends Of The Fall', film uit 1994 met oa. Brad Pitt en Anthony Hopkins, om 20.40 uur op CAZ.

Dossiers