Stig Broeckx komt naar 'Vive le Vélo'

donderdag 18 juli 2019
Foto: Eén - © VRT 2019

Karl Vannieuwkerke krijgt donderdag in 'Vive le Vélo' bezoek van (ex-)wielrenner Stig Broeckx. Die komt samen met journalist Eric Goens.

Stig Broeckx kwam een aantal jaren terug zwaar ten val tijdens de Baloise Belgium Tour en kwam in een coma terecht. Met een ongeziene wilskracht vocht hij terug. Hij moest alles, van stappen tot praten, opnieuw aanleren. Die strijd kon je al zien in de Eén-reeks 'Bargoens' van Eric Goens. Diezelfde Goens maakt intussen ook de film 'De Stig', over de revalidatie van Broeckx.


Stig Broeckx heeft lange tijd de koers gemeden, maar komt nu toch op bezoek in de Tour. Hij bezoekt de renners tijdens hun opwarming, volgt de wedstrijd vanuit de volgauto en bezoekt ’s avonds het rennershotel. En daarna zit hij dus aan tafel bij Karl Vannieuwkerke in 'Vive le Vélo'.

'Vive le Vélo', donderdag 18 juli om 21.15 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Charlie, een Aboriginal van de Yolngu-stam, leeft in het noorden van Australië. De regering heeft de meeste families daar in Arnhemland gehuisvest, maar Charlie woont er alleen in zijn 'humpy', een hutje van roestige golfplaten. Wanneer blijkt dat de culturele tradities van zijn gemeenschap alsmaar meer aan banden worden gelegd door de regering, onderneemt Charlie een eenzame reis naar de Outback, in de hoop daar terug aan te knopen met zijn traditionele manier van leven.

'Charlie's Country', om 22.35 uur op Canvas.

Dossiers