Steden betalen niet meer voor 'Mijn Pop-Uprestaurant!'

maandag 9 februari 2015

'Liever te gast in grote steden zonder een vergoeding, dan dat we in ruil voor een financiŽle tegemoetkoming op pleinen moeten staan waar we amper opvallen.' Dat is de redenering die VTM volgt volgens Het Laatste Nieuws.

Dit jaar is 'Mijn Pop-uprestaurant!' te gast in Aalst, Brussel, Antwerpen, Hasselt en Oostende. 'Onze programmabazen willen vooral fijne televisie maken. En dus de tijdelijke restaurants neerpoten op de leukste plaatsen in Vlaanderen, in steden en gemeenten waar we opvallen, waar veel beweging is', legt VTM-perswoordvoerder Sara Vercauteren uit.

Vroeger moesten de gaststeden wel in de geldbuidels tasten. Zo werd 25.000 tot 50.000 euro betaald door de steden voor extra aandacht in 'Mijn Restaurant!'. Vooral kleinere steden zoals Diest, Turnhout, Halle en Aarschot gingen daar gretig op in.

Niet alleen VTM maar ook VRT heeft nog geld gevraagd aan steden. Op die manier kon Gent de serie 'Flikken' naar haar stad halen. Maar ook aan VTM betaalde Gent voor de reeksen 'LouisLouise' en 'Code37', samen goed voor 100.000 euro. De provincie Limburg betaalde zelfs 500.000 euro voor 'Katarakt', zo meldt HLN.be weten.

Bron: hln.be

DOSSIER: Mijn Pop-uprestaurant! II

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'F.C. De Kampioenen' - Het Gala van de Gouden K's 2017 (foto: TVvisie - © Timmy Vanheel 2018)

Carmen verwacht dat Xavier, zoals altijd, ook dit jaar haar verjaardag zal vergeten. Xavier is evenwel in het geheim bij Doortje geweest om haar te vragen hem Carmens lievelingsdans 'Tango d'Amore' aan te leren. Hij vraagt Doortje uitdrukkelijk te zwijgen, want het moet een verrassing blijven...

'F.C. De Kampioenen', om 20.20 uur op Eťn.

Dossiers