Serieuze boost voor kijkcijfers 'Junior Eurosong'

maandag 14 september 2009

Waar 'Junior Eurosong' de vorige uitzending slechts 397.996 kijkers kon boeien, neemt het programma nu een hoge vlucht met maar liefst 537.222 kijkers. Het levert En een martkaandeel van 29,1% op. Net geen 1 op 10 Vlamingen volgden de show.

D


e 537.222 kijkers zijn erg goed nieuws voor de Reyerslaan: de afgelopen jaren is de openbare omroep er nooit in geslaagd om zoveel aanhang te vinden voor een doorsnee voorronde van 'Junior Eurosong'. Meestal konden zulke cijfers enkel worden opgetekend voor een finale.

Ook het marktaandeel van 29,1% (vorige week slechts 21%) en een kijkersdichtheid van 9,2% toont aan dat de hogere kijkcijfers niet te wijten zijn aan plotse stijging van het aantal tv-kijkers in het algemeen, maar effectief een grotere interesse voor de wedstrijd.

Artikel: Filip Moons - Eurosong.be  
 

DOSSIER: Junior Eurosong 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

In Kattegat lijkt Ragnar het respect van het volk te zijn kwijtgespeeld. Bjorn, die plannen maakt om een expeditie te leiden naar de Middellandse Zee, is bereid om zijn vader enkele oude schepen te lenen, zodat die opnieuw naar Wessex kan varen. Sigud lokt Ivar uit zijn tent.

'Vikings', om 22.40 uur op CAZ.

Dossiers