Serieuze boost voor kijkcijfers 'Junior Eurosong'

maandag 14 september 2009

Waar 'Junior Eurosong' de vorige uitzending slechts 397.996 kijkers kon boeien, neemt het programma nu een hoge vlucht met maar liefst 537.222 kijkers. Het levert En een martkaandeel van 29,1% op. Net geen 1 op 10 Vlamingen volgden de show.

D


e 537.222 kijkers zijn erg goed nieuws voor de Reyerslaan: de afgelopen jaren is de openbare omroep er nooit in geslaagd om zoveel aanhang te vinden voor een doorsnee voorronde van 'Junior Eurosong'. Meestal konden zulke cijfers enkel worden opgetekend voor een finale.

Ook het marktaandeel van 29,1% (vorige week slechts 21%) en een kijkersdichtheid van 9,2% toont aan dat de hogere kijkcijfers niet te wijten zijn aan plotse stijging van het aantal tv-kijkers in het algemeen, maar effectief een grotere interesse voor de wedstrijd.

Artikel: Filip Moons - Eurosong.be  
 

DOSSIER: Junior Eurosong 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

De finale van 'Snackmasters' (foto: VTM - © DPG Media 2020)

In deze finale neemt Piet Huysentruyt het op tegen Anne-Sophie Breysem die Loc Van Impe klopte in de eerste halve finale met de replica van de Manon-praline. Het wordt de ultieme kans voor Piet om revanche te nemen op Anne-Sophie tegen wie hij verloor met de Pringles-chips.

'Snackmasters', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers