Q-nieuwslezeres Lies wordt VTM NIEUWS-sportanker

maandag 17 februari 2020
Foto: VTM © DPG Media

Vanaf eind maart verwelkomen de nieuwsankers van VTM NIEUWS een nieuw vrouwelijk sportanker: Lies Vandenberghe. Lies versterkt daarmee het huidige team met sportankers Maarten Breckx en Jan Dewijngaert. Momenteel is Lies te horen als vaste nieuwslezeres tijdens de ochtendshow van Qmusic.

Ze brengt daar niet alleen het nieuws van de dag, maar vertelt in haar sportrubriek om 6u15 en 8u15 ook over het sportnieuws van die dag. Tot 27 maart is Lies nog te horen bij Qmusic. Nadien zal ze het sportblok presenteren bij VTM NIEUWS en ook reportages maken in het veld.

Lies Vandenberghe: 'Nieuws is mijn passie. Ik vertel heel graag verhalen, en de sport zit er vol van. Ik kijk ernaar uit om die verhalen vanaf nu ook te mogen brengen vanuit de VTM NIEUWS-studio in Antwerpen. Maar ik vind het minstens even spannend om ook in het veld aan de slag te gaan en reportages te gaan maken. Het is een enorme kans en uitdaging die ik zeer graag wil grijpen en aangaan.'

Michiel Ameloot, Hoofd sport News City: 'We zijn heel blij met de komst van Lies! Ze spatte van het scherm tijdens haar screentest. Maar ze is in de eerste plaats een journaliste met veel interesse en passie voor sport.  Elke dag vertelt ze in de ochtendshow op Qmusic op een zeer bevattelijke en leuke manier het sportnieuws van de dag. Ik kijk er naar uit om haar dat voortaan te zien doen voor VTM NIEUWS. Vrouwen veroveren meer en meer sportharten, kijk maar naar de weerklank van de prestaties van de Belgian Cats en de Red Flames. Met Lies erbij heeft onze sportredactie nu ook eindelijk een eigen vrouwelijke touch.'

Robin Vissenaekens, programmadirecteur Qmusic: 'We vinden het spijtig dat Lies vertrekt bij Qmusic maar uiteraard zijn we ook heel trots op haar. We hebben haar zoveel mogelijk kansen gegeven en willen als zender jong talent laten groeien en openbloeien.'Lees ook:
Ontdek de nieuwe studio van VTM NIEUWS
Nieuwe VTM NIEUWS-studio in Antwerpen officieel geopend
VTM Nieuws neemt afscheid van Vilvoorde!
VTM Nieuws verhuist
Daarom is Klaus Van Isacker geen hoofdredacteur VTM NIEUWS meer
'30 Jaar VTM NIEUWS: Jean-Luc Dehaene in korte broek
Vernieuwd 'VTM NIEUWS' vanaf maandag op het scherm
Persbericht DPG Media - VTM
http://www.VTM.be
VTM
Meer artikels over VTM

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

De familie Dreuning bestaat uit vader Ruud, moeder Irene en twee puberzoons. Zij geloven heilig in een strenge opvoeding. Ze zijn consequent en hanteren strikte regels. Houden de kinderen zich niet aan die regels dan volgt er straf. De familie Dreuning ruilt met de familie Zandman. Vader Victor en moeder Ilse zijn voorstanders van een vrije opvoeding. In dit gezin bestaan geen regels en creativiteit en zelfontplooiing zijn het belangrijkst.

'Jullie Huis, Onze Regels', om 22.25 uur op VIJF.

Dossiers