Paniek en stress bij de bakkers: uitslaande vlammen in de 'Bake Off' ovens

dinsdag 3 september 2019
Foto: VIER - © SBS Belgium 2019

'Bake Off Vlaanderen' is terug, en dat al voor de derde keer. Het recept is bekend, beproefd en bemind: een witte tent, tien dappere thuisbakkers en Wim Opbrouck die de bakkers een peperkoekenhart onder de riem steekt.

Ook foodhistorica en culinair auteur Regula Ysewijn en toppatissier en hofleverancier Herman Van Dender brengen opnieuw hun getrainde smaakpapillen naar de tent.


De thuisbakkers zijn opgewonden om voor de eerste keer te bakken in de befaamde tent. Sommigen zijn zelfs bloednerveus. En die zenuwen zorgen meteen voor vonken. De Venezolaanse Patricia zet haar oven in vuur en vlam en Wim Opbrouck schiet haar wapperend tussen de grijze wolken te hulp. 'De vuurmensen moeten komen!', roept Patricia die een bakplaat verkoolde kokosschilfers in het gazon keilt.

Met zijn 61 jaar is Jan de oudste bakker van het gezelschap. Hij werkt als ruimtevaartingenieur maar een gebakken plaatkoek in elkaar steken blijkt vandaag de échte uitdaging. Intens vloekend gaat hij het gevecht aan met zijn oven en zijn gebak.

Om de bakkers wat beter te leren kennen, vraagt de jury hen een selfiekoek te bakken in 3D. Maar zonder filters om foutjes weg te werken komen de eerste valkuilen piepen: uitgelopen icing, verbrande koeken, koeken met een hoek af... Al is dat bij de 42-jarige Trien net de bedoeling. Zij bakt naar eigen zeggen het liefst chaotisch, maar is dat een stijl die de jury kan smaken?

Op het einde van de aflevering kroont de jury een deelnemer tot Beste Bakker. Een andere bakker moet al in week één de tent al verlaten.

'Bake Off Vlaanderen', vanaf woensdag 4 september wekelijks om 20.35 uur op VIER.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Gezin' (foto: Eén - © VRT 2019)

Pleegzoon Jawad gaat in Willebroek naar een nieuwe school. Hij is zenuwachtig, want hij kent nog niemand in zijn klas. In Beringen zijn de inschrijvingen voor het eerste kleuterklasje gestart. Jonathan en Shareen hopen op een school vlak bij huis. En bij de familie van Steven en Isabelle nemen de twee oudste dochters enkele beslissingen tegen de goeie raad van hun ouders in.

'Het Gezin', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers