Nominatiekoorts en ontslagen in 'Mijn Restaurant'

dinsdag 7 april 2009

De restaurants werden vorige week voor het eerst geopend. De wereldberoemde driesterrenchef Sergio Herman begon aan de nominatieronde. Nadien zal hij twee restaurants te nomineren.

De o

pkomst voor de lunch in restaurant ''t Gerecht' in Turnhout was ondermaats.  Er kwamen slechts vier klanten opdagen. Ze moesten dus een manier vinden om mensen te lokken. Hun oplossing was om flyers uit te delen op straat. Op die manier werden de mensen uitgenodigd op een gratis rondleiding en aperitief. De straatactie leek te werken want de eerste mensen kwamen opdagen. Maar jammer genoeg bleven de bezoekers niet eten. De volgende dag werd het dan weer het tegenovergestelde. De keuken kon amper volgen met de bestellingen. De communicatie tussen zaal en keuken verliep niet zoals het hoorde. Daardoor bleven een aantal klanten op hun honger zitten.

Restaurant 'Bigarreaux' in Sint-Truiden werd onder de loep genomen. Het restaurant van Ann en Tom had een te lage omzet. Ann en Tom lijken meer oog te hebben voor de boodschap van hun antwoordapparaat dan voor het ťchte werk. De boekhouding werd gecontroleerd, maar daar had het koppel geen tijd voor gehad. Sergio Herman bezocht hun restaurant als eerste. Zijn eerste indruk was positief. De gerechten en de presentatie waren geen topprestatie. Met deze commentaar was Ann meer dan tevreden.

In Kortrijk is het net het tegenovergestelde. De telefoon staat er roodgloeiend. Restaurant 'Dell'Anno' is volgeboekt tot juni. Benjamin werd vorige keer door Claudio op de vingers getikt. Maar sindsdien werd het vertrouwen niet hersteld. Daarom sprak Claudio hem nogmaals aan in de keuken en gaf hem zijn ontslag. Nadien sprak GaŽlle op haar beurt Claudio aan over zijn harde aanpak. Door het personeel werd opgemerkt dat de broodmesjes door sommige klanten als souvernir beschouwd werden. Bij de avondservice vertelde GaŽlle aan haar zus dat het programma door het duo allesbehalve als een relatietest gezien werd.

Rebekka en Deborah hakten vorige keer de knoop door. Ze hadden ze een nieuwe, en betere, chef gevonden. Deborah kwam in het begin wat onzeker over. Maar ondanks dat verliep de middagservice op wieltjes. Rebekka was opnieuw zaalverantwoordelijke door het ontslag van maÓtre Willy. Maar die verandering zorgde voor complete chaos. Na de avonddienst werd er gebrainstormd voor een oplossing. De volgende dag was hun restaurant aan de beurt voor de beoordeling van Sergio Herman. De eerste fout werd gemaakt bij het vergeten van de wijnkaart. Maar ook de inrichting en de gerechten waren volgens hem niet uitstekend. Volgens de zussen was het opbouwende kritiek en ook zij waren tevreden met de gegeven commentaar.

In Sint-Niklaas ontbraken ze in 'La ScŤne' een kelner. Ad was nog niet komen opdagen en had niets van zich laten horen. Daarom belde Ben hem zelf op. Hij kreeg van Ad te horen dat hij ermee stopte. Door zijn onverwachte ontslag moesten ze het met minder personeel doen. Dat zorgde voor complete chaos. Ben kon weer niet volgen en werd door de keuken op zijn vingers getikt. Toen ex-kelner Ad nadien weer met hangende pootjes voor de deur stond was alles hem dan ook onmiddellijk vergeven.

Het bezoek en de harde kritiek van Sergio Herman deed niets aan hun zelfvertrouwen. Maar zelf sluiten ze een nominatie niet uit.

Volgende keer: De laatste bezoeken van driesterrenchef Sergio Herman in Kortrijk en Turnhout en de nominaties slaan in als een bom.

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook


Lees ook:
Claudio uit 'Mijn Restaurant' riskeert juridische problemen na ontslag
Herbekijk 'Mijn Restaurant'

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Mary Borsato en Betty de Groot schieten verliefde stellen te hulp die dromen van een onvergetelijk huwelijk, maar zich dat door beperkte financiŽle middelen niet kunnen veroorloven. Mary en Betty halen alles uit de kast om de perfecte budgetbruiloft te organiseren.

'Borsato's Budget Bruiloft', om 22.40 uur op VIJF.

Dossiers