Nominatiekoorts en ontslagen in 'Mijn Restaurant'

dinsdag 7 april 2009

De restaurants werden vorige week voor het eerst geopend. De wereldberoemde driesterrenchef Sergio Herman begon aan de nominatieronde. Nadien zal hij twee restaurants te nomineren.

De o

pkomst voor de lunch in restaurant ''t Gerecht' in Turnhout was ondermaats.  Er kwamen slechts vier klanten opdagen. Ze moesten dus een manier vinden om mensen te lokken. Hun oplossing was om flyers uit te delen op straat. Op die manier werden de mensen uitgenodigd op een gratis rondleiding en aperitief. De straatactie leek te werken want de eerste mensen kwamen opdagen. Maar jammer genoeg bleven de bezoekers niet eten. De volgende dag werd het dan weer het tegenovergestelde. De keuken kon amper volgen met de bestellingen. De communicatie tussen zaal en keuken verliep niet zoals het hoorde. Daardoor bleven een aantal klanten op hun honger zitten.

Restaurant 'Bigarreaux' in Sint-Truiden werd onder de loep genomen. Het restaurant van Ann en Tom had een te lage omzet. Ann en Tom lijken meer oog te hebben voor de boodschap van hun antwoordapparaat dan voor het chte werk. De boekhouding werd gecontroleerd, maar daar had het koppel geen tijd voor gehad. Sergio Herman bezocht hun restaurant als eerste. Zijn eerste indruk was positief. De gerechten en de presentatie waren geen topprestatie. Met deze commentaar was Ann meer dan tevreden.

In Kortrijk is het net het tegenovergestelde. De telefoon staat er roodgloeiend. Restaurant 'Dell'Anno' is volgeboekt tot juni. Benjamin werd vorige keer door Claudio op de vingers getikt. Maar sindsdien werd het vertrouwen niet hersteld. Daarom sprak Claudio hem nogmaals aan in de keuken en gaf hem zijn ontslag. Nadien sprak Galle op haar beurt Claudio aan over zijn harde aanpak. Door het personeel werd opgemerkt dat de broodmesjes door sommige klanten als souvernir beschouwd werden. Bij de avondservice vertelde Galle aan haar zus dat het programma door het duo allesbehalve als een relatietest gezien werd.

Rebekka en Deborah hakten vorige keer de knoop door. Ze hadden ze een nieuwe, en betere, chef gevonden. Deborah kwam in het begin wat onzeker over. Maar ondanks dat verliep de middagservice op wieltjes. Rebekka was opnieuw zaalverantwoordelijke door het ontslag van matre Willy. Maar die verandering zorgde voor complete chaos. Na de avonddienst werd er gebrainstormd voor een oplossing. De volgende dag was hun restaurant aan de beurt voor de beoordeling van Sergio Herman. De eerste fout werd gemaakt bij het vergeten van de wijnkaart. Maar ook de inrichting en de gerechten waren volgens hem niet uitstekend. Volgens de zussen was het opbouwende kritiek en ook zij waren tevreden met de gegeven commentaar.

In Sint-Niklaas ontbraken ze in 'La Scne' een kelner. Ad was nog niet komen opdagen en had niets van zich laten horen. Daarom belde Ben hem zelf op. Hij kreeg van Ad te horen dat hij ermee stopte. Door zijn onverwachte ontslag moesten ze het met minder personeel doen. Dat zorgde voor complete chaos. Ben kon weer niet volgen en werd door de keuken op zijn vingers getikt. Toen ex-kelner Ad nadien weer met hangende pootjes voor de deur stond was alles hem dan ook onmiddellijk vergeven.

Het bezoek en de harde kritiek van Sergio Herman deed niets aan hun zelfvertrouwen. Maar zelf sluiten ze een nominatie niet uit.

Volgende keer: De laatste bezoeken van driesterrenchef Sergio Herman in Kortrijk en Turnhout en de nominaties slaan in als een bom.

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook


Lees ook:
Claudio uit 'Mijn Restaurant' riskeert juridische problemen na ontslag
Herbekijk 'Mijn Restaurant'

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

'American Pie' van Don McLean was zonder twijfel een van de meest kenmerkende singer-songwriter-lp's van 1971. De plaat, met als absolute hoogtepunten het titelnummer en 'Vincent', McLeans ontroerend huldebetoon aan Vincent Van Gogh, is een klassieker in het folkrockgenre. Don McLean zelf vertelt over de impact die het album destijds had op de babyboomgeneratie, maar ook over de relevantie ervan, tot op de dag van vandaag. Ook producer Ed Freeman en muzikant Jake Bugg komen aan het woord en we krijgen unieke beelden te zien van George Michael die het nummer 'The Grave' brengt.

'Classic Albums', om 22.45 uur op Canvas.

Dossiers