Nominatiekoorts en ontslagen in 'Mijn Restaurant'

dinsdag 7 april 2009

De restaurants werden vorige week voor het eerst geopend. De wereldberoemde driesterrenchef Sergio Herman begon aan de nominatieronde. Nadien zal hij twee restaurants te nomineren.

De o

pkomst voor de lunch in restaurant ''t Gerecht' in Turnhout was ondermaats.  Er kwamen slechts vier klanten opdagen. Ze moesten dus een manier vinden om mensen te lokken. Hun oplossing was om flyers uit te delen op straat. Op die manier werden de mensen uitgenodigd op een gratis rondleiding en aperitief. De straatactie leek te werken want de eerste mensen kwamen opdagen. Maar jammer genoeg bleven de bezoekers niet eten. De volgende dag werd het dan weer het tegenovergestelde. De keuken kon amper volgen met de bestellingen. De communicatie tussen zaal en keuken verliep niet zoals het hoorde. Daardoor bleven een aantal klanten op hun honger zitten.

Restaurant 'Bigarreaux' in Sint-Truiden werd onder de loep genomen. Het restaurant van Ann en Tom had een te lage omzet. Ann en Tom lijken meer oog te hebben voor de boodschap van hun antwoordapparaat dan voor het échte werk. De boekhouding werd gecontroleerd, maar daar had het koppel geen tijd voor gehad. Sergio Herman bezocht hun restaurant als eerste. Zijn eerste indruk was positief. De gerechten en de presentatie waren geen topprestatie. Met deze commentaar was Ann meer dan tevreden.

In Kortrijk is het net het tegenovergestelde. De telefoon staat er roodgloeiend. Restaurant 'Dell'Anno' is volgeboekt tot juni. Benjamin werd vorige keer door Claudio op de vingers getikt. Maar sindsdien werd het vertrouwen niet hersteld. Daarom sprak Claudio hem nogmaals aan in de keuken en gaf hem zijn ontslag. Nadien sprak Gaëlle op haar beurt Claudio aan over zijn harde aanpak. Door het personeel werd opgemerkt dat de broodmesjes door sommige klanten als souvernir beschouwd werden. Bij de avondservice vertelde Gaëlle aan haar zus dat het programma door het duo allesbehalve als een relatietest gezien werd.

Rebekka en Deborah hakten vorige keer de knoop door. Ze hadden ze een nieuwe, en betere, chef gevonden. Deborah kwam in het begin wat onzeker over. Maar ondanks dat verliep de middagservice op wieltjes. Rebekka was opnieuw zaalverantwoordelijke door het ontslag van maître Willy. Maar die verandering zorgde voor complete chaos. Na de avonddienst werd er gebrainstormd voor een oplossing. De volgende dag was hun restaurant aan de beurt voor de beoordeling van Sergio Herman. De eerste fout werd gemaakt bij het vergeten van de wijnkaart. Maar ook de inrichting en de gerechten waren volgens hem niet uitstekend. Volgens de zussen was het opbouwende kritiek en ook zij waren tevreden met de gegeven commentaar.

In Sint-Niklaas ontbraken ze in 'La Scène' een kelner. Ad was nog niet komen opdagen en had niets van zich laten horen. Daarom belde Ben hem zelf op. Hij kreeg van Ad te horen dat hij ermee stopte. Door zijn onverwachte ontslag moesten ze het met minder personeel doen. Dat zorgde voor complete chaos. Ben kon weer niet volgen en werd door de keuken op zijn vingers getikt. Toen ex-kelner Ad nadien weer met hangende pootjes voor de deur stond was alles hem dan ook onmiddellijk vergeven.

Het bezoek en de harde kritiek van Sergio Herman deed niets aan hun zelfvertrouwen. Maar zelf sluiten ze een nominatie niet uit.

Volgende keer: De laatste bezoeken van driesterrenchef Sergio Herman in Kortrijk en Turnhout en de nominaties slaan in als een bom.

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook


DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Liefde voor Muziek' - Stan Van Samang (VTM)

Johannes Genard, de energieke frontman van School is Cool, is aan de beurt. Zijn vorige deelname in 2016 was voor hem een grote rollercoaster en ook dit jaar wordt hij op muzikaal vlak weer verwend. K3, Tourist LeMC en Jasper Steverlinck krijgen Johannes muisstil terwijl Clouseau het over een funky boeg gooit. En dan moet de performance van Stan Van Samang nog komen.

'Liefde voor Muziek', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 22:55
    Homo universalis
    06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
  • 23:05
    Afghanistan: The Wounded Land
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 22:15
    De Kasteelmoord
    05:30
    Geen uitzending
  • 23:15
    999: What's Your Emergency?
  • 23:20
    Mayans M.C.
    09:05
    Geen uitzending
  • 23:05
    Superstaar
    09:25
    Geen uitzending
  • 23:05
    The X-Files
    16:20
    Married ... With Children
  • 23:00
    Keeping Up Appearances
    06:00
    Joe
  • 23:15
    Blind Gekocht NL
    02:00
    Geen uitzending
  • 22:45
    Vermist
    02:15
    Neighbours: A New Chapter
  • 23:20
    Scorpion
    02:35
    Heavy Rescue: 401
  • 22:35
    The Real Housewives of Beverly Hills
    05:00
    Geen uitzending
  • 23:25
    FBI
    05:00
    Geen uitzending
  • 20:35
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 23:26
    Publireportage
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 23:00
    De Garde van Gert
    02:00
    Peppe's Toscane
  • 23:25
    Under the Skin
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 23:00
    Silent Witness
    02:35
    Grantchester
  • 23:23
    NOS Journaal Laat
    02:20
    NOS Journaal
  • 22:40
    La Singla - De stille flamenco
    02:12
    Nieuwsuur
  • 22:39
    Mindfck
    02:08
    Sophie & Jeroen