Nieuwe talkshow En heet 'Caf Corsari' (filmpje)

donderdag 16 augustus 2012

De nieuwe talkshow op En, dat 'De Laatste Show' moet vervangen, heet 'Caf Corsari'. Dat maakten presentatoren Tomas De Soete en Freek Braeckman bekend op Facebook en in een youtubefilmpje.

Ondertussen is ook de locatie van de show bekend. Nadat eerder Gent en Mechelen afvielen, is nu bekend gemaakt dat de live-uitzendingen doorgaan vanuit het Zuiderpershuis op de Waalse Kaai in Antwerpen.

De talkshow gaat van start op 15 oktober, de maandag na de gemeenteraadsverkiezingen.Freek Braeckman en Tomas De Soete lichten alvast een tipje van de sluier over hun nieuwe programma:

Freek Braeckman: 'Een goed café, dat misten we nog bij de VRT. En laat dat dan 'Café Corsari' worden. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten en hun ervaringen van de voorbije dag delen, maar waar ze ook vooruitblikken naar morgen. Een stijlvol café, waar je 's ochtends je kranten leest bij een prima koffie en 's avonds je vertrouwde stoel en het juiste bier terugvindt ... én fijne mensen om elke dag samen de wereld opnieuw mee uit te vinden. Van de politiek en de economie, via de cultuur en de kunst tot de muziek en sport. Een stamcafé waardoor je altijd later in je bed ligt dan je eigenlijk had gewild.'

Tomas De Soete: 'De naam 'Café Corsari' is niet zo gek. Het is inderdaad een eerbetoon aan Tony Corsari, een entertainer-van-het-eerste-uur die een hele gemeenschap samen voor tv bracht. Een kleine hommage aan een van dé grote figuren van de openbare omroep. Maar wel subtiel, het is niet de bedoeling om elke dag expliciet aan de man te refereren. Wel aan zijn talent om pure en sterke televisie te maken. Het klinkt ook leuk: 'Café Corsari'. Dat allitereert lekker! Het is het pop-up-café van de VRT, dat nu opduikt in het Zuiderpershuis in Antwerpen.'

'Café Corsari', vanaf maandag 15 oktober van maandag tot donderdag om 21.30 uur op Eén.

DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers