Nieuw wekelijks videodagboek 'Topdokters: Corona' op VIER

maandag 30 maart 2020
Foto: VIER - © SBS Belgium 2020

VIER volgt vanaf vanavond maandag 30 maart de coronacrisis op de voet in een nieuw wekelijks videodagboek: 'Topdokters: Corona'. Daarin laten 9 Vlaamse Topdokters in hun hoofd en hart kijken en tonen vooral hoe zij deze periode persoonlijk beleven.

Zij vormen de frontlinie tegen het virus en registreren door hun eigen ogen de impact ervan op de wereld. Via skypegesprekken en zelf gefilmde beelden vertellen ze de kijker hoe ze zowel thuis als op hun werk omgaan met de risico’s en onzekerheid.


Het werk van elk van deze specialisten is de voorbije weken drastisch veranderd. Ze zetten alles op alles om zoveel mogelijk patiënten de beste zorg te geven. De reporters van 'Topdokters' houden met hen online contact via Skypegesprekken. Daarnaast kregen de dokters een gsm waarmee ze zelf filmen, thuis en in het ziekenhuis. 

De dokters:

- Dr. Ann Vandenbroucke (Geriater AZ Damiaan Oostende)
- Prof. dr. Eva Van Braeckel (Longarts  UZ Gent)
- Dr. Stéphanie De Maesschalck (Huisarts Menen)
- Prof. dr. Guy T’Sjoen (Endocrinoloog  UZ Gent)
- Dr. Tania Desmet (Spoedarts UZ Gent)
- Prof. Gerlant Van Berlaer (Kinderspoedarts UZ Brussel)
- Dr. Philippe Meersseman (Intensivist UZ Leuven)
- Prof. dr. Sandra Verelst (Spoedarts UZ Leuven)
- Dr. Niels Van Regenmortel (Intensivist ZNA Stuivenberg)

'Topdokters: Corona', maandag om 21.20 na de 'Topdokters: Corona Special' en vanaf 6 april elke maandag om 20.35 uur op VIER.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Midsomer Murders' (foto: Eén -  © VRT 2019)

In Causton wordt uitgekeken naar de opening van een nieuwe brouwerij op de beruchte gronden van een vervloekte abdij. Maar wanneer een lijk wordt aangetroffen in een van de vaten, slaat de opwinding om in angst. Hoofdinspecteur Barnaby en brigadier Winter staan voor een raadsel: heeft dit iets te maken met het bier dat er gebrouwen wordt, of niet?

'Midsomer Murders', om 20.20 uur op En.

Dossiers