Nieuw op VTM: 'Blind Getrouwd'

woensdag 24 februari 2016

Op maandag 7 maart start op VTM de nieuwe realityreeks 'Blind Getrouwd' waarin zes singles op vier experten vertrouwen om hun ideale partner te vinden.

Nooit telde Vlaanderen zoveel singles, veel van de  850.000 alleenstaande Vlamingen zijn op zoek om hun ideale partner te vinden, maar hebben die ondanks de vele mogelijkheden nog niet gevonden.


De toenemende hoeveelheid singles in Vlaanderen roept heel wat vragen op. Staat onze klassieke aanpak van verliefd, verloofd, getrouwd, onder druk? Moeten wij misschien de manier waarop we onze partner zoeken en kiezen herbekijken? Zijn we eigenlijk wel zelf in staat  om een geschikte levensgezel te kiezen? Is verliefdheid wel de juiste basis om een stabiele, duurzame en langdurige relatie op te bouwen?

Kan het misschien ook andersom en kan liefde groeien tussen twee mensen wanneer je hen samenbrengt op basis van wetenschap, expertise, kennis en rationele parameters? Met deze vragen gaat het sociaal experiment 'Blind Getrouwd' aan de slag.

Meer dan 1.000 singles schreven zich in voor het programma in de hoop de perfecte match te vinden, 100 personen werden weerhouden op basis van enkele criteria. De deelnemers weten dat ze hun toekomstige man of vrouw pas in het gemeentehuis zullen zien, net voor ze elkaar het jawoord moeten geven.

Ze laten de keuze van hun partner volledig over aan de relatie-experten, de Deense professor Gert Martin Hald, Margo Van Landeghem (relatie- en gezinstherapie), Alexander Witpas (master in criminologie en seksuologie) en Sybille Vanweehaeghe (master in seksuologie, moraliteitsfilosofe, relatie- en gezinstherapeute).

Na het ja-woord begint het leven van de drie duo's samen pas echt, een huwelijksfeest, een huwelijksreis en samenwonen. Dit sociaal experiment volgt de koppels in de eerste weken na hun ja-woord. Grijpen ze de kans om de liefde te laten groeien en leven ze nog lang en gelukkig?

Wat het avontuurlijke trouwprogramma 'Blind Getrouwd' wil aantonen is dat er ook op een andere manier gekeken kan worden naar relatievorming en kan men door middel van onderzoek, kennis en expertise de kansen van slagen van een relatie doen toenemen. Dit is wat het sociaal experiment vooral wil onderzoeken.

Het programma liep intussen al in verschillende landen. Volgens Ricus Jansegers, programmadirecteur, is 'Blind Getrouwd' een sensationeel programma waarin op een serene manier singles bij elkaar gebracht worden.

'Blind Getrouwd', vanaf maandag 7 maart om 20.35 uur bij VTM.

DOSSIER: Voorjaar 2016: alle plannen (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Kamal Kharmach in 'Andermans Zaken'

Twee broers richtten enkele jaren geleden een oorlogsmuseum op, een emotioneel eerbetoon aan hun vader, een Engelse soldaat. Kamal is onder de indruk van de collectie, maar ziet al snel dat er op verschillende vlakken nog groeimarge zit. Voor de broers is het museum een hobby, maar Kamal wil dat ze het museum als een volwaardige onderneming runnen.

'Andermans Zaken', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers