Nieuw bij VTM : 'Terug naar de dansvloer'

donderdag 29 juni 2006

Afgelopen winter heeft Vlaanderen acht weken lang enthousiast meegeleefd met Dina Tersago, Gilles De Bilde, Natalia, Gène Bervoets, Wendy Van Wanten, Sam Gooris, Evi Hanssen en Pim tijdens hun grote dansavontuur.

V


anaf dinsdag 11 juli 2006 kan de kijker acht weken lang terugkeren naar de dansvloer. Heeft Sam Gooris nog één enkele keer op de dansvloer gestaan? Is Dina Tersago dansles blijven volgen? Voetbal of dansen: heeft Gilles De Bilde tijdens de Wereldbeker de twee kunnen combineren?

In 'Terug naar de dansvloer' ontdekt de kijker hoe het nu gesteld is met de sterren en hun danspartners. Natuurlijk blikken de dansduo's ook terug: op de leuke en de moeilijke momenten, de tranen en de lachsalvo's, de teleurstelling en de euforie, … Elke week staat er één BV en haar/zijn danspartner centraal. Ze zien elkaar na enkele maanden terug om herinneringen op te halen en de kijker opnieuw doorheen de repetities en de shows te leiden. Hun persoonlijke ervaring en beleving van het dansprogramma vormen de rode draad van 'Terug naar de dansvloer' en zorgen ervoor dat elke aflevering een andere mix en sfeer krijgt. In de achtste en laatste aflevering keren alle Sterren terug naar de dansvloer voor een re ünie.

'Terug naar de dansvloer' werpt daarnaast een onthullende blik achter de schermen, met nooit eerder uitgezonden beelden van de trainingen en repetities. Van de martelpraktijken van Wim om Dina te laten schitteren tot het geflirt van Wendy en Aerjen. Wie dacht dat hij alles gezien had op de dansvloer, heeft het mis! Francesca Vanthielen neemt in 'Terug naar de dansvloer' de commentaarstem voor haar rekening.

AFLEVERING 1: DINA TERSAGO & DANSPARTNER WIM
We hadden eerlijk gezegd niets anders verwacht, maar we treffen Dina en Wim tijdens het dansen. De winnares van 'Sterren op de dansvloer' traint nog wekelijks met haar danspartner omdat ze er, zoals ze zelf zegt, niet mee kan stoppen. Het duo geeft dan ook nog geregeld demonstraties. Dina heeft twee jurken uit de show gekocht en vindt het fantastisch om die aan te trekken. "Ik vind dat super hé die kleedjes. Ik kan daar zo naar kijken van: Goh tof, echt een prinsesje. Ik vind het ontzettend leuk om mij klaar te maken als we gaan dansen, dat kleedje opnieuw aan te trekken, mij te laten schminken, mijn haar te laten opsteken…" Maar hoe zagen al die kleurrijke, opvallende en vaak weinig aan de verbeelding overlatende dansoutfits er ook weer uit? 'Terug naar de dansvloer' zet de beelden op een rijtje. Iedereen herinnert zich ongetwijfeld de dansen waarbij Dina op spectaculaire wijze de hoogte in ging, kronkelend rond het lichaam van Wim of enkel ondersteund door zijn hand. Trainingsbeelden laten zien hoe moeilijk  dat is en wat er zoal fout kan gaan.
Ook de beestenbende tijdens de jive ging niet onopgemerkt voorbij. Het dansduo onthult waar ze dat idee vandaan haalden. Dina's hoogtepunt was ongetwijfeld haar overwinning. De fantastische bekroning van maanden hard werken. "Dat was een ongelooflijke ontlading. Ik vond dat een emotioneel moment, omdat ik zoveel van mezelf gegeven had aan het dansen…'

AFLEVERING 2: SAM GOORIS & DANSPARTNER ELLEN
Dat Sam Gooris een echte gentleman kan zijn, heeft hij bewezen tijdens de Engelse wals. Maar nu hij herenigd wordt met zijn danspartner Ellen, laat hij zich van zijn beste kant zien. Hij verrast haar met een boeket en ontkurkt in onvervalste Pfaffs-stijl een fles champagne. Dat praat makkelijker én brengt meteen herinneringen boven aan Sams grappige acties tijdens de shows, zoals het incident met het kapsel van jurylid Anouchka Balsing. Sam is een bekende 'gekke bekkentrekker', dus zich serieus houden tijdens de Engelse wals was voor hem een prestatie van formaat. Maar ook zijn dansende collega's hadden zo nu en dan moeite om hun gezicht in de plooi te houden. De gelaatsuitdrukking van Gilles, het tongetje van Natalia en de boze blik van Dina in de paso doble: Sam heeft het allemaal gezien. Het zal niemand verbazen dat spring-in-'t-veld Sam vaak moeite had om zich te concentreren tijdens de repetities. Dat hij niet te beroerd was om met een 'sjakosch' rond te lopen om aan zijn elegantie te werken, waarschijnlijk wel. Twee gezichten van Sam die zeker de moeite waard zijn om terug te zien.

Sam moest als tweede de dansvloer verlaten, maar kon dat doen met een eigentijdse en eigenwijze interpretatie van de tango, op de tonen van zijn favoriete nummer: 'Hey Sexy Lady' van Shaggy. Alleen al daardoor kijkt hij met veel plezier terug op zijn deelname.

AFLEVERING 3: PIM & DANSPARTNER DAISY
Pim komt naar aloude gewoonte te laat op de afspraak met Daisy. Als hij er uiteindelijk is en ze samen herinneringen ophalen, blijkt dat niet zijn enige minpuntje. Zijn houding stelde weinig voor: slappe armen, afhangende schouders… En ook zijn bewegingen konden beter. De coördinatie tussen de verschillende lichaamsdelen was vaak ver te zoeken. Geen wonder dat er tijdens de repetities van Pim en Daisy heel wat gelachen werd, al was dat vooral uit miserie…

Gelukkig waren er ook dansen die Pim beter lagen, zoals de jive. Daisy weet treffend te verwoorden hoe dat komt: "Dat was iets wat bij uw karakter paste: wat rondspringen en wat show verkopen". En inderdaad: huppelen, springen, de clown uithangen… Zo kent iedereen Pim en alle beelden laten zien dat die reputatie niet onterecht is. Toch is er ook een serieuzere Pim, misschien zelfs voor een stuk dankzij 'Sterren op de dansvloer' en Daisy in het bijzonder. "Ik heb in 'Sterren op de dansvloer' heel wat geleerd. Discipline stond tot dan niet in mijn woordenboek. Dat is iets wat jij mij geleerd hebt. Dus ik heb er veel aan gehad. En ik heb ook gewoon een toffe tijd gehad."

AFLEVERING 4: WENDY VAN WANTEN & DANSPARTNER AERJEN
Wendy heeft de handen vol met haar programma 'Wie wordt de man van Wendy?', maar  toch maakt ze graag tijd vrij voor haar danspartner Aerjen. Het is een feit dat het vanaf de eerste minuut klikte. Tijdens hun repetities werd er heel wat gelachen, niet zelden door de afwijkende woordenschat van Noorderbuur Aerjen. Dat "koplampen" en "een doos" ook lichaamsdelen zijn, zal u misschien verbaasd hebben. Dat het lichaamsdelen zijn die het ondeugendste in Wendy naar boven brengen en dat daar een hoop  beelden van zijn, laat zich eenvoudig raden…

Wendy deed tijdens twee van haar dansen een spagaat. Als jong meisje had ze daar  geen probleem mee, maar ze had zelf niet gedacht dat ze dat nu nog zou kunnen. Aerjen heeft dan ook hard gezwoegd om haar zover te krijgen. Maar het zat niet altijd mee. Tijdens de opnames van 'Sterren op de dansvloer' stierf Wendy's beste vriend en manager Danny. Het dansen hield haar toen recht en gaf haar de gelegenheid haar gedachten even te verzetten. Het was een vlucht uit de realiteit, maar ook een soort therapie, een manier om haar gevoelens te uiten. Wendy is er Aerjen nog steeds dankbaar voor. "Ik kan verder door het leven dansen. Dus in die zin is het echt wel een fantastisch fenomeen om mensen te helpen te blijven geloven in het leven." 

'Terg naar de dansvloer', vanaf dinsdag 11 juli om 20.25 uur op VTM.

DOSSIER: Sterren op de Dansvloer (VTM)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

Wozniak krijgt groen licht om opnieuw aan de slag te gaan. Hij en Harlee bekomen nog steeds van hun bijna-doodervaring. Ondertussen worden ze naar een gruwelijke plaats delict gestuurd, die bezaaid ligt met mysteries.

'Shades Of Blue', om 23.25 uur op VTM 3.

Dossiers