Najaar VTM: ontknoping 'Code 37'

woensdag 5 september 2012

Op 6 september gaat bij VTM het derde seizoen van 'Code 37' van start. Het is de laatste jaargang van de spraakmakende en veelgeprezen crimi met Veerle Baetens in de hoofdrol.

Zij en haar collega-acteurs Michaël Pas, Marc Lauwrys en Gilles de Schryver nemen dan wel afscheid, maar ze doen dat met de nodige actie en onverwachte plotwendingen.


Zo krijgt de kijker in dit spannende slotseizoen de antwoorden op de vragen die Hannah Maes blijven tormenteren in haar persoonlijke queeste. Al blijft het wel afwachten of ze met het ontrafelen van het mysterie uit haar verleden eindelijk in het reine kan komen met zichzelf en met haar omgeving.

De kijker wordt ook meegezogen in het amoureus leven van Hannah, waarin haar buurman en kunstfotograaf Koen een belangrijk aandeel heeft. Bij het oplossen van de brede waaier aan zedendelicten voelt Hannah Maes de hete adem van de nieuwe commissaris Greet Adriaans –een rol van Mieke De Groote- in de nek.

Adriaans volgt Mark Vermaelen op en is van mening dat de Gentse sectie Zeden volledig losgeslagen is. Met ijzeren hand wil de nieuwkomer terug discipline in het team krijgen.

'Code 37' werd van bij de lancering in het najaar van 2009 positief onthaald in de huiskamer en bij de recensenten. Door het hoge realiteitsgehalte, de sterke visuele aanpak en de hoge production value groeide 'Code 37' in geen tijd uit tot een must see-programma. De voorbije seizoenen stemden gemiddeld zo’n 900.000 Vlamingen (Live+6) op Veerle Baetens en haar collega’s af, wat resulteerde in een marktaandeel van 43,8% (VVA 18-54).

Seizoen 3 van 'Code 37' pikt in met Code 37-De Film, een productie van vtm en Menuet die in oktober 2011 in première ging en goed was voor 300.000 bioscoopbezoekers. De doorgedreven visuele aanpak van regisseur Jakob Verbruggen gooide hoge ogen in het buitenland en leverde hem een transfer op naar de BBC. Sinds febrauri werkt hij voor de BBC aan de opnames van 'The Fall', een vijfdelige serie van de hand van de BAFTA genomineerde scenarist  Alan Cubbit.

Jakob Verbruggen werkte ook mee aan de derde jaargang van 'Code 37' en regisseerde de drie laatste afleveringen. Tim Mielants stond in voor de regie van de overige afleveringen.

Code 37 - de film
Een bekende schrijver wordt aangerand in een sex-cinema. Hij had er een afspraakje met Roos, een jonge studente die bijklust als prostituee. Al snel wordt duidelijk dat er wel meer studentes actief zijn in de prostitutie. Voldoende reden voor Hannah en haar team om undercover te gaan in club Sin City, een vrijhaven voor iedereen die het daglicht schuwt en voor meisjes die er hun klanten oppikken. Wanneer Hannah en haar team ontdekken dat de eigenaar van zowel de sex-cinema als van Sin City de oom van Roos is, neemt de hele zaak een persoonlijke wending. In de eerste plaats voor Hannah, want zij weet als geen ander hoe zwaar familiegeheimen kunnen wegen.

'Code 37', vanaf donderdag 6 september om 21.35 uur op VTM.

DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Elise Donner is mede-eigenaar van het reisbureau van haar harteloze ex-man. Sinds de scheiding maakt hij het Elise op verschillende manieren erg lastig. Elise heeft het plan met Kerstmis een date te vinden, om haar ex jaloers te maken. Daarnaast wil ze de feestdagen ook niet in haar eentje doorbrengen. Per toeval ontmoet Elise in een winkelcentrum Nick, een knappe en machtige advocaat. Nick is ook alleenstaand en er ontstaat meteen een band tussen de twee.

'The Mistletoe Promise', om 20.30 uur op VIJF.

Dossiers