Najaar Vitaya met Julien Vrebos en Alain Grootaers

vrijdag 25 augustus 2006

Ook Vitaya pakte vandaag uit met zijn plannen voor het najaar. TV-Visie schreef er eerder al over, maar de meest opmerkelijke gasten waren regisseur Julien Vrebos en rechtvaardige rechter Alain Grootaers. Beide heren zijn dit najaar te bewonderen op Vitaya.

J


ulien Vrebos maakt voor Vitaya de mooie reeks 'Onder de Witte Eiken'. In een rustig dorpje in de Provence omgeven door de natuur probeert Julien Vrebos aan de hand van diepgaande gesprekken met een bekende Vlaming een beeld van hem of haar te schetsen dat nog onbekend was voor het grote publiek.

Hierbij rekent hij op de hulp van iemand die de bekende Vlaming zelf heeft meegebracht. Met de prachtige natuur als decor is er tijd voor een goed gesprek, en ver van de professionele verplichtingen kan er ook genoten worden van het leven als God in Frankrijk.

In 'Onder de Witte Eiken' komen de meest uiteenlopende gasten aan bod, gaande van Bert Anciaux, over Murielle Scherre tot Raymond Van Het Groenewoud. Een verrassende reeks portretten in de inspirerende streek van de Provence!

'Onder de Witte Eiken', vanaf 7 september om 22.50 uur bij Vitaya.

Een ander nieuw gezicht is de rechtvaardige rechter Alain Grootaers. Hij maakt zijn Vitaya-debuut in het derde seizoen van '1000 Seconden'. De slimste mens en de snelste kok ter wereld verenigd in een kookprogramma, een garantie op succes. Tweesterrenchef Wout Bru zal samen met zijn nieuwe hulpkok iedere aflevering de uitdaging aangaan om in 1000 seconden een voorgerecht, hoofdgerecht én dessert klaar te maken. Wout kookt de pannen van het dak en Alain zorgt dat hij dit binnen een kwartiertje doet. Alain Grootaers is een verwoed culinair liefhebber. Hij verslindt kookboeken en staat zonder probleem een halve dag achter het kookfornuis. Verder is Alain verzot op de Provence. Al jarenlang bezoekt hij de streek en kent hij de Provençaalse ingrediënten die Wout gebruikt in zijn gerechten. Een kookprogramma presenteren is een droom van hem die nu in vervulling gaat. Hij moest dus ook niet lang nadenken toen hij de vraag kreeg om mee te doen aan '1000 Seconden'.

'1000 Seconden', vanaf 16 september om 20.00 uur bij Vitaya.

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers