Najaar VIJFtv : VIJFtv wil groeien

woensdag 23 augustus 2006

Ook VIJFtv stelt het uitzonderlijk goed, misschien zelfs beter dan grote broer VT4. Dat bleek uit de voorstelling van de najaarsprogrammatie, die traditioneel wordt ingeleid met enkele cijfers.

M


aar liefst 7,8% marktaandeel haalde het amper twee jaar jonge zusje van VT4 in juli, en dat in volle WK-periode. Ricus Jansegers, programmadirecteur en gedelegeerd bestuurder van SBS Belgium, is dan ook trots:

"VIJFtv doet het fantastisch, veel beter dan ik ooit had durven dromen. Vorig jaar haalden we in dezelfde periode 4%, en nu zitten we al aan bijna 8%. De zender heeft een enorm groeipotentieel, meer dan VT4. Het zou me dan ook niet verbazen mocht VIJFtv op termijn groter worden dan VT4."

Om die evolutie een handje te helpen, ziet de zender het dit najaar groots. In de vooravond mag Felice elke weekdag tot maar liefst 200 000 euro weggeven in zijn nieuwe spelprogramma Te nemen of te laten.

"Dat is inderdaad een pak geld," geeft Jansegers toe, "en dat voelen we ook hoor. De opnames zijn nog maar net gestart of iemand heeft al 50 000 euro gewonnen. Maar alleen zo kunnen we dat groeipotentieel van VIJFtv omzetten in echte groei. We geloven er echt in."

De zender pakt bovendien uit met een eigen realityprogramma, De Superhuisvrouw. Daarin gaat Tante Kaat, bekend van het boek De Gouden Raad van Tante Kaat en het radio2-programma Huisraad, elke week op pad om een Vlaams gezin te redden van hun chaotische huishouden.

In Bal Royal gaat Marlčne de Wouters dan weer kijken hoe het is gesteld met de huishoudens van de koningshuizen in binnen- en buitenland.

Niet van eigen bodem, maar ook reality zijn de programma's America's Next Topmodel met Tyra Banks, Nanny 911 ingeleid door Sophie Dewaele en Survival of the Richest. In dat laatste programma nemen zeven teams het tegen elkaar op in opdrachten waarmee geldprijzen gewonnen kunnen worden. De teams bestaan telkens uit een erg rijke deelnemer die het geld niet nodig heeft en een erg arme deelnemer die het zich niet kan veroorloven te verliezen.

Daarnaast heeft de zender ook de nodige aandacht voor human interest. Elke week mag journaliste Anne-Marie Gilis spraakmakende reportages inleiden, zoals de BBC-reportage over een dertienjarig meisje dat zwanger werd,een jaar later terminale kanker kreeg en de laatste weken van haar leven video-opnames maakte zodat haar dochter later kon zien wie haar moeder was.

Tenslotte biedt de zender dit najaar topreeksen aan als Grey's Anatomy, Medium met Patricia Arquette of de minireeks Human Trafficking over prostitutie, en enkele blockbusters als Bridget Jones: The Edge of Reason, Verónica Guerin en Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain.

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers