Najaar Eén : 'Thuis' neemt afscheid en verwelkomt

maandag 21 augustus 2006

Op maandagavond 4 september gaat het twaalfde seizoen van Vlaanderens populairste soap van start met ook dit jaar weer een pak spannende, grappige en ontroerende verhalen. De vertrouwde gezichten van Thuis zijn opnieuw van de partij, aangevuld met nieuw bloed én enkele oude bekenden die hun rentree maken.

<


STRONG>Extra: Een Thuis voor Julie
Om alvast wat in de sfeer te komen en het vakantiegevoel nog wat te verlengen, is er op zaterdag 2 september om 20.00 u. een speciale Australië-aflevering: "Een Thuis voor Julie". Een klein uur lang genieten van de spannende avonturen die Werner, Caroline, John en Julie in het verre Australië beleefden.

Jaren geleden trok Valérie (Ann Ceurvels), de ex-vrouw van Werner (Peter Van Asbroeck), samen met hun dochtertje Julie naar Nieuw-Zeeland waar ze als dokter aan de slag ging. Vijf jaar geleden verhuisde Valérie met Julie naar Australië, waar ze voor de Flying Doctors ging werken. Werner hoort jarenlang niets meer van hen, tot hij plots het schokkende nieuws krijgt dat Valérie verongelukt is in Australïe. Werner wil zijn dochtertje Julie niet aan haar lot overlaten en besluit naar Australië te trekken. Zijn enige aanknopingspunt is de uitvalsbasis van de Flying Doctors in Alice Springs. Daar ontmoet hij Caroline (Hilde De Baerdemaker), een landgenote, collega en goede vriendin van Valérie. Zij vertelt Werner dat Valérie al enkele jaren een relatie had met John Burns (Matt Denny). John heeft Julie (Ellen van Cutsem) ook opgevoed als zijn eigen dochter. Samen met Caroline gaat Werner op zoek naar het tweetal. Het weerzien met Julie verloopt echter niet zoals Werner had gehoopt, maar hij geeft niet op. Hij begint aan een avontuurlijke tocht door Australië vol hindernissen.

Even recapituleren
Vooraleer vooruit te kijken naar het 12de seizoen, blikken we even terug naar het einde van de vorige jaargang. Marianne neemt met spijt in het hart afscheid van Walter, maar veel tijd om te treuren heeft ze niet want in haar woonkamer bevalt Nancy. De geboorte van de kleine Britney zorgt dan ook voor heel wat emoties. "Down under" beleeft Werner ondertussen een hachelijk avontuur. Wanneer zijn dochtertje Julie gebeten wordt door een slang, moeten Werner en John hun krachten bundelen om haar te redden. Het huis van Frank en Simonne wordt openbaar verkocht. Mo probeert het te kopen, maar het is merkwaardig genoeg Luc die het hoogste bod doet. Nu Jacques en Betty met de noorderzon zijn verdwenen, krijgt Marie de leiding over het bedrijf. Luc is opnieuw bij haar aan de slag gegaan, maar probeert dat met alle middelen voor Leontien te verbergen.

Voor de kleine Nand wordt het licht op groen gezet om de verre reis naar Zuid-Afrika aan te vangen. Eva wil meteen terugkeren naar haar familie. Maar daar steekt Mathilde dan weer een stokje voor. Het elfde seizoen eindigde met het ultieme gevecht tussen Manfred en Frank. Wanneer plots handlangster Bonnie opduikt, vallen er schoten. Eén van de mannen valt neer en laat ons gedurende drie maanden achter met de prangende vraag: is Frank Bomans dood? Het antwoord op deze vraag en nog veel meer kan de kijker vanaf maandag 4 september ontdekken in het 12e seizoen van Thuis.

We lichten alvast een tipje van de sluier op: Spanning en emotie in het nieuwe seizoen van Thuis

Bij het begin van de nieuwe reeks laaien de emoties al meteen hoog op: er wordt een lijk uit het kanaal gehaald. De verbijstering is groot wanneer blijkt dat het om Frank Bomans gaat. Voor Simonne (Marleen Merckx) en Franky (Jossip Koninckx) breken moeilijke tijden aan. Ze moeten verder zonder Frank, terwijl Luc hun huis heeft opgekocht en de hele inboedel in beslag werd genomen. Gelukkig kan Simonne in deze zware periode steeds rekenen op de steun van Mo (Noureddine Farihi) en Cois ( Steph Goossens) . Inspecteur Monard (Frank Dingenen) probeert ondertussen de zaak op te lossen en de moordenaar van Frank te pakken te krijgen.

Ook de familie Bastiaens heeft zoals steeds haar eigen beslommeringen. Sofie (Lien Van de Kelder) heeft eindelijk besloten zich te laten opnemen in een afkickcentrum, waar ze een langdurige confrontatie met zichzelf zal aangaan. Ze leert er Nele (Katrien De Ruysscher) kennen en samen slaan ze zich doorheen een zware periode. Nu Sofie professionele begeleiding krijgt, kan Martine (Christel Domen) met een gerust hart de loft verlaten en zich opnieuw volledig op Werner (Peter Van Asbroeck) concentreren, iets waar Eric (Kurt Defrancq) het nog steeds moeilijk mee heeft.

Tussen Sam (Ronny Daelman) en Femke (Vanya Wellens) gaat het al een tijdje minder goed, maar nu hangt het bestaan van Baget zelfs even aan een zijden draadje. Sam heeft ondertussen zijn oog laten vallen op enkele nieuwe projecten: van de loft een echt jongerenbastion maken, hippe fuiven organiseren in Fit & Fun en vooral veel poen scheppen. Femke blijft intussen hard verder werken in Baget. Gelukkig kan ze zich af en toe ontspannen in de armen van narcotica-inspecteur Wim Daniëls (Kristof Verhassel).

Eva (Nathalie Wijnants) kan door de aanhoudende buikkrampen niet naar Zuid-Afrika vertrekken. Terwijl de dokters geen verklaring vinden voor haar 'ziekte' krijgt ze de raad voorlopig in België te blijven, dit tot grote vreugde van Mathilde (Kristin Arras) en Maarten (Tom De Hoog). Terwijl Maarten probeert om Eva voor zich te winnen, doet Mathilde er alles aan om Nandje bij zich te houden. Nu Jacques de zaak aan Marie (Patsy Van der Meeren) heeft toevertrouwd, kan die zich eindelijk ontplooien tot een echte zakenvrouw. Ze wordt daarbij geholpen door Luc (Mark Willems), maar daar is Leontien (Marijke Hofkens) nog steeds niet van op de hoogte.

Nancy (Ann Pira) en Eddy (Daan Hugaert) zijn dolgelukkig met hun kersverse dochter Britney, maar het ouderschap blijkt toch zwaarder dan gedacht. Nancy wordt overvallen door een postnatale depressie en Eddy heeft het opnieuw moeilijk om van de drank af te blijven. Gelukkig is er Dokter Smeekens (Peter Rouffaer) die een oogje in het zeil houdt. Marianne (Leah Thys) is dolgelukkig wanneer haar dochter Ann (Monika Van Lierde) terug naar huis komt. Ann heeft haar relatie met Manon beëindigd, en wil deze keer echt van het leven genieten. Marianne is blij dat haar dochter zich goed in haar vel voelt, maar moet toch even wennen aan de nieuwe lossere stijl van Ann.

Waldek (Bart Van Avermaet) en Rosa (Annick Segal) hebben met Kasper een opgroeiende puber in huis gehaald met alle grote en kleine problemen van dien. Gelukkig worden ze in hun opvoedkundige problemen met raad en daad bijgestaan door Jenny (Janine Bischops). Voor Kasper (Mattias Van de Vijver) wordt het een belangrijk jaar, want hij gaat voor het eerst hier naar school. Maar dat loopt niet van een leien dakje. Hij heeft een serieuze leerachterstand opgelopen, en krijgt af te rekenen met enkele pestkoppen, Kevin (Vic Van Avermaet) en Tom (Kenneth Coremans).

Afscheid, weerzien en welkom
We nemen in dit twaalfde seizoen van Thuis ook afscheid van enkele mensen. Zo verlaat Angèle (Lut Hannes) de reeks eind september.

Marijke Hofkens neemt enkele maanden ouderschapsverlof, waardoor haar personage Leontien een tijdje niet meer in de reeks te zien zal zijn. Daarnaast zal ook Sofie (Lien Van De Kelder) in het najaar van het scherm verdwijnen. Lien gaat in het buitenland studeren en verdwijnt op eigen vraag uit Thuis.

Maar er duiken ook enkele nieuwe gezichten op: Een van hen is Daisy (gespeeld door Daisy Thys): zij zal vanaf 28 september de nieuwe masseuse
worden in Fit & Fun.

Ook Sandrine Verbeelen (Karolien De Beck) is een nieuwkomer. Zij is een jonge ambitieuze binnenhuisarchitect die vanaf 5 oktober voor Marie begint te werken. Nele (Katrien De Ruysscher) zit samen met Sofie in het afkickcentrum. De twee groeien geleidelijk aan naar elkaar toe en zijn elkaars steun en toeverlaat. Vanaf 4 oktober verschijnt Nele op het scherm.

Dorien De Backer (Tineke Caels) studeert L.O., barst van de energie, is goed bevriend met Aisha (Maya Albert) én dolverliefd op Sam. Ze duikt op 11 oktober voor het eerst op. Wanneer Sam de loft wil omtoveren tot een soort gemeenschapshuis vol springlevende jongeren, is Dorien één van de eerste nieuwe inwoners.

En we verwelkomen niet alleen enkele nieuwe gezichten, maar ook een aantal oude bekenden: Zo maken Bianca (Merel De Vilder) en Peggy (Sally-Jane Van Hoorebeeck) vanaf 14 september een korte rentree om de begrafenis van Frank bij te wonen. En op 5 december keert ook Yvette (Chris Boni) terug uit Benidorm om haar dochter met raad en daad bij te staan.

'Thuis', vanaf 4 september, van maandag tot vrijdag om 20.40 uur op Eén.

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The Voice van Vlaanderen' - finale (VTM)

De vier finalisten zingen nog een laatste keer de pannen van het dak in de hoop het publiek omver te blazen met hun talent en zo de overwinning in de wacht te slepen. Wie wordt de nieuwe 'Voice van Vlaanderen'?

'The Voice van Vlaanderen', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
    07:50
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 07:50
    Lou
    05:00
    Geen uitzending
  • 07:40
    Echte Verhalen: De Buurtpolitie
    05:25
    Geen uitzending
  • 07:20
    Achter gesloten deuren
    02:30
    Geen uitzending
  • 01:30
    Geen uitzending
    11:40
    How I Met Your Mother
  • 01:05
    Geen uitzending
    13:40
    All New Traffic Cops
  • 07:35
    Baywatch
    02:10
    JAG
  • 06:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 06:00
    TEAM OCHTEND
    04:50
    Geen uitzending
  • 07:45
    Neighbours: A New Chapter
    05:00
    Geen uitzending
  • 07:40
    Geen uitzending
    02:45
    Sydney Harbour Force
  • 07:00
    De Perfecte Verbouwing
    02:10
    Geen uitzending
  • 05:00
    Geen uitzending
    08:00
    Murdaugh Murders: The Movie
  • 06:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 07:48
    Het zelfbouwhuis
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 06:20
    Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu
    02:10
    De Wereldkeuken
  • 06:58
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 07:20
    Father Brown
    02:05
    Dickensian
  • 07:39
    Goedemorgen Nederland
    02:00
    EenVandaag
  • 07:15
    Tijd voor Max
    02:36
    Nieuwsuur
  • 07:51
    De boterhamshow
    02:31
    Sophie & Jeroen