Najaar En : 'Man Bijt Hond' en ' De Rode Loper'

maandag 21 augustus 2006

Ook vatse waarden zoals 'Man Bijt Hond' en 'De Rode Loper' blijven te bekijken op En. Er zijn een aantal nieuwe rubrieken in deze programma's.

<


STRONG>Man Bijt Hond

Wat denkt jong Vlaanderen van het generatiepact? Hoe graag zien rusthuisbewoners hun bouwvakkers? En hoe brengt men kippen aan de man in tijden van vogelgriep? Het zijn deze en andere levensvragen die Man bijt hond ook in zijn tiende seizoen interesseren. Want vanaf 4 september wil het En-magazine opnieuw het nieuws vermaken. 1 september 1997. "Welkom bij Man bijt hond": weerklinkt het voor het eerst. Negen seizoenen al kleurt de dagelijkse mix van actualiteitsreportages en een rist rubrieken de En-avond. En dat zal in dit 10de seizoen ook gebeuren. Kort op de bal en spits van toon, zoals de kijker dat van Man bijt hond gewend is.

In de aanloop naar het nieuwe seizoen wordt er traditioneel nog hard gebrainstormd. Er komen nieuwe rubrieken bij en een aantal vaste waarden blijven behouden: Oud Nieuws bijvoorbeeld, omdat zelfs de meest vergeelde krantenkop een fris verhaal verbergt. In Buitenbeeld kadert een meute natuurfotografen onbevreesd de wildernis in hun achtertuin. Omdat het eeuwige leven nog steeds niemand is gegeven, legt Man bijt hond ook dit seizoen elke week een Bekende Vlaming vast op doek. Canvas, dus. Vanaf vrijdag 8 september zetten Vlaanderens vlotste stemmen de actualiteit weer op toon. Want er is geen betere barometer voor de nieuwste trends op televisioneel gebied dan het Weeklied. Toeval blijft de belangrijkste leidraad voor Wordt gevolgd, dat ons van mensenleven naar mensenleven gidst.

'Man bijt hond': van maandag tot zaterdag om 19.40 u. op En.

De rode loper

Nu de zomer stilaan ten einde loopt, gaan ook de zomerrubrieken van De rode loper ('de badpakkenspecial', 'festival-Bob', 'het zon-zand-en-zee-gevoel-van') de koelkast in. Maar uiteraard blijft De rode loper ook dit najaar elke (week-)dag garant staan voor een dagelijkse portie showbizz-, cultuur- en lifestylenieuws uit binnen- en buitenland: nog meer en nog korter op de bal. Een filmpremire in Londen of Parijs, het jubileum van een Vlaamse zanger, de grote modeweken in Milaan en Parijs, of een prinselijke geboorte: Martine en Yasmine brengen het nieuws klokvast om tien over zes de huiskamer binnen. En op zondag wordt het belangrijkste, beklijvendste of meest ontroerende nieuws van de voorbije dagen gebald in het weekoverzicht.

De wereld van de showbizz, cultuur en lifestyle staat nooit stil. Dat blijkt in elke aflevering van De rode loper. Een terugblik op het aanbod van het voorbije seizoen bewijst dat er in de muziek, de mode, de film, het theater, de televisie, de royalty, enz. altijd wel wat gebeurt. En omdat De rode loper daarbij steeds op de eerste rij staat, levert het vaak unieke tv op. Denk maar aan de hoop en teleurstelling van Kate tijdens het Eurovisiesongfestival, het hommageconcert aan Toots Thielemans in de Carnegie Hall in New York en de stormachtige tocht van Dana Winner in Zuid-Afrika. Wat er dit najaar zoal op til is, valt nu uiteraard nog niet helemaal te voorspellen. Maar we kunnen wel al verklappen dat De rode loper binnenkort onder meer verslag uitbrengt over het filmfestival van Veneti. Er komt ook een uitgebreid interview met Beyonc. Er is een reportage 'Op stap met Scala' in Berlijn. Daarnaast heeft DRL ook aandacht voor de nieuwe prt--porter modecollecties in Milaan en Parijs, de Eregalerij van de Radio, de Week van de smaak. Er zijn ook specials op komst over de cruise van FC De Kampioenen en de concertreeks van Clouseau in het Sportpaleis. Maar dan zijn we al in de winter. De rode loper wordt dan ook in elk seizoen uitgerold, dag na dag, week na week.

'De rode loper', dagelijks behalve zaterdag om 18.10 uur op En.

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bake Off Vlaanderen' - finale (foto: VIER - © SBS Belgium 2019)

In de spannende finale strijden de bakkers nog n laatste keer en wordt de winnaar beloond met de iconische 'Bake Off'-trofee.

'Bake Off Vlaanderen', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers