Najaar En : 'Eurosong For Kids'

maandag 21 augustus 2006

Power to the kids! Met die krachtige kreet keert 'Eurosong for kids' dit najaar terug naar het En-scherm. Vorig jaar was er een speciale Vlaams-Waalse editie, dit jaar borduurt het programma verder op de succesvolle formule van 2003.

I


n vier liveshows op zondagavond maken tien uiterst getalenteerde kids onder leiding van presentatoren Ilse Van Hoecke en Jelle Cleymans uit wie ons land mag vertegenwoordigen op het vierde Junior Eurovisiesongfestival op zaterdag 2 december in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Vanaf 10 september vier zondagen lang op En.
 
De voorbije maanden heeft En uit meer dan 700 kandidaten de volgende tien halve finalisten geselecteerd: Arlieke, de groep Attic, Kristel, Lizz@xy, Melissa, Nicolas, Nikkie, Suzanne, The Fireflies en Thor! Zij hebben een hele zomer aan hun zelfgeschreven song en de bijhorende look en act gewerkt. Samen met Gene Thomas namen ze de gemeenschappelijke single "Jong en eigenwijs" op, waarvan de videoclip dezer dagen veelvuldig op Ketnet en En te zien is, en stonden ze ook op podia in heel Vlaanderen.

Startshow met grote namen
Op zondag 10 september kan echter het grote werk beginnen. In Studio 5 van het Omroepcentrum vindt dan de grote Eurosong for Kids-startshow plaats. Daarin worden de tien kandidaten aan de kijkers voorgesteld aan de hand van enkele leuke introductiefilmpjes. Maar er wordt ook gemusiceerd: alle kandidaten zingen een bekende hit van en met n van hun idolen. Attic en Thor! zingen samen met Clouseau, Nicolas en Lizz@xy delen het podium met songfestivalkandidate Kate Ryan, Nikkie en Kristel treden op met Belle Perez, Suzanne, Melissa en Arlieke zingen samen met Spring, en The Fireflies rocken samen met de populaire Wouter. Aan het einde van het programma maken Ilse en Jelle ook de volgorde van optreden voor de halve finales bekend n komen we te weten of er in de vakjury een nieuwe 'boeman' zit, nu ouwe getrouwe Marcel Vanthilt voor deze editie verstek laat gaan.

Halve finales
Net als de voorbije jaren treden in elke halve finale vijf kandidaten op met hun zelfgeschreven liedje, waarna vijf jury's zich over hun song en performance uitspreken. De driekoppige vakjury geeft traditioneel als eerste punten. Daarna volgen de Eurosongkids-jury (met daarin bekende Vlaamse deelnemers van voorbije edities), de jury's van Radio 2 en Donna (elk bestaande uit vijf muzieksamenstellers en vijf luisteraars) en de resultaten van de stemmende kijkers thuis (die traditioneel dubbel tellen). De winnaar van elke halve finale is rechtstreeks geplaatst voor de grote finale, maar ook de drie niet-winnaars met de hoogste scores mogen naar Hasselt.

Finale met 1700 toeschouwers
Naar Hasselt, jawel. Sinds het grote Junior Eurovisiesongfestival vorig jaar in de Ethias Arena plaatsvond, is de stad helemaal in de ban van het jonge Eurosong-geweld. Daarom trekt En voor de nationale 'Eurosong for kids'-finale opnieuw naar Limburg. Op zondag 1 oktober treden de vijf finalisten op in hal 4 van de Grenslandhallen voor een live-publiek van ruim 1700 toeschouwers en vele honderdduizenden voor de buis. En van hen mag dromen van een nog groter podium, want als het eindverdict van de juryleden en de kijkers is gevallen, krijgt de winnaar eindelijk het felbegeerde Belgische ticket voor het Junior Eurovisiesongfestival 2006 in handen. Moge de beste winnen!

Lees ook :

De kandidaten voor 'Eurosng For Kids' op En

'Eurosong for Kids', op zondag 10, 17 en 24 september vanaf 20.20 uur en op zondag 1 oktober vanaf 19.55 uur op En.

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

De patint van Addison en Pete komt in een driehoeksverhouding terecht met haar zus en schoonbroer. Ondertussen proberen Cooper en Sam een gezin ervan te overtuigen dat de gezondheid van hun zoon belangrijker is dan zijn succesvolle sportcarrire.

'Private Practice', om 23.45 uur op VTM.

Dossiers