Najaar Eén : 'De zevende dag' en 'Koppen'

maandag 21 augustus 2006

Ook actualiteit en achtergronden bij het nieuws zijn dit najaar te zien op Eén. Zoals 'Koppen' en 'Koppen Justitie'. Ook 'de zevende dag' is terug met een nieuwe presentatrice.

<


STRONG>De zevende dag

Zoals eerder werd bekendgemaakt, zal Annelies Beck vanaf september De zevende dag presenteren. Ze volgt dan Frieda Van Wijck op, die later dit najaar gastvrouw wordt van De laatste show. Maar wat niet verandert, dat is de formule van De zevende dag: een live studioprogramma over actuele politieke en maatschappelijke vragen, maar ook cultuur, media, sport en lifestyle, met studiogasten, boeiende interviews, gesprekken, discussies en reportages. En ook copresentator Alain Coninx blijft op post natuurlijk.

Annelies Beck (°1973) studeerde geschiedenis in Gent. Ze begon haar loopbaan bij de openbare omroep bij Studio.ket, het vroegere jeugdjournaal van Ketnet. In 1999 stapte ze over naar de nieuwsdienst. In 2000 was ze samen met Siegfried Bracke en Guy Janssens het gezicht van Woord tegen woord, het verkiezingsprogramma in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van dat jaar. Sindsdien maakte ze deel uit van de Terzake-ploeg, waar ze reportages maakte in binnen- en buitenland. De afgelopen drie jaar verzorgde Annelies er, samen met Tim Pauwels en Greet Nagels, de politieke verslaggeving.

Annelies is zeer blij met haar nieuwe opdracht: "'De zevende dag', één van de klassiekers van de nieuwsdienst, is het perfecte programma om een ander aspect van mijn baan te ontwikkelen: live interviewen. Mensen de gelegenheid geven hun verhaal te doen en beleidsverantwoordelijken de juiste vragen stellen. Ik neem de ervaring die ik bij 'Terzake' heb opgedaan, graag mee naar 'De zevende dag'. Ik kijk er erg naar uit."

De zevende dag is inderdaad één van de 'klassiekers' van de nieuwsdienst. In de loop van de jaren heeft het programma wel wat gedaantewisselingen ondergaan, maar in essentie blijft het nog altijd een live discussieprogramma over de actualiteit in de breedste zin van het woord: politiek, maatschappelijk, cultureel en sportief. Kortom, alles wat de kijker kan boeien tijdens het weekend. Steeds voorzien van beeld, commentaar en journalistieke vragen. Politieke en maatschappelijke onderwerpen blijven de centrale thema's. De kijker krijgt standpunten van beleidsmakers, van partijen, andere organisaties of van personen. Hij krijgt informatie om een eigen mening te vormen. Hij krijgt uitleg bij opmerkelijke meningen of gebeurtenissen. Alain Coninx en Annelies Beck van hun kant krijgen de steun van gespecialiseerde journalisten van de Nieuwsdienst.

'De zevende dag': vanaf zondag 10 septemberom 11.00 uur op Een.

Koppen
Koppen wil ook het komende televisieseizoen het toonaangevende actualiteitenmagazine van Eén blijven. De redactie blijven reportages maken over onderwerpen die het brede Vlaamse publiek bezighouden en aanbelangen, gefilmd vanuit de leefwereld van de direct betrokkenen. Want daarin is Koppen het afgelopen seizoen erg succesvol geweest. Koppen bracht vaak spraakmakende reportages. Zo was er de opzienbarende test van het Zennewater in 'Cocaine in Vlaanderen', of het procesdagboek van verpleegster Els op de Weerdt. Koppen mocht uitzonderlijk filmen bij de motorbende 'de outlaws' en bij wielrenner Frank Vandenbroucke in Italië. Koppen bracht het gesjoemel met digitale kilometertellers aan het licht. En ook vrij nieuwe fenomenen als 'tigerkidnappings' of 'cyberpesten' kwamen in Koppen snel aan bod. Boeiende en relevante reportages brengen, dat gaat Koppen ook in het komende seizoen blijven doen. Want de kijkers kunnen de aanpak van het programma duidelijk smaken. Gemiddeld 578.000 kijkers, een marktaandeel van 24% en een uitstekende waardering. Vanaf 5 september is Koppen er dus weer elke dinsdag en donderdag met zelfgemaakte reportages.
En met de vertrouwde gezichten: Wim De Vilder en Annelies Van Herck.

Koppen justitie
Vanaf 28 september is ook Koppen justitie terug van weggeweest. Elke laatste donderdag van de maand presenteert Caroline Van den Berghe reportages over wat zich afspeelt achter de schermen van de wereld van justitie en politie. Koppen justitie heeft een succesvol eerste jaar achter de rug: het programma haalde gemiddeld 554.562 kijkers en een marktaandeel van 23,2. Met spraakmakende reportages over een assisenproces tegen de broers-Vlassenbroeck, de eindejaarsperiode van een vrouwelijke gevangene, een vrederechter die tussenkomt in een burengeschil, én met de opheldering van een aantal misdrijven na opsporingsreportages, heeft Koppen justitie de kijker in het eerste seizoen al meteen weten te boeien. Het programma gaat dan ook verder op het ingeslagen pad.

Koppen: op dinsdag en donderdag omstreeks 21.40 u. op Eén
Koppen justitie: elke laatste donderdag van de maand

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Op de enorme rommelmarkt van Maastricht zorgen Jacques en Axel voor een 'Tien om te zien'-reünie tussen Anne De Baetzelier en Willy Sommers. Deze keer staan Anne en Willy niet naast elkaar, maar tegenover elkaar. Anne vormt een duo met Axel, terwijl Willy met Jacques op zoek gaat naar verborgen parels.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 02:15
    Journaallus
    06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
  • 01:10
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 01:15
    Geen uitzending
    06:00
    Plop & de Peppers
  • 03:30
    Geen uitzending
    07:20
    Achter gesloten deuren
  • 01:05
    Geen uitzending
    08:45
    Wordt aangekondigd
  • 01:05
    Geen uitzending
    14:10
    Ultimate Police Interceptors
  • 03:50
    Married ... With Children
    01:30
    Baywatch
  • 01:10
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 01:50
    Geen uitzending
    06:00
    TEAM OCHTEND
  • 02:45
    Geen uitzending
    02:05
    ER
  • 04:05
    Geen uitzending
    01:20
    Sydney Harbour Force
  • 01:30
    Geen uitzending
    06:25
    Extreme Makeover: Home Edition
  • 01:30
    Geen uitzending
    07:45
    Dead Asleep
  • 00:40
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 03:59
    Zelf gedaan, goed gedaan
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 04:00
    Taste of Australia met Hayden Quinn
    02:20
    Tot op het Bot: Het Varken
  • 03:55
    Tennis
    01:45
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
  • 03:25
    DCI Banks
    02:10
    The Change
  • 03:19
    NOS Journaal
    02:03
    EenVandaag
  • 01:09
    Nieuwsuur
    07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 03:37
    Sophie & Jeroen
    02:36
    Podium Zwart Unplugged