'Nachtraven' (Ketnet/De Mensen) wint International Emmy Kids award

dinsdag 31 maart 2020
Logo: © Ketnet/De Mensen

'Nachtraven', een kinderprogramma van De Mensen voor Ketnet, ging dinsdag met een Internationale Emmy Kids Award aan de haal. 'Nachtraven' haalde het in de categorie 'Kids: Non-Scripted Entertainment' van 'The Voice Kids', 'Lego Masters' en 'The Baby Boss'.

'Nachtraven' is het eerste Belgische programma dat een International Emmy Kids Award wint.


De 8ste editie van de International Emmy Kids Awards zou dit jaar normaal gezien in Cannes plaatsvinden. Vanwege de coronacrisis werd de uitreiking uitzonderlijk gehouden via de social mediakanalen van de Emmy’s.

De Internationale Emmy Kids Awards zijn één van de meest prestigieuze prijzen die een kinderprogramma kan veroveren. In totaal waren er dit jaar 28 genomineerden uit 15 landen in 7 verschillende categorieën.

'Nachtraven' is het eerste Belgische programma dat een Emmy Kids Award in de wacht sleept. België deed het in het verleden wel al goed op de Internationale Emmy Awards. Zo won 'Wat Als?' in 2014 een Emmy award in de categorie comedy en 'Sorry Voor Alles' in 2017 in de categorie non-scripted entertainment. Vorig jaar sleepte 'Nachtraven' nog een nominatie in de wacht voor de Rose d’Or Awards in de categorie Children and Youth.

'Nachtraven'
'Nachtraven' volgt de boeiende avonturen van kinderen die meegenomen worden door het mysterieuze wezen, de Nachtraaf. De belevenissen van de drie duo’s spelen zich af op plaatsen waar je ‘s nachts normaal nooit zou komen: het Afrikamuseum, Safaripark Beekse Bergen, IKEA… Vechtend tegen de vermoeidheid voeren de kandidaten vier meeslepende opdrachten uit en strijden ze voor de benoeming van dapperste en meest avontuurlijke duo.

'Nachtraven' is een programma van De Mensen voor Ketnet, geregisseerd door Sander Brants, geschreven door Mariëlle Dazler en geproduceerd door Sophie Van Bael en Hans Lovenich. Na het succesvolle eerste seizoen, kreeg de reeks een vervolg dat werd uitgezonden in 2019.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

De danscrew van Jay behaalt de finale van het Britse kampioenschap, maar dan stopt Jay plots met zijn passie en moet Carly het van hem overnemen. Tot overmaat van ramp raken ze hun oefenruimte kwijt en worden ze gedwongen om samen te werken met de balletdansers van de Royal Dance School in ruil voor oefenruimte.

'StreetDance 3D', film uit 2010 met oa. Nichola Burley, om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers