'Mijn Restaurant!': kritiek op recensent slechte zaak voor Diest

vrijdag 8 mei 2009

Over twee weken zal er opnieuw een restaurant de deuren moeten sluiten. Tot hiertoe had niemand de geheime recensenten kunnen ontmaskeren. Enkel kelner Brecht in restaurant Bigarreaux had hen herkend. Maar hij wist niet dat de twee experts op dat moment ook recenseerden.

A


ls eerste trok het duo naar Diest. Kelner Suzanne stond alleen in de zaal. Zolang er maar twee tafels bezet waren was dat zeker haalbaar. Ondertussen werd de serveerster door het duo gecoached in het wijnproeven. Maar dat duurde nét iets te lang volgens Deborah. Dat ging ze haar dan ook onmiddellijk vertellen. Deborah was niet gelukkig met de werkwijze van Suzanne. Maar de recensenten vonden dat ze te streng was. Vervolgens vlogen de negatieve opmerkingen in het rond. Deborah kon deze opmerkingen moeilijk verkroppen. En dat vertelde ze rechtuit tegen de wijnkenner.

De zaalverantwoordelijken mochten eerst in Turnhout gaan lunchen.

Ondertussen liep Claudio, in Kortrijk, erg gespannen rond. Hij vreesde dat hij zijn populariteit bij het publiek verloren was. Gaëlles charismatische aanpak werd door het personeel van restaurant Dell'Anno erg gemist. Maar op dat moment werd Gaëlle hartelijk ontvangen door het mannelijke personeel van restaurant 't Gerecht. Om de stress te verminderen haalde chef Claudio enkele keukengrapjes uit met kelner Brecht.

Zowel Wendy als Chris genoten van elkaars afwezigheid. Bij het terugkeren had Wendy het hart op de tong. En daar was Chris niet mee gediend. De ruzie escaleerde tot Chris opstapte. De harde aanpak van Wendy was hij niet gewoon. Bij de andere drie zaalverantwoordelijken werd deze verandering ook opgemerkt en wél geapprecieerd. Ook het eten viel in de smaak.

De volgende dag werden de undercover-recensenten verwacht in Turnhout. Daar werd André Poës onmiddellijk herkend door maîte Marc. Hij kende hem als wijnhandelaar, zijn huidige beroep. Intussen keken de critici uit naar hun hoofdgerecht. Maar dat liet op zich wachten.

De zaalverantwoordelijken hielden halt in Diest. Er werden verschillende opmerkingen gemaakt over het personeel. Gaëlle vond dat ze zich veel discreter moesten gedragen. De gerechten waren wél lekker. Tijdens het eten lette iedereen erg op zijn en haar woorden. De kandidaten beseften goed dat ze elkaar nadien moesten nomineren. Over de desserts deelden zowel Gaëlle, Tom en Wendy dezelfde mening. De nagerechten waren te duur voor hetgeen ze kregen.

Dan werd de dvd ingestoken en viel het verdict. Iedereen sprak om de beurt een eerlijke, maar tactische mening uit. Na de eerste onthullende commentaren werden de deelnemers op de hoogte gebracht van de geheime missie.

Restaurant Dell'Anno kreeg goede resultaten. Enkel het nagerecht scoorde iets minder. Op restaurant Bigareaux werd wat meer kritiek gegeven. Maar de keuken kwam er het beste uit. In 't Gerecht was het eten goed, maar zonder meer. De zoektocht naar perfectie ontbrak. Maar het personeel was al blij met deze eerste positieve beoordeling. Deborah's uitval tegen André Poës was geen doordachte zet. Fleur Delice kreeg de meeste kritiek te verwerken. De zussen waren echter een andere mening toegedaan.

Van alle puntenscores werd een rekensom gemaakt. Hierbij telden zowel de mening van de recensenten als die van de zaalverantwoordelijken voor de helft mee. En daaruit volgden twee nieuwe nominaties. Fleur Delice en 't Gerecht belandden in de nominatieronde. Vanaf nu wordt de strijd nóg harder. Uit de komende twee weken zal blijken welk duo zijn droom moet opbergen.

Volgende keer worden de puntenscores bekend gemaakt. Afwachten dus wie het beste rapport krijgt?

Wie moet volgens jou de deuren sluiten? 
Turnhout of Diest?
Stem NU in de TV-Visie poll!

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook


DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The White Lotus 2' (Streamz)

Wanneer Tanya een uitnodiging krijgt van de expat Quentin, brengt Portia de dag door met zijn verleidelijke neef. Na terugkeer van haar reis met Daphne wordt een opgeluchte Harper verrast door een bewijsstuk van Ethans avondje uit.

'The White Lotus ', om 20.35 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 02:30
    Journaallus
    08:00
    radio2 op VRT 1
  • 23:35
    Nachtlus
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 05:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 05:30
    Geen uitzending
    06:10
    Kabouter Plop
  • 03:15
    Geen uitzending
    07:10
    Ik vertrek XL
  • 01:30
    Geen uitzending
    11:45
    Siren
  • 02:15
    Geen uitzending
    13:35
    Te bepalen
  • 05:05
    Baywatch
    02:10
    JAG
  • 00:10
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 05:00
    Geen uitzending
    08:30
    Nuances
  • 05:00
    Geen uitzending
    08:10
    Criminal Minds
  • 05:40
    Geen uitzending
    02:20
    Backroad Truckers
  • 05:00
    Geen uitzending
    07:40
    Love It or List It
  • 05:00
    Geen uitzending
    07:25
    Menendez: Blood Brothers
  • 00:35
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 05:37
    Simple diy
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 05:35
    Ottolenghi's Mediterranean Feast
  • 05:05
    MotoGP
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 05:35
    Friday Night Dinner
    02:35
    Vienna Blood
  • 02:13
    NOS Journaal
    02:02
    EenVandaag
  • 02:16
    Nieuwsuur
    08:00
    Vroege Vogels
  • 05:40
    Olly, het kleine witte busje
    02:51
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal