'Mijn Restaurant!': kritiek op recensent slechte zaak voor Diest

vrijdag 8 mei 2009

Over twee weken zal er opnieuw een restaurant de deuren moeten sluiten. Tot hiertoe had niemand de geheime recensenten kunnen ontmaskeren. Enkel kelner Brecht in restaurant Bigarreaux had hen herkend. Maar hij wist niet dat de twee experts op dat moment ook recenseerden.

A


ls eerste trok het duo naar Diest. Kelner Suzanne stond alleen in de zaal. Zolang er maar twee tafels bezet waren was dat zeker haalbaar. Ondertussen werd de serveerster door het duo gecoached in het wijnproeven. Maar dat duurde nt iets te lang volgens Deborah. Dat ging ze haar dan ook onmiddellijk vertellen. Deborah was niet gelukkig met de werkwijze van Suzanne. Maar de recensenten vonden dat ze te streng was. Vervolgens vlogen de negatieve opmerkingen in het rond. Deborah kon deze opmerkingen moeilijk verkroppen. En dat vertelde ze rechtuit tegen de wijnkenner.

De zaalverantwoordelijken mochten eerst in Turnhout gaan lunchen.

Ondertussen liep Claudio, in Kortrijk, erg gespannen rond. Hij vreesde dat hij zijn populariteit bij het publiek verloren was. Galles charismatische aanpak werd door het personeel van restaurant Dell'Anno erg gemist. Maar op dat moment werd Galle hartelijk ontvangen door het mannelijke personeel van restaurant 't Gerecht. Om de stress te verminderen haalde chef Claudio enkele keukengrapjes uit met kelner Brecht.

Zowel Wendy als Chris genoten van elkaars afwezigheid. Bij het terugkeren had Wendy het hart op de tong. En daar was Chris niet mee gediend. De ruzie escaleerde tot Chris opstapte. De harde aanpak van Wendy was hij niet gewoon. Bij de andere drie zaalverantwoordelijken werd deze verandering ook opgemerkt en wl geapprecieerd. Ook het eten viel in de smaak.

De volgende dag werden de undercover-recensenten verwacht in Turnhout. Daar werd Andr Pos onmiddellijk herkend door mate Marc. Hij kende hem als wijnhandelaar, zijn huidige beroep. Intussen keken de critici uit naar hun hoofdgerecht. Maar dat liet op zich wachten.

De zaalverantwoordelijken hielden halt in Diest. Er werden verschillende opmerkingen gemaakt over het personeel. Galle vond dat ze zich veel discreter moesten gedragen. De gerechten waren wl lekker. Tijdens het eten lette iedereen erg op zijn en haar woorden. De kandidaten beseften goed dat ze elkaar nadien moesten nomineren. Over de desserts deelden zowel Galle, Tom en Wendy dezelfde mening. De nagerechten waren te duur voor hetgeen ze kregen.

Dan werd de dvd ingestoken en viel het verdict. Iedereen sprak om de beurt een eerlijke, maar tactische mening uit. Na de eerste onthullende commentaren werden de deelnemers op de hoogte gebracht van de geheime missie.

Restaurant Dell'Anno kreeg goede resultaten. Enkel het nagerecht scoorde iets minder. Op restaurant Bigareaux werd wat meer kritiek gegeven. Maar de keuken kwam er het beste uit. In 't Gerecht was het eten goed, maar zonder meer. De zoektocht naar perfectie ontbrak. Maar het personeel was al blij met deze eerste positieve beoordeling. Deborah's uitval tegen Andr Pos was geen doordachte zet. Fleur Delice kreeg de meeste kritiek te verwerken. De zussen waren echter een andere mening toegedaan.

Van alle puntenscores werd een rekensom gemaakt. Hierbij telden zowel de mening van de recensenten als die van de zaalverantwoordelijken voor de helft mee. En daaruit volgden twee nieuwe nominaties. Fleur Delice en 't Gerecht belandden in de nominatieronde. Vanaf nu wordt de strijd ng harder. Uit de komende twee weken zal blijken welk duo zijn droom moet opbergen.

Volgende keer worden de puntenscores bekend gemaakt. Afwachten dus wie het beste rapport krijgt?

Wie moet volgens jou de deuren sluiten? 
Turnhout of Diest?
Stem NU in de TV-Visie poll!

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook


Lees ook:
Turnhout en Diest genomineerd voor sluiting

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

Wozniak krijgt groen licht om opnieuw aan de slag te gaan. Hij en Harlee bekomen nog steeds van hun bijna-doodervaring. Ondertussen worden ze naar een gruwelijke plaats delict gestuurd, die bezaaid ligt met mysteries.

'Shades Of Blue', om 23.25 uur op VTM 3.

Dossiers