'Mijn Restaurant!'-finale zorgt voor spanning en stress in Kortrijk

donderdag 28 mei 2009

Na de campagnestrijd, die zelfs tot in het hol van de leeuw ging, werden Chris en Wendy vorige keer weggestemd. 't Gerecht sloot definitief de deuren. Restaurant Dell'Anno in Kortrijk en restaurant Bigarreaux in Sint-Truiden namen het de voorbije dagen tegen elkaar op. Voor n duo eindigt de grote droom volgende dinsdag.

A


ls Claudio en Galle het spel zouden winnen hebben ze grootse plannen. Ze wilden er geen gras laten over groeien en dus bespraken ze hun ambitieuze ideen al meteen met een ervaringsdeskundige. In beide restaurants werd er druk gespeculeerd over de tegenstanders.

Op de valreep kregen de finalisten nog een inspecteur voor de hygine over de vloer. Dat is nu eenmaal een basisregel in de horeca. Maar daar hadden ze in Kortrijk niet echt op gerekend.

Op een paar details na was het resultaat in restaurant Bigarreaux perfect in orde. Ann was blij met deze professionele waardering. Ook was er een verrassing voorzien door het personeel. Ann en Tom werden in de bloemetjes gezet. Een dagje verlof was meer dan welkom bij de twee vrienden. Maar zelfs op hun vrije dag bleven ze niet stilzitten. Om de streek te verkennen trokken ze samen een Vespa rond. Terwijl ze rondreden konden ze nog wat campagne voeren bij de buurtbewoners.

Ook in Kortrijk kwam de voedingsinspecteur langs. Het lijstje met opmerkingen en tips werd behoorlijk lang. En Claudio werd ongerust door alle kritiek. Maar ook Galle had last van stress. De kelners besloten om vlak voor een drukke service nog een kwartier pauze te nemen. Daardoor stond Galle er alleen voor en ook bij haar werd het even teveel. Claudio stond zijn vriendin bij en wees de kelners op hun fout. Door de drukte stond Claudio mee achter de bar en nam de sous-chef zijn taak in de keuken over. Na de service probeerde Claudio wat stoom af te laten.

Zijn harde woorden waren ook tot bij Nico gekomen. En hij wou op zijn beurt reageren. Maar die conversatie mocht niet door de camera gefilmd worden. Dus wt er juist besproken werd, blijft een groot geheim. De keuken wist wel te vertellen dat iedereen het zou afstappen na de finale. Ook al zou Dell'Anno winnen.

Kelner Pieter was de eerste die voor de camera zijn hart wou luchten. Galle moest Claudio de hele dag kalm houden. Om de sfeer wat op te vrolijken had Galle een muzikant uitgenodigd. En dat werd door de gasten erg geapprecieerd. Maar in de keuken sprak Claudio nog steeds geen woord. Ook niet als hem iets gevraagd werd tijdens een drukke service.

De laatste maanden deden er verschillende persartikels de ronde. Deze zorgden ervoor dat er bij het publiek bepaalde stellingen heersen. Nu kregen beide finalisten de kans om deze stellingen te ontkrachten. Tijdens een debat zaten de twee duo's naast elkaar en mochten hun mening geven. Ook werd aan beide koppels gevraagd waarom zij het meer verdienen om hun restaurant te blijven runnen. En waarom het andere duo niet.

Juryleden Christel Cabanier, Peter Goossens en Dirk De Prins bezochten de restaurants voor de laatste keer. Ze kwamen polsen naar hun toekomstplannen en hun motivatie. Het restaurant waarbij dit belangrijke gesprek het best verliep moet het komende jaar geen huur betalen.

Tom meent het oprecht maar zijn vakkennis is op dit moment nog te beperkt. Ann is meer restaurateur dan chef. Peter Goossens twijfelde wie de keuken leidde; Ann of Kim?Christel en Dirk spraken met Tom en zijn rechterhand in de zaal. Het gesprek werd positief afgerond.

Ook in Kortrijk kwam de jury peilen naar de toekomstkansen van de finalisten. De samenwerking tussen het personeel en de grote mond van Claudio waren het hoofdtopic. Peter Goossens voelde de stille spanning hangen in de keuken. Daarom probeerde hij de waarheid los te krijgen bij het personeel. Hij had met iedereen een individueel gesprek. Nadien had hij ook met Claudio zelf een open gesprek. Tot slot gaf Dirk nog een gouden tip. Een goede chef zou ook voor het personeel moeten koken. Galle ging ervoor zorgen dat het zou gebeuren.

Dinsdag beslist de kijker tijdens een liveshow wie er zal winnen! Houden Claudio en Galle het hoofd koel of breekt er een revolutie uit in hun team? Zijn alle afspraken in de Bigarreaux wel sluitend? Argumenten genoeg om te bepalen wie jouw favoriet is!

Wie wint volgens jou de finale van 'Mijn Restaurant!'?
Sint-Truiden of Kortrijk?
Stem NU in de ultieme poll!

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook

STEM VOOR JE FAVORIETE RESTAURANT

WIL JE DAT RESTAURANT DELL'ANNO IN KORTRIJK DE FINALE WINT?
SMS Kortijk naar 6677 (0,75 euro/stem)
Bel 0905-53 701 voor Kortrijk (0,75 euro/stem)
Digitale kijkers kunnen stemmen via de rode knop

WIL JE DAT RESTAURANT BIGARREAUX IN SINT-TRUIDEN DE FINALE WINT?
SMS Sint-Truiden naar 6677 (0,75 euro/stem)
Bel 0905-53 702 voor Sint-Truiden (0,75 euro/stem)
Digitale kijkers kunnen stemmen via de rode knop

Stemmen kan tot in de finale, die rechtstreeks wordt uitgezonden op dinsdag 2 juni.


Lees ook:
Laatste rechte lijn naar finale 'Mijn Restaurant!'
Herbekijk 'Mijn Restaurant!'

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

‘Dancing Dimi: Game On!’

Dimitri Van den Bergh is de grootste dartsbelofte van ons land. Tot een gescheurde kruisband roet in het eten strooit. Te midden van een overvolle dartsagenda gaat 'Dancing Dimi' onder het mes. Geraakt hij tijdig gerevalideerd om 24 dagen na zijn operatie terug op het hoogste niveau van de UK Open te staan?

'Dancing Dimi: Game On', om 20.15 uur op VTM 2.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 17:10
  Professor T.
  18:04
  Het journaal (vooravond)
 • 10:00
  Ketnet Junior
  18:55
  Extra Time Koers
 • 17:15
  Oma en Oma
  17:30
  Hoodie
 • 16:50
  Sturm der Liebe
  17:45
  VTM Nieuws 17/18 uur
 • 16:40
  Masterchef Australia
  17:40
  Croky Cup
 • 17:05
  The Simpsons
  17:50
  Modern Family
 • 17:15
  Xena, The Warrior Princess
  18:05
  Magnum
 • 17:20
  Draken: Race naar de rand
  17:40
  VLOGLAB Mystery #Stories
 • 16:25
  Ons geluk
  17:35
  Nonkel Jef
 • 17:15
  Dag dokter
  17:55
  Bye Bye Belgium
 • 16:35
  Masterchef USA
  17:25
  The Block Australia
 • 16:35
  Highway Thru Hell Canada
  17:25
  Friends
 • 17:00
  DIY (do it yourself)
  17:30
  KLAAR IN 20 minuten
 • 14:00
  Herhalingslus
  18:00
  Trends Gazellen 2021
 • 17:00
  Zeg Dat Het Niet Waar Is
  18:00
  Dag Op Dag
 • 17:15
  Nooit meer rommel in de garage 1
  17:34
  Tooldokter
 • 17:00
  Studio Vlaams Parlement
  18:00
  De Koepelzaal
 • 17:10
  Tijd voor MAX
  17:57
  Politieke Partijen: OPRECHT
 • 17:05
  Florida - the sunshine state
  18:00
  NOS Journaal
 • 17:00
  Checkpoint
  17:30
  Van Vader naar Moeder