'Mijn Restaurant!': Claudio en GaŽlle scoren

vrijdag 6 maart 2009

Donderdag was er bij vtm de tweede aflevering van 'Mijn Restaurant!'. De nieuwe opdracht van de jury: een gerecht klaarmaken dat het restaurant van de kandidaten typeert. Door de harde kritiek van Peter Goossens vorige week, viel deze opdracht niet zo in de smaak. Maar het extra budget van 50.000 euro dat de duo's konden verdienen, maakte veel goed.

D


e originaliteit van hun 'Mission Statement' en de creativiteit in hun culinaire handtekening besliste naar wie de bonus ging. Het gebrek aan ervaring en de spanning om het gerecht zat in de lucht.

Rebekka en Deborah mochten als eersten de spits afbijten. Ondertussen konden de andere deelnemers alles volgen vanuit een andere kamer. De passionele zussen zouden volgens de jury meer doelgericht moeten werken. Het gerecht van Claudio en GaŽlle werd daarentegen met veel smaak goedgekeurd. De charme die het jonge, vurige koppel uitstraalt, is bij de jury blijven hangen.

Tom en Ann hebben de juiste combinaties van voedingsmiddelen nog steeds niet onder de knie. Hun onduidelijke Mission Statement en de gekozen naam, Karnivoor, wat 'varken' betekent, zijn bij de jury niet goed onthaald.

Het idee van Ben en Dominique was dan weer beter uitgewerkt. Maar de Spaanse gerechten op het menu, in combinatie met een Frans concept, zorgden voor de nodige opmerkingen. Ondanks hun niet geslaagde Statement, die meer weg had van een businessplan met teveel cijfers, kregen Chris en Wendy wel positieve feedback over hun typisch Japanse gerecht.

Als kers op de taart was er nog een extra bonus voorzien. Het koppel met de beste 'Mission Statement' mag samenwerken met een topdesigner die hen zal helpen met de inrichting van de zaak. Claudio en GaŽlle werden de winnaars van deze proef, de topdesigner en 25.000 euro werd aan hen toegediend. Chris en Wendy gingen met 13.000 euro lopen. Tom en Ann kregen 7.000 euro waardoor Rebekka en Deborah het met de laatste 3.000 euro moesten doen. Het laatste koppel, Ben en Dominique, bleef met lege handen staan.

Wie is jouw favoriet duo?
  
Stem NU in onze TV-Visie Poll

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Zuur. De ultieme confrontatie tussen de met zuur verminkte Kim en haar ex-vriend, draaideurcrimineel Jurgen. Die laatste hoopt zo op strafvermindering, Kim hoopt echter op iets heel anders. Wraak, hier en nu. - 2055. '2055' leeft al 40 jaar in een instituut dat de mogelijkheid biedt uit eigen wil in isolement te leven. De deur naar het zonlicht kan hij vrijwillig openen. Op een dag wordt hij verrast door een reparateur aan de andere kant van het glas, hij komt de telefoons aan de wand nakijken. Het komt tot een gesprek. Hoe reageert '2055' na 40 jaar isolement op een gefilterde mensenstem? Heeft hij nog gevoelens wanneer hij in iemands ogen kijkt? - Nadja. Wie van ons droomt er niet van een andere, betere versie van zichzelf? En wat als net die versie je een bezoekje brengt in de gevangenis?

'Lockdown', om 21.25 uur op Eťn.

Dossiers