'Mijn Restaurant!': Ben en Dominique maken (alweer) slechte beurt

woensdag 11 maart 2009

De keukenprinsen en -prinsessen in spe van 'Mijn Restaurant!' vertrokken op weekend naar 'Les Vallées des Saveurs' of 'De Valleien van Smaak en Geur'. Maar met Peter Goossens op weekend naar Dinant, dát is geen vakantie. Goossens wil dit jaar geen culinaire blunders meer en schotelde de kandidaten hun eerste grote culinaire test voor. Alle duo's moesten op pad om de volgende dag een viergangen menu op tafel te zetten én iedere gang moest één streekproduct bevatten.

K


ris en Wendy vonden als eersten hun streekproduct dankzij een toerismebrochure. Daarna begon het stilaan te vlotten. De twee volgende koppels vonden een kaaskwekerij in de buurt. De meeste duo's konden hun lijst tijdig afwerken. Dat was hoog nodig, want de klok tikte onverbiddelijk verder.

Nog vóór het donker werd moesten alle kandidaten hun gevonden streekproducten aan Peter Goossens laten zien. Hier en daar zag hij een aantal goede ingrediënten, maar Rebekka en Deborah scoorden het minst. Daarom moesten zij spaghetti klaarmaken voor de hele groep.

Om het kaf van het koren te scheiden werd aan de deelnemers de opdracht gegeven om, op een wit-blauwe koe (een streekproduct) aan te duiden welk deel ze van het dier zouden klaarmaken.

De volgende dag moesten de koppels in drie uur hun viergangenmenu op tafel zetten. Tijdens het kokkerellen hield de gekende sterrenchef hen nauwlettend in het oog. De hobbykoks liepen zelfs het risico om verbannen te worden uit de keuken van hun eigen restaurant. Degene die niet slaagde in de proef werd verplicht om een professionele chef aan te werven. En die zijn schaars én duur!

De zussen Deborah en Rebekka kregen de meeste opmerkingen. Maar ook broer en zus, Ben en Dominique, moesten de nodige kritiek verteren. Alle duo's waren tijdig klaar. Enkel Claudio haalde het net niet. Peter Goossens besliste, aan de hand van zijn toezichtronde, om hem zijn gerechten toch te laten afwerken.

Het verdict van de chefs
Claudio wil de topchef blijven boeien en imponeerde hem opnieuw met zijn gerechten. Enkel aan zijn timing en organisatie moet hij nog werken. Hij scoorde het beste en mag zonder twijfel in zijn keuken blijven staan. De gerechten van Kris en Wendy bevatten maar weinig smaak. Omdat ze toch het nodige potentieel in zich hebben mogen ook zij blijven staan waar ze stonden.

An is volgens Peter te snel tevreden en moet veel grondiger nadenken over wat ze doet. Met de hakken over de sloot besliste hij haar toch in de keuken te laten. Rebekka en Deborah willen teveel tegelijk en dat kan niet in een toprestaurant. De zussen zijn in positieve zin geëvolueerd, maar toch zijn er nog steeds betere koks in de groep aanwezig. De beslissing om hen enkel nog als 'commis' te laten meedraaien zagen ze dan ook al aankomen.

Bij Ben en Dominique was hij sterk ontgoocheld. Ze hadden naar zijn mening niet gekookt, maar 'potjes opgewarmd'. De beslissing om hen uit hun keuken te verbannen kwam dus niet onverwacht. Ze hadden eerder al zelf besloten dat ze niet meer in hun keuken zouden staan. Hun 'overacting' komt hen helaas niet ten goede.

Uitkijken maar naar het vervolg!

Wat is jouw favoriet duo?  Stem NU in onze TV-Visie Poll.

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

De begaafde student Ben wil geneeskunde gaan studeren aan de universiteit van Harvard. Maar daarvoor moet hij een studiebeurs in de wacht zien te slepen. Hij verdeelt zijn tijd tussen zijn studies, zijn baantje in een kleerwinkel en zijn vrienden Miles en Cam. Op een dag komt hij in een clubje terecht voor begaafde studenten. Die houden zich voornamelijk bezig met het uitdokteren van een onfeilbare methode om te winnen bij blackjack. Zo willen ze naar Las Vegas trekken om er gigantische sommen geld te winnen. Ben is al snel gewonnen voor dit plan en hij neemt steeds grotere risico's om veel geld te verdienen en om zo naar Harvard te kunnen.

'21', film uit 2008 met oa. Kevin Spacey, om 20.40 uur op VTM 3.

Dossiers