#MeToo sketchprogramma op Q2

vrijdag 16 augustus 2019

Q2 pakt dit najaar uit met een nieuw sketchprogramma rond het thema #MeToo. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Het nieuwe humorprogramma gaat 'Grensoverschrijdend' heten.

We hadden al eerder op TVvisie enkele oproepen geplaatst voor een testpubliek voor een nieuw humorprogramma rond 'grensoverschrijdend gedrag'. Nu weet Het Laatste Nieuws dat dat programma zal worden uitgezonden op Q2. Dit najaar wil moederbedrijf DPG Media namelijk meer vrouwen naar Q2 lokken. En daar moet dit sketchprogramma al een aanzet voor zijn.


'Grensoverschrijdend' gaar lachen met #MeToo. Dat is nog altijd een gevoelig onderwerp. Dus het valt af te wachten hoe de Q2-kijker hierop gaat reageren. Maar tv-directeur Ricus Jansegers van DPG Media is er alvast wel gerust op. 'Een gedurfde piste, want wanneer en hoe mag je lachen met zo’n gedrag? Welnu, na lange, slopende voorbereidingen, na veel scenario’s schrijven en er nog meer weggooien, werden heel veel korte sketches, zeg maar 'quickies', overgehouden en met succes ingeblikt', zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Q2 bereikt, drie jaar na de lancering, teveel mannen en te weinig vrouwen. En met 'Grensoverschrijdend' wil Q2 daar verandering in brengen. Naast het nieuwe sketchprogramma, dat pas later dit najaar staat geprogrammeerd, belooft Q2 ook dagelijks anderhalf uur 'The Big Bang Theory', het laatste seizoen van 'Game Of Thrones', 'So You Think You Can Dance USA' en 'The Voice UK'.

Aan de andere 'kleine' zenders van DPG Media wordt niet al teveel gemorreld. Meer details volgen maandag 19 augustus. Dan maakt de Vilvoordse zendergroep haar najaarsprogrammering bekend.

Bron: Het Laatste Nieuws

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'F.C. De Kampioenen' - Het Gala van de Gouden K's 2017 (foto: TVvisie - © Timmy Vanheel 2018)

Billie is gezakt voor turnen en Pol vindt dat een ramp. Hij schakelt de Kampioenen in om Billie te laten ervaren dat sport tof is, met desastreuze gevolgen. Pascale vindt ondertussen dat Marc iets van zijn leven moet maken en zet hem aan tot solliciteren. Maar dat moet achter de rug van Bieke gebeuren, die de bemoeienissen van Pascale niet apprecieert.

'F.C. De Kampioenen', om 20.10 uur op En.

Dossiers