'Make Belgium Great Again' vindt de man die Nidhi zoekt

woensdag 23 oktober 2019
Foto: VTM - © DPG Media 2019

Twee weken geleden lanceerden Frances Lefebure en Faroek ÷zgŁnes live op tv een grote zoektocht in Vlaanderen en daarbuiten voor 'Make Belgium Great Again'.

Zij wilden Nidhi Chaphekar helpen, de Indische stewardess die 3 jaar geleden onbedoeld hét gezicht werd van de aanslagen in Zaventem. Nidhi was al een tijd op zoek naar nog één iemand die haar geholpen had na de ontploffing. Ze vond al héél wat andere mensen, maar dit puzzelstuk miste nog voor haar.  Ze wilde die man enorm graag bedanken voor zijn tussenkomst in haar moeilijkste uur. 'Make Belgium Great Again' heeft hem nu gevonden en geeft Nidhi die kans.


Na de oproep kreeg het 'Make Belgium Great Again'-team honderden tips binnen. Er waren een vijftal serieuze pistes die volledig uitgespit en onderzocht zijn, ook samen met Nidhi. Deze week werden haar de drie laatste mogelijke mannen voorgesteld. Bij de eerste twee foto's kwam er bij Nidhi een resolute 'nee'. Bij de derde man toonde ze onmiddellijk herkenning en emotie. Het gaat om Luc Lowel, uit Zoutleeuw. Luc was die dag inderdaad aanwezig in Zaventem voor zijn werk bij Securitas.

Er was initieel twijfel bij het 'MBGA'-team, omdat de gelijkenissen tussen deze man en de robotfoto niet echt groot zijn. Enkel de sprekende blauwe ogen vallen op. De reactie van Nidhi sprak echter boekdelen. Ook lopen veel details van hun verhaal gelijk. Zo komt zijn leeftijd overeen en het feit dat hij heel vlot Engels spreekt. Hij was effectief aan het werk in de vooruitgeschoven medische post en de details van het uniform kloppen perfect. Bovendien tekenen Nidhi en Luc op quasi dezelfde manier uit wie waar lag op de plek waar zij zich bevonden.


Luc: 'Ik was inderdaad op die plaats in de luchthaven. Ik herinner mij dat er een gewonde dame lag, maar mijn focus ging vooral uit naar een kleine jongen die vlakbij lag. Ik ben zelf een paar jaar geleden een dochtertje verloren door een verkeersongeluk en ik wilde er alles aan doen om dit kereltje er door te krijgen.' Luc geeft aan dat hij niets speciaals gedaan heeft: 'Voor mij voelt het alsof ik gewoon mijn werk deed. Er waren zoveel andere mensen die nog veel meer gedaan hebben. Uiteraard doet het me plezier dat ik een verschil heb kunnen maken voor Nidhi. Maar ik denk dat we dit verhaal vooral moeten opdragen aan alle hulpverleners, professioneel of vrijwilliger, die daar op dat moment boven zichzelf uitgestegen zijn. Zoveel mensen hebben die dag zichzelf op de tweede plaats gezet en zijn tot het uiterste gegaan om voor anderen te zorgen.'

Nidhi is Frances en het hele 'MBGA'-team enorm dankbaar, zij kan dit hoofdstuk nog verder afsluiten. Binnen een aantal weken staat er alvast een ontmoeting gepland tussen Nidhi en Luc in België. In aflevering 3 van 'Make Belgium Great Again' nu zondag 27 oktober om 19.55 uur komt een meer uitgebreide reportage over de zoektocht aan bod.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Rotterdam' (AVROTROS)

Een inbraak bij rechercheur Ben Slachter loopt voor de inbreker fataal af. Zijn partner Stan Vroom steunt zijn collega onvoorwaardelijk, maar vertelt Ben wel de hele waarheid? De Amsterdamse officier van justitie Hein Berg blaast een kroongetuigezaak op en vertrekt naar Rotterdam, waar ze hopen dat hij tot meer teamwerk in staat is. Zijn eerste zaak draait rond twee hooligans die rechercheurs Dries van Weelden en Esther Wegereef gijzelen om zo aan vijf kilo coke te komen. Die opzet mislukt, maar als de hooligans vertellen dat ze de coke nodig hebben omdat hun zusje door zware criminelen wordt vastgehouden, moet Berg beslissen hoe het team het meisje gaat bevrijden.

'Flikken Rotterdam', om 23.15 uur op Eťn.

Dossiers