Laatste rechte lijn richting Rode Neuzen Dag op 29 november

vrijdag 22 november 2019
Foto: Rode Neuzen Dag - © DPG Media 2019

Op vrijdag 29 november 2019 wordt overal in Vlaanderen Rode Neuzen Dag gevierd met als grote apotheose een live slotshow bij VTM en een groot muzikaal slotfeest met Rode Neuzen Dag XL in het Sportpaleis, georganiseerd door Qmusic.

Na de speciale ochtendshow van Koen Wauters en Jonas Van Geel vanmorgen op Qmusic, wordt nu de laatste rechte lijn richting Rode Neuzen Dag ingezet en er staat heel wat op het programma.


Birgit Van Mol trekt door Vlaanderen voor 'Rode Neuzen Dag Magazine' bij VTM
Van maandag 25 tot en met vrijdag 29 november brengt ambassadeur Birgit Van Mol elke dag om 19.50 uur heel wat pakkende verhalen in het 'Rode Neuzen Dag Magazine' bij VTM. Ze spreekt met jongeren die het fysiek, sociaal of psychisch zwaar hebben en bezoekt Rode Neuzen Dag-acties in scholen. Stand-up comedian William Boeva gaat mee en verrast telkens een leerling of leerkracht.

Birgit Van Mol: 'Ik heb zelf ondervonden dat er heel wat straffe jongeren rondlopen in Vlaanderen. Een aantal van hen was bereid om te getuigen om anderen die hetzelfde meemaken te helpen. Om samen ‘generation stronger’ te worden. Ik onthoud van de babbels dat het écht scheelt als je deelt!'

Plannen Qmusic: ochtendshow in Rode Neuzen Scholen, de Rode Neuzen Piano en Rode Neuzen Radio
Van 25 tot en met 29 november trekken Sam De Bruyn, Inge De Vogelaere en Wim Oosterlinck elke dag naar een Rode Neuzen School in Vlaanderen om daar van 6.00 tot 9.00 uur live hun ochtendshow te maken. Op 29 november wordt het een extra speciale uitzending: het Qmusic-ochtendtrio trekt naar ZAVO Campus Sterrebeekstraat in Zaventem mét de voltallige Vlaamse regering. Onder andere Ben Weyts, Hilde Crevits en Jan Jambon gaan er lesgeven.

Qmusic-dj Vincent Fierens trekt vanaf 25 november een week lang als straatmuzikant met een elektrische fiets door Vlaanderen om geld in te zamelen voor Rode Neuzen Dag. Achterop neemt hij een Rode Neuzen Piano mee en stopt hij elke dag op plaatsen waar een artiest of voorbijganger op de piano kan komen spelen.

Vanaf 25 november is er ook elke dag Rode Neuzen Radio. Qmusic-duo's Maureen Vanherberghen & Matthias Vandenbulcke (9 - 13u) en Bart-Jan Depraetere & Sarah Mylle (13 - 16u) draaien verzoekjes met een Rode Neuzen Dag-link, geven Rode Neuzen Dag-updates en schakelen live door naar Vincent Fierens met zijn Rode Neuzen Piano.

HLN zet volop in op regioreporters en geeft non-stop Rode Neuzen Dag-updates via liveblog
Het Laatste Nieuws blijft de komende week regioreporters inzetten die nieuws over Rode Neuzen Dag tot in de kleinste gemeente opvolgen. Ook de jongeren die Rode Neuzen Dag-reporter zijn in hun school blijven hun acties in beeld brengen. Op de slotdag kan iedereen via HLN.be de hele dag een liveblog volgen met al het Rode Neuzen Dag-nieuws in Vlaanderen. Onder het motto 'alle beetjes helpen' roept HLN zijn abonnees ook op om per sms 1 euro te doneren aan de goeddoelactie via het Rode Neuzen Dag-nummer 4666.

Liveshow bij VTM en 'Rode Neuzen Dag XL' in Sportpaleis
An Lemmens en Niels Destadsbader presenteren op vrijdag 29 november om 20.40 uur de liveshow van Rode Neuzen Dag bij VTM. Heel wat gasten passeren de revue: onder andere Staf en Mathias Coppens, Olga Leyers, Frances Lefebure en Ruth Beeckmans. An en Niels schakelen vanuit de liveshow ook geregeld door naar 'Rode Neuzen Dag XL'. De liveshow zal ook via HLN.be te volgen zijn.

'Rode Neuzen Dag XL', het grote muzikale slotfeest op 29 november in het Sportpaleis dat Qmusic organiseert om de actievoerders te bedanken, is uitverkocht en ook de line-up van artiesten is verder aangevuld: Koen Wauters en Jonas Van Geel hosten de show en maken er samen met Mabel, Duncan Laurence, Laura Tesoro, Gers Pardoel, Loïc Nottet, Clouseau, blackwave., K3, Henri PFR en Jelle Cleymans één groot feest van. 'Rode Neuzen Dag XL' zal live te volgen zijn via Qmusic.be, de Q-app en HLN.be.

Belfius zamelt 'rode centjes' in
Vanaf 1 december zamelt Belfius 'rode centjes' van 1 en 2 cent in. Deze zullen minder nodig zijn, aangezien handelaren vanaf die dag hun bedragen moeten afronden. De inzamelboxen voor de 'rode centjes' staan in elk Belfius-kantoor in Vlaanderen. Het ingezamelde bedrag gaat integraal naar Rode Neuzen Dag.

Oproep: kleur vrijdag 29 november mee rood
Aan alle ambassadeurs, actievoerders, leerlingen, leerkrachten, Vlaamse ministers en sympathisanten wordt gevraagd om zich op de slotdag van de goeddoelactie in het rood te kleden. Het hoeft niet alleen bij kledij te blijven. Op rodeneuzendag.be kan iedereen tips vinden om Rode Neuzen Dag nog roder te maken. Ook heel wat gebouwen in Vlaanderen, waaronder de Belfius Toren in Brussel, zullen die dag rood kleuren. Nog tot en met vrijdag 29 november kan iedereen de goeddoelactie van VTM, Qmusic, HLN en Belfius steunen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

De kans is groot dat u ook al eens zo'n raar telefoontje gekregen hebt in gebrekkig Engels, vaak met een Indische tongval en met de dringende boodschap dat je computer ernstig geïnfecteerd is. Dat zijn dan vrijwel zeker oplichters die je beloven je computer terug virusvrij te maken tegen grove betaling natuurlijk. De Britse reporter Rajini Vaidyanathan praat met slachtoffers, maar ook met scambaiters. Dat zijn mensen die jacht maken op deze oplichters. Ze ontmoet een van de beruchtste die opereert onder de codenaam Jim Browning. Hij heeft een van de vele Indische callcenters gehackt. Zo kan hij via de bewakingscamera's haarfijn zien en horen hoe meedogenloos ze te werk gaan.

'Terzake docu - Spying on the Scammers', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers