Kijkcijfers: weinig interesse debat Leterme-Verhofstadt

woensdag 30 mei 2007

Het eerste VTM-debat in aanloop van de verkiezingen heeft weinig kijkers kunnen lokken. Amper 110.528 kijkers zapten naar de late editie van 'Het Nieuws'. Nochtans was er de voorbije weken veel ophef rond de eerste rechtstreekse confrontatie tussen Guy Verhofstadt en Yves Leterme.

Het

eerste debat uit de reeks 'Wetstraat 16' werd maandag tijdens iedere nieuwsuitzending van VTM uitgebreid aangekondigd. De kijker moest echter wachten tot 23.35 uur om het integrale debat te bekijken. Veel Vlamingen hebben er hun slaap niet voor gelaten. Gemiddeld volgden 110.528 kijkers de bitsige confrontatie tussen Verhofstadt en Leterme, goed voor een marktaandeel van 17,4%.

Volgens VTM-woordvoerster Hilde Espenhout ligt het kijkcijfer in de lijn van de normale kijkcijfers voor de late editie van 'Het Nieuws'. Vraag blijft natuurlijk waarom VTM de debatten wegstopt in de late avond. Ook verschillende bezoekers van het TV-Visie Forum stelden zich maandag deze vraag. Een gemiste kans of een doordachte strategie?

Het volledige debat is opnieuw te bekijken op de speciale verkiezingswebsite van VTM.

Bron: HLN

DOSSIER: Verkiezingen 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Gezin' (foto: Eén - © VRT 2019)

Pleegzoon Jawad gaat in Willebroek naar een nieuwe school. Hij is zenuwachtig, want hij kent nog niemand in zijn klas. In Beringen zijn de inschrijvingen voor het eerste kleuterklasje gestart. Jonathan en Shareen hopen op een school vlak bij huis. En bij de familie van Steven en Isabelle nemen de twee oudste dochters enkele beslissingen tegen de goeie raad van hun ouders in.

'Het Gezin', om 20.40 uur op Eťn.

Dossiers