Kijkcijfers: weinig interesse debat Leterme-Verhofstadt

woensdag 30 mei 2007

Het eerste VTM-debat in aanloop van de verkiezingen heeft weinig kijkers kunnen lokken. Amper 110.528 kijkers zapten naar de late editie van 'Het Nieuws'. Nochtans was er de voorbije weken veel ophef rond de eerste rechtstreekse confrontatie tussen Guy Verhofstadt en Yves Leterme.

Het

eerste debat uit de reeks 'Wetstraat 16' werd maandag tijdens iedere nieuwsuitzending van VTM uitgebreid aangekondigd. De kijker moest echter wachten tot 23.35 uur om het integrale debat te bekijken. Veel Vlamingen hebben er hun slaap niet voor gelaten. Gemiddeld volgden 110.528 kijkers de bitsige confrontatie tussen Verhofstadt en Leterme, goed voor een marktaandeel van 17,4%.

Volgens VTM-woordvoerster Hilde Espenhout ligt het kijkcijfer in de lijn van de normale kijkcijfers voor de late editie van 'Het Nieuws'. Vraag blijft natuurlijk waarom VTM de debatten wegstopt in de late avond. Ook verschillende bezoekers van het TV-Visie Forum stelden zich maandag deze vraag. Een gemiste kans of een doordachte strategie?

Het volledige debat is opnieuw te bekijken op de speciale verkiezingswebsite van VTM.

Bron: HLN

DOSSIER: Verkiezingen 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Temptation Island 2020' (foto: VIJF - © SBS Belgium 2020)

Tijdens de twee weken die ze apart hebben doorgebracht, hebben de koppels ruim de tijd gehad om hun relatie vanop een afstand te bekijken en conclusies te trekken. De dreamdate was de ultieme kans voor de verleiders om hun prooi te strikken. Vandaag worden de koppels herenigd met hun partner tijdens het laatste kampvuur. Een confrontatie waar iedereen vol spanning naar uitkijkt.

'Temptation Island', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers