Kijkcijfers: 'Lukaku' zakt weg, 'Bananasplit' wint kijkers

woensdag 8 september 2010

Naast onze dagelijkse kijkcijferanalyse kijken we ook af en toe naar de resultaten van de kleine zenders. Maandagavond blijft de gemiddelde Vlaming massaal kijken naar vtm, maar ook VT4 en 2BE kunnen uitpakken met mooie cijfers voor hun nieuwkomers.

De tweede aflevering van 'Bananasplit' lokte ruim honderdduizend kijkers meer dan in zijn eerste week en piekte met een gemiddelde van 361.272 kijkers. Ook de terugkeer van 'Komen Eten' werd meteen bijzonder goed gesmaakt. Maar liefst 225.461 Vlamingen schoven mee aan tafel.

Maar ook bij 2BE werd er uitgepakt met een nieuwkomer. De BV-versie van 'Expeditie Robinson' lokte 234.937 nieuwsgierigen, goed voor een marktaandeel van 21,1% in de doelgroep van 18-44 jarigen.

Grote verliezer op maandagavond was Eén waar ondanks alle goede kritieken 'De School van Lukaku' ver wegzakte. De tweede aflevering kon nog slechts 400.467 Vlamingen boeien.
Meer kijkcijfers van maandag? Lees hier onze analyse van de top 10.

Bron: De MorgenLees ook:
Kijkcijfers: analyse dinsdag 7 september 2010

DOSSIER: Najaar 2010: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Nadat ze haar job is kwijtgeraakt, neemt de alleenstaande moeder Nicky een baantje aan bij een warenhuis om wat geld bij te verdienen. Door de tussenkomst van een mysterieuze vreemdeling moet ze plots voor kerstman gaan spelen. Ze heeft aanvankelijk veel schrik om te worden ontmaskerd, maar al snel blijkt de rol van goedheilig man haar wonderwel te liggen.

'Christmas at Cartwright's', film uit 2014 met oa. Alicia Witt en Gabriel Hogan, om 20.30 uur op VIJF.

Dossiers