Kijkcijfers : KANAALTWEE ijzersterk op zondag

maandag 11 september 2006

Zondag 10 september 2006 gingen op KANAALTWEE in première 'Prison Break' en de nieuwe jaargang van 'Open en Bloot' .

'


Open en Bloot'-presentatrice Tiany Kiriloff mag nu al voor het vierde jaar op rij apetrots zijn op haar programma rond seks en relaties want gisterenavond keken gemiddeld 322.565 kijkers (4+ & gasten) naar het succesvolle magazine. Binnen de specifieke KANAALTWEE-doelgroep, VVA 18-44, haalde het programma een marktaandeel van 23,8%,  een zeer sterke score voor een late-night programma als 'Open en Bloot' dat pas om 22u20 op antenne gaat.

Ook het gloednieuwe 'Prison Break' gooide gisterenavond meteen hoge ogen. De Amerikaanse topreeks haalde gemiddeld 288.173 kijkers (4+ & gasten), goed voor een marktaandeel van 16 % in de VVA 18-44-doelgroep. Continu stemden er meer en meer kijkers af : op het piekmoment bleven 420.000 kijkers bij KANAALTWEE om het intrigerende verhaal van Michael Scofield te volgen. Voor de kijkers die de start gemist zouden hebben, plant KANAALTWEE op zaterdag 16 september om 23u25 een éénmalige heruitzending van de eerste dubbele Prison Break-aflevering. Vanaf zondag 17 september brengt KANAALTWEE 'Prison Break' telkens om 20u55, een half uurtje later. Vanaf dan zal 'Prison Break' op zondag namelijk telkens voorafgegaan worden door een heruitzending van 'Tragger Hippy', op veelvuldig verzoek van onze kijkers.

Ander leuk nieuws rond 'Prison Break' is dat de titelsong van Kaye Styles na amper drie dagen airplay al meteen de hoogste klimmer is in de Top 10. De Prison Break Anthem-single ligt vanaf vandaag in de platenzaak.

Nico Nulens, antennemanager KANAALTWEE : 'Ons najaar start inderdaad zeer sterk met 'Open en Bloot' en 'Prison Break'. 'Open en Bloot' is en blijft duidelijk een programma dat ook in zijn vierde seizoen nog steeds goed gesmaakt wordt. En dat 'Prison Break' met 420.000 kijkers onmiddellijk de hoogste piek haalt van alle Amerikaanse series op de Vlaamse zenders afgelopen week, bewijst dat we topkwaliteit in huis hebben.' 

KANAALTWEE verwacht tevens heel wat extra's kijkers de komende dagen, vooral op dinsdag en woensdag, want dan gaan we van start met de Champions League. Robin Janssens is uw gastheer voor Chelsea – Werder Bremen, dinsdag  12 september om 20u15, en voor Anderlecht – Lille, woensdag 13 september om 20u15. Het worden extra goed gevulde voetbalavonden op KANAALTWEE, want naast deze twee topaffiches brengt onze sportredactie ook ruime samenvattingen van alle andere Champions League-matchen. Dinsdag en woensdag dus ... telkens van 20u15 tot middernacht de grootste voetbalcompetitie op KANAALTWEE!

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Harlee houdt een grafrede op de begrafenis van Nava. Wozniak krijgt van de dokter te horen dat hij dringend een operatie moet ondergaan om de kogel in zijn rug te verwijderen. Gina doet Kristina een schokkende onthulling over Harlee. Wozniak gaat de confrontatie aan met Loman.

'Shades Of Blue', om 22.50 uur bij VTM.

Dossiers