Kijkcijfers : Het najaar is goed begonnen voor VTM

dinsdag 5 september 2006

Een sterke avond, zonder één zwak moment, en dat zowel bij de kijkers als voor de adverteerders. Zo kan je de eerste VTM-avond van dit najaar het best samenvatten aan de hand van de kijkcijferrapporten. De volgende cijfers zijn daar een mooie illustratie van.


  • Het Nieuws - 639 833 - 40,1 (*)
  • Het Weer - 633 874 - 37,1 (*)
  • Sketch Up - 631 852 - 38,4 (*)
  • Familie - 877 290 - 40,5 (*)
  • Toast Kannibaal - 747 481 - 34,6 (*)
  • Aspe - 830 076 - 38,1 (*)

Met dit aanbod heeft VTM dus veel kijkers geboeid en tegelijkertijd de grote groep bereikt die voor de adverteerders interessant is. Dit resultaat ligt dus perfect in de lijn van de boodschap, die programmadirecteur Jan Segers had meegegeven bij de voorstelling van de najaarsprogramma's. "Programmeren voor VTM heeft iets van een paradox. VTM moet breed zijn, uiteraard en de grootst mogelijke groep kijkers bereiken. Maar tegelijkertijd moet VTM selectief zijn en gericht programmeren om alle doelgroepen aan zich te binden", zo luidde het toen. Dat is alvast gelukt op deze eerste avond.

Ook in de vooravond heeft VTM een goede start genomen. "1&70" haalt zelfs het hoogste marktaandeel in zijn tijdslot (22,5% op VVA 18-54) en "Splash!" – de nieuwkomer op dat uur – moet daar nauwelijks voor onder doen (21,1% op VVA 18-54).

Kortom : VTM heeft een prima eerste rit gereden en dat is veelbelovend. Niet meer, maar ook niet minder.

(*) PROGRAMMA - AANTAL KIJKERS - MARKTAANDEEL VVA 18-54

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

De kans is groot dat u ook al eens zo'n raar telefoontje gekregen hebt in gebrekkig Engels, vaak met een Indische tongval en met de dringende boodschap dat je computer ernstig geïnfecteerd is. Dat zijn dan vrijwel zeker oplichters die je beloven je computer terug virusvrij te maken tegen grove betaling natuurlijk. De Britse reporter Rajini Vaidyanathan praat met slachtoffers, maar ook met scambaiters. Dat zijn mensen die jacht maken op deze oplichters. Ze ontmoet een van de beruchtste die opereert onder de codenaam Jim Browning. Hij heeft een van de vele Indische callcenters gehackt. Zo kan hij via de bewakingscamera's haarfijn zien en horen hoe meedogenloos ze te werk gaan.

'Terzake docu - Spying on the Scammers', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers