Ketnetters steunen Music for Life met Het Nieuwe Ketnet Toeterlied

donderdag 16 december 2010

De Studio Brussel-campagne van Music for Life ten voordele van de 15 miljoen aidswezen in Afrika is in volle voorbereiding. Ook Ketnet doet zijn duit in het zakje. Samen met Bart Peeters en Len Neefs, de kleinzoon van Louis Neefs en zoon van Gunther Neefs, namen ze afgelopen weekend in de Marconi-studio Het Nieuwe Ketnet Toeterlied op.

De bedoeling is dat alle Ketnetters het liedje leren en al zingend geld inzamelen voor Music for Life. Zo vormen ze allemaal samen 'Kinderen voor Weeskinderen'.


Speciaal voor Ketnet schreef Bart Peeters Het Nieuwe Ketnet Toeterlied. Met het liedje wil Ketnet kinderen bewust maken van de problematiek rond aidswezen en hen op een toffe, speelse manier aanzetten om zich in te zetten voor Music for Life. Bart zorgde zelf voor de muziek bij het liedje, Ronny Mosuse voor de productie. Len Neefs, de zoon van Gunther Neefs, zong het liedje in en enkele kinderen van de Jan Frans Willemsschool in Boechout, zorgden voor enkele extra muzikale noten.

Maandag werd er in de school een videoclip met Bart en kinderen opgenomen. De clip zal donderdag voor het eerst te zien zijn op Ketnet. Bart Peeters: 'Ik ben superblij dat Ketnet een leuke, eigen actie doet voor Music for Life. Het is geweldig om samen te werken met Ronny Mosuse, met de prachtige zanger Len Neefs, zoon van Gunther Neefs en kleinzoon van Louis Neefs, en met wel 100 kinderen van de Jan Frans Willemsschool. Vind je Music for life goed, geef dan centen en zeg toet!'

De bedoeling is dat kinderen tussen 16 en 24 december, net zoals op 6 januari tijdens Driekoningen, bij hen thuis, bij hun familie of in hun buurt rondgaan en Het Nieuwe Ketnet Toeterlied zingen. Zo kunnen ze geld verzamelen voor Music for Life en zelf ook de 15 miljoen weeskinderen in Afrika helpen. Op deze manier worden alle Ketnetters 'kinderen voor weeskinderen'. Hun ingezamelde geld kunnen ze daarna door hun ouders laten storten op de Music for Life-rekening, of ze kunnen ze samen met hun ouders persoonlijk komen afgeven aan het glazen huis in Antwerpen.

DOSSIER: Music For Life 2010

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Gezin' (foto: Eén - © VRT 2019)

Pleegzoon Jawad gaat in Willebroek naar een nieuwe school. Hij is zenuwachtig, want hij kent nog niemand in zijn klas. In Beringen zijn de inschrijvingen voor het eerste kleuterklasje gestart. Jonathan en Shareen hopen op een school vlak bij huis. En bij de familie van Steven en Isabelle nemen de twee oudste dochters enkele beslissingen tegen de goeie raad van hun ouders in.

'Het Gezin', om 20.40 uur op En.

Dossiers