Ketnetters steunen Music for Life met Het Nieuwe Ketnet Toeterlied

donderdag 16 december 2010

De Studio Brussel-campagne van Music for Life ten voordele van de 15 miljoen aidswezen in Afrika is in volle voorbereiding. Ook Ketnet doet zijn duit in het zakje. Samen met Bart Peeters en Len Neefs, de kleinzoon van Louis Neefs en zoon van Gunther Neefs, namen ze afgelopen weekend in de Marconi-studio Het Nieuwe Ketnet Toeterlied op.

De bedoeling is dat alle Ketnetters het liedje leren en al zingend geld inzamelen voor Music for Life. Zo vormen ze allemaal samen 'Kinderen voor Weeskinderen'.


Speciaal voor Ketnet schreef Bart Peeters Het Nieuwe Ketnet Toeterlied. Met het liedje wil Ketnet kinderen bewust maken van de problematiek rond aidswezen en hen op een toffe, speelse manier aanzetten om zich in te zetten voor Music for Life. Bart zorgde zelf voor de muziek bij het liedje, Ronny Mosuse voor de productie. Len Neefs, de zoon van Gunther Neefs, zong het liedje in en enkele kinderen van de Jan Frans Willemsschool in Boechout, zorgden voor enkele extra muzikale noten.

Maandag werd er in de school een videoclip met Bart en kinderen opgenomen. De clip zal donderdag voor het eerst te zien zijn op Ketnet. Bart Peeters: 'Ik ben superblij dat Ketnet een leuke, eigen actie doet voor Music for Life. Het is geweldig om samen te werken met Ronny Mosuse, met de prachtige zanger Len Neefs, zoon van Gunther Neefs en kleinzoon van Louis Neefs, en met wel 100 kinderen van de Jan Frans Willemsschool. Vind je Music for life goed, geef dan centen en zeg toet!'

De bedoeling is dat kinderen tussen 16 en 24 december, net zoals op 6 januari tijdens Driekoningen, bij hen thuis, bij hun familie of in hun buurt rondgaan en Het Nieuwe Ketnet Toeterlied zingen. Zo kunnen ze geld verzamelen voor Music for Life en zelf ook de 15 miljoen weeskinderen in Afrika helpen. Op deze manier worden alle Ketnetters 'kinderen voor weeskinderen'. Hun ingezamelde geld kunnen ze daarna door hun ouders laten storten op de Music for Life-rekening, of ze kunnen ze samen met hun ouders persoonlijk komen afgeven aan het glazen huis in Antwerpen.

DOSSIER: Music For Life 2010

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Elke stad heeft pendelaars die elke dag naar de stad trekken, maar er zijn nog onverwachte pendelaars: wilde dieren die elke dag de stad intrekken op zoek naar voedsel. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren om te overleven met één poot in de wildernis moeten staan en met de andere in de stad. Voorbeelden hiervan zijn de zwartvoetpinguïn, het nijlpaard en de zwarte beer.

Driedelige BBC-natuurdocumentairereeks waarin onze steden bekeken worden vanuit het perspectief van de (wilde) dieren die erin leven.

'Wild Metropolis', om 21.05 uur op Canvas

Dossiers